Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.04.2024 19:05 | Správy | Zaujímavosti

Chlapček sa maznal so zvieratkami na farme, po príchode domov nastalo peklo: Hnačky, zvracanie a prevoz do nemocnice

Mama tvrdí, že jej päťročný syn bol hospitalizovaný so zvieracím parazitom, ktorý ho "mohol zabiť" po návšteve detskej farmy.  Kelly Roberts a malý Eli boli počas veľkonočného víkendu na farme Gannow v grófstve Worcestershire, ktorá je predmetom vyšetrovania po správach o ochoreniach ľudí po jej návšteve.

Len desať dní po návšteve farmy, ktorá ponúka maznanie s jahňatami a teliatkami, bol Eli prevezený do nemocnice s ťažkou nevoľnosťou a hnačkou. Ochorel na chorobu zvanú kryptosporidióza, ktorá môže postihnúť ľudí aj hospodárske zvieratá. "Vidieť svojho syna napojeného na infúziu, ako mu berú krv z rúk a ako nemôže piť vodu, bolo jednoducho hrozné," hovorí Kelly. O prípade informuje The Sun. 

Kelly si prvýkrát uvedomila, že Eli má "viac ako len typickú chrípku", keď sa jedného rána zobudil pokrytý jasne zelenými zvratkami. "Tá farba bola taká, akú som ešte nikdy nevidela," vysvetľuje. Dva dni predtým Eliho poslali zo školy domov po tom, čo zvracal. "Prišli sme na príjemný rodinný deň a odišli sme s chorobou, ktorá ho mohla zabiť," hovorí Kelly.

Počas pobytu v nemocnici sa Eliho stav rýchlo zhoršoval, preto lekári vykonali niekoľko testov, aby zistili zdroj jeho choroby. Takmer neustále zvracal, dostal horúčku, nemohol nič jesť ani piť až jeho stav prešiel do letargie. Jeho riedka stolica sa zmenila na prudkú hnačku, ktorá podľa mamy "úplne strašne zapáchala". Hnačka bola taká nekontrolovateľná, že Eliho mama musela dať dieťaťu opäť plienky. Lekári a zdravotné sestry, ktorí si stále neboli istí, čo Elimu spôsobuje taký vážny stav, začali pri jeho ošetrovaní prijímať špeciálne opatrenia na kontrolu infekčných chorôb, ktoré zahŕňali nosenie plášťov a rukavíc.

"V tomto momente to bolo také desivé," hovorí. "Každý deň som mala slzy na krajíčku. Vždy, keď sme si mysleli, že sa mu darí, opäť veľmi ochorel," dodala Kelly. Vzorka stolice odobratá Elimu vyšla s pozitívnym výsledkom na kryptosporídie, parazita, ktorý spôsobuje infekciu kryptosporidiózu. 

"Keď som lekárovi povedala, že sme nedávno navštívili Gannow, povedal mi, že Eli sa pravdepodobne nakazil práve tam," povedala Kelly. "Povedal mi, že Eli nie je jediné dieťa v nemocnici s kryptosporidiózou, ktoré bolo práve na tejto farme, " dodala. Kelly, ktorá roky brávala svojho Eliho a jeho staršieho osemročného brata Adama na zábavné farmy, bola odradená od toho, aby sa tam niekedy vrátila. "Urobili sme všetky preventívne opatrenia, umývali sme si ruky, keď sme tam boli, vyzúvali sme si topánky v aute, po návrate domov sme mali horúcu sprchu, jedli sme vlastné jedlo a on aj tak ochorel. Už nikdy nechcem nič podobné zažiť," hovorí.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy
Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Uniforma vojaka NATO (ilustračná foto)
V Česku sa schyľuje k veľkému cvičeniu: Kvantum techniky a stovky vojakov, o čo im ide?
Foto
Anastasiia má najväčšie líca na svete: Ľudia jej píšu odporné veci! Zarazí vás, čo plánuje
Estónsky politik Kristo Enn Vaga je milovníkom športu.
Foto
Estónsky politik sadol na bicykel a prešiel 1700 kilometrov: Silný odkaz, o čo mu išlo?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Hrozivé varovanie! Rusi hovoria o ničivej odvete: Tento krok Ukrajine a Západu neodpustia
Veronika Vágnerová
FotoVáš Tip
Misska Vágnerová miluje provokovať: Zahodila podprsenku a dala to na voľnobeh!
Marínu v Trogire
vlastní česká firma.
Dovolenkový raj bude opäť o niečo dostupnejší: ZSSK spustila sezónnu linku, plný je takmer celý vlak!
Slovensko – Poľsko ONLINE: Nastúpia aj posily z NHL! Kto bude kapitánom?
young girl drinking beer in light background. studio shot
Záchranka neďaleko Lučenca ratovala iba 5-ročné dieťa: Bolo opité! Zarazí vás, ako sa k alkoholu dostalo
Radioactivity sign in Chernobyl Outskirts 2019 closeup
Na Slovensku sa merala výška radiácie: Je naša krajina v bezpečí?