Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.04.2024 11:02 | Správy | Domáce správy
Vieme prví

Zmeny v policajnom zbore: Kto bude nový viceprezident a aha, čo sa mení v NAKA

Hovorilo sa o tom dlho. Hovorili o nej takmer všetci ministri vnútra, no dotiahnuť reorganizáciu Policajného zboru SR sa podarilo až súčasnému ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi (37) a prezidentovi Policajného zboru SR Ľubomírovi Solákovi (53).

Ako už pred pár mesiacmi avizoval šéf vnútra, reorganizácia Policajného zboru (PZ) má zlepšiť efektivitu polície, zvýšiť bezpečnosť obyvateľov Slovenska a zároveň aj vyriešiť jeden z najpálčivejších problémov v policajnom zbore, a to je podstav v polícii.

Ako konkrétne bude prebiehať reorganizácia zatiaľ nie je úplne jasné, no denník Nový Čas má informácie o vymenovaní ďalšieho viceprezidenta PZ, Rastislava Polakoviča, ktorý na začiatku tejto vlády pôsobil vo funkcii dočasného prezidenta Policajného zboru. Ten má nastúpiť do funkcie od prvého mája tohto roka. 

Zásah NAKA v Bratislave a okolí

Do štruktúr polície sa opäť vracajú viceprezidenti

Posty viceprezidentov pritom súčasný minister Šutaj Eštok po svojom nástupe do úradu zrušil. Dovtedy v týchto funkciách pôsobili Branko Kišš a Damián Imre. No zároveň vznikla funkcia 1. viceprezidenta polície pre oblasť migrácie, operatívu a riadenie služieb zboru, kde až do 1. mája 2024 pôsobil Ivan Hapšták.

Po novom však vzniká ďalšie miesto viceprezidenta. Podľa zdrojov denníka Novy Čas sú pre efektívne riadenie a nastavenie procesov v nových štruktúrach potrebné dve funkcie viceprezidentov, ktorí budú mať presne rozdelené pole pôsobnosti. Ivan Hapšták bude od 1. 5. 2024 vo funkcii viceprezidenta PZ pre službu kriminálnej polície a migráciu a na novej funkcii viceprezidenta PZ pre vnútorný poriadok a bezpečnosť začína v ten istý deň Rastislav Polakovič.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ruský prezident Vladimir Putin na návšteve v Číne.
Foto
FOTO Putin s kyticou červených ruží: Kam mal namierené? Znepokojujúce prísľuby hlavy štátu
Tokyo, Japan – January 2, 2019: In Japan, New Year's celebration ceremony will be held at the Imperial Palace in New Year. That day is January 2.Many citizens gather there and celebrate with the Emperor and the Royal Family. People will shake a lot of national flags and pray for happiness. Current Emperor retires April 30, 2019. On May 1, the Crown Prince attends the Emperor. ‘Heisei’ of the Japanese era will change to a new era.
Japonsko môžu čakať historické zmeny: Trvalo sedem rokov, kým o tom začali diskutovať!
ilustračné foto
Foto
Šokujúca smrť! Zomrel len 47-ročný kaskadér známeho hollywoodskeho herca
Na snímke minister obrany SR Robert Kaliňák.
Kaliňák reaguje na pozvanie prezidentky: Prehovoril aj o premiérovi Robertovi Ficovi
Pellegrini po útoku navštívil premiéra v nemocnici.
Pellegrini: Premiér si z atentátu pamätá všetko, o TOTO ma prosil
Bojový dron
Ukrajina útočila na Kryme: Rusi sa z výsledku nepotešia! Prišli o dôležité stroje
Policajti zabili ozbrojeného muža, ktorý chcel podpáliť synagógu.
Šialenec chcel zapáliť synagógu, postihol ho fatálny osud: Nové zistenia! Takýto príkaz ho čakal
Na snímke zľava vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD), predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) a podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom
Vláda pokračuje v práci bez premiéra: Kto povedie zasadnutie?
Z miesta streľby v Handlovej Fica odnášal záchranársky vrtuľník.
Odborníci vysvetľujú: Čo (ne)robiť, ak máte po útoku na premiéra ťaživé pocity
Vodiči stojaci v kolóne neboli nadšení z manévru ďalšieho šoféra.
Váš Tip
Šoféra stojaceho v kolóne skoro porazilo, keď to uvidel: Hrozná drzosť, ktorá dvihne tlak aj vám!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Aktualizované
Premiér Robert Fico absolvoval chirurgický zákrok
Ben Affleck a Jennifer Lopez
Koniec najzamilovanejšieho páru šoubiznisu? ROZVOD má byť na spadnutie! TOTO je dôvod