Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.01.2012 10:00 | Správy | Servis

Najvtipnejšie poistné udalosti roku 2011: Televízor odrezal prst!

Nový Čas pre vás zozbieral desiatku najkurióznejších prípadov poistných udalostí, ktoré registrujú slovenské poisťovne.

Sviatočné pohodové dni sa ľahko môžu zmeniť na tragické. Poisťovne majú v zásobe množstvo prípadov, keď vianočný stromček začal horieť alebo kapor vo vani vytopil celý byt i susedov.

Počas sviatkov sa stávajú najmä prípady, ktoré súvisia s vianočným stromčekom, adventným vencom, ale aj so zábavnou pyrotechnikou, ktorá spôsobí požiar. "Mali sme aj prípad, keď klient nahlásil poistnú udalosť - hospitalizáciu v nemocnici a v anamnéze bolo napísané: ,Pacient včera zjedol 4 rezne priamo z panvice, večer vypil 1 pivo a oddnes má bolesti brucha,‘“ uviedol Šimon Kollár z poisťovne Wüstenrot.

Jana Tarčáková z poisťovne Axa pridala ďalšie kuriózne zápisy, pri ktorých sa človeku rozum zastavuje. Napríklad vety typu "Pri hre na dvore odbehol do drevárne, zobral sekeru a odťal si z palca ľavej ruky“ alebo "Chcel rukou zastaviť auto, ktoré nezabrzdil“. Niektoré udalosti sa skončili iba ľahkými zraneniami, iné však doviedli ľudí až na pohotovosť. Prečítajte si desiatku najzaujímavejších prípadov.

 

Zradný kvapkajúci kohútik

Počas sviatkov sa jednej rodine poriadne vypomstil kvapkajúci kohútik. Vo vani totiž mali kapra, ktorý plával v napustenej vani. Keďže odtok bol zavretý, voda pomaly naplnila vaňu a vytopila celú kúpeľňu spolu so susedmi. Jediný, kto sa celej udalosti potešil, bol kapor, ktorý si tak mohol zaplávať v celej kúpeľni.

 

Televízor odrezal prst

Na vianočné obdobie sa tešia najmä deti. Okrem darčekov aj na rozprávky v televízii. No a čo čert nechcel, televízor sa pokazil tesne pred sviatkami, a tak otecko utekal s ním k známemu opravárovi. Asi to však bolo veľmi rýchlo, lebo sa potkol o prah a ako mu televízor padal, vypadlo sklo, ktoré mu odrezalo časť druhého prsta pravej ruky. Televízor sa mu podarilo zachrániť, ale o prst už nenávratne prišiel.

 

Otecko pod stromčekom

Rodinka zdobila stromček, na rad prišli vianočné gule a reťaze. „Podaj mi, prosím, ešte tú hviezdičku na špic stromčeka,“ hovorí otec. Vyskočil na stoličku a už-už by ozdobu nasadil na vrcholec stromčeka, ale stolička pod jeho nohami sa zvrtla. Otecko sa chytil konárika stromčeka a celý poudieraný a ubolený zrazu ležal pod ním. Našťastie si vážne neublížil a mohol opäť pokračovať v zdobení. Lekára vyhľadal až na druhý deň na pohotovosti.

 

Výbuch pod tlakom

Aj varenie sviatočného obeda sa môže skončiť kurióznou nehodou. Gazdiná k obedu chystala tradičnú polievku v tlakovom hrnci. Pri varení sa však jej neporiadne deti pustili do robenia neplechy, a tak si z kuchyne na dlhší čas odbehla robiť poriadky. Tlak v hrnci medzitým stále stúpal, až nakoniec hrniec vybuchol a poškodil časť zariadenia v kuchyni.

 

Bažant v spálni

1141603:article:false:false:true

Klientovi, ktorý mal uzavreté poistenie skiel na všetky riziká, rozbil okno bažant. Sklo na balkónových dverách klienta, ktorý býva na poschodí bytového domu, mu rozbil letiaci bažant. Ten po silnom náraze do skla pristál na podlahe v spálni.

 

Nebezpečné nákupy

Klientka sa po úspešných vianočných nákupoch pokúšala otvoriť svoju modrú Škodu Felicia a v zhone si neuvedomila, že kľúč vtlačila a následne zalomila v zámke inej modrej felície, ktorá parkovala vedľa.

 

Starožitná súprava

Na Štedrý večer sa rodina usadila k večeri servírovanej na vzácnej starožitnej obedovej súprave, ktorú používali len na Vianoce. Len čo si nabrali jedlo, zo stropu spadol kus omietky, ktorá kompletne zničila nielen jedlo, ale aj drahú súpravu.

 

Hasenie adventného venca

1141602:article:false:false:true

Pri vianočnom obede začal klientom horieť adventný veniec. Poistená chcela zabrániť požiaru tak, že prenesie horiaci veniec do umývadla. Veniec jej však spadol, zapálil oblečenie a utrpela popáleniny oboch stehien. Silvestra tak musela stráviť v nemocnici.

 

Vyľakaný vlčiak

Pri zdobení stromčeka spadol klient zo stoličky a aj keď sa mu pri páde nič nestalo, skríkol tak, že vyľakal svojho psa, a ten ho pohrýzol do ramena.

Kapor v akváriu

1141601:article:false:false:true

Klient si kúpil živého kapra, ktorého doma namiesto do vane vložil do akvária pre rybičky. Rodinu kapor v akváriu zaujal natoľko, že nešťastne akvárium rozbila a vytopila tak nielen svoj byt, ale aj byt susedov o poschodie nižšie.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec