Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.03.2024 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Jana Kirschner v úprimnej spovedi: Vzdá sa života v Londýne? Jedna vec ju mrzí

V časoch najväčšej slávy odišla zo Slovenska. Speváčka Jana Kirschner (45) žije už desať rokov v Londýne, kde si užíva anonymitu. S hudobným producentom Eddiem Stevensom vychováva spoločné deti, dcéry Matildu (13) a Yolu (9). Obe vraj majú hudobné nadanie, ale slávna mama ich do ničoho netlačí. Porozprávali sme sa s ňou o hudbe, súkromí aj novinkách, ktoré chystá.

Takže texty sú zrejme z váš­ho života...

Áno, je to vlastne moje pozorovanie sveta. Zapisujem si zásadné veci môjho života, ktoré ma ovplyvňujú. Odkukala som to už dávno od Richarda Müllera, ktorý si všade na všelijaké papieriky a servítky v reštaurácii vždy písal texty. Na albume mám pesničku, ktorá sa volá A po nás potopa. Je o dlhoročnom vzťahu, počas ktorého sa menia naše nároky aj to, čo vo vzťahu hľadáme. Ako žena s mužom spolu žijú, pomaly starnú, dívajú sa na svoje chyby, ktoré im pred rokmi vadili, ale dnes ich vidia úplne inak. Je tam krásna veta, že musí byť vždy po mojom, ale dôvetok je, že aj tak je vždy po tvojom. (smiech) Sú to pozorovania života a celý album je zrelý a ženský.

Hovoríte, že je to ženský album a v kapele máte tiež tri ženy. Je pre vás ženská energia dôležitá?

Celý život som si myslela, že rozumiem viac mužom než ženám a že sa mi tiež narodia synovia. Tým, že som mala 15 rokov jednu kapelu, kde boli len muži a považovala som ich za svoju rodinu, tak som si ani nevedela predstaviť, že by som mala na pódiu ženy. Teraz musím povedať, že to je fantastické a je to pre mňa vlastne naplnenie sna, pretože som zistila, že mi je na pódiu ľahšie. Milujem aj to, že vlastne tie dievčatá by mohli byť aj mojimi dcérami, pretože majú okolo dvadsať rokov a teraz len končia školu. Je to veľmi pekné, lebo sa navzájom od seba učíme, a je to s nimi taký rodinný pocit.

Musíte mať pri písaní piesní šťastné obdobie, alebo máte radšej melanchóliu?

Našťastie tieto výkyvy nie sú už od istého času také obrovské. Dotýkajú sa ma, samozrejme, aj spoločenské témy, ktoré sa dejú okolo mňa alebo vo svete, a musím to reflektovať v hudbe. Aj vo vzťahu s mojím mužom, s ktorým aj pracujem, je to aj občas celkom ohnivé a máme niekedy iné názory. Zatiaľ sme vždy ustáli všetky búrky a veci, ktoré sa na nás dovalili, pretože sme dobrý tím.

Spomínali ste, že pracujete so svojím mužom. Nemali ste niekedy ponorkovú chorobu?

Ponorkovú chorobu nemávame. Keď som bola mladšia, chcela som, aby ma vzťah neustále motivoval, hľadala som a išla ďalej, lebo som sa vždy potrebovala nadchýnať. Čím je človek starší, tým to začne vnímať inak a záleží mu na iných veciach. Pravdou je, že som sa s mojím mužom nikdy nenudila. Jeho starí otcovia boli zaujímaví ľudia, jeden spisovateľ bádateľ a druhý bol riaditeľ geografickej spoločnosti v Londýne. Takže aj on to má v sebe, len to robí v hudbe. Niekedy, keď chceme s dcérami pokojný, lenivý deň, nedá nám pokoj, stále nás posúva ďalej a my sa od neho učíme.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Foto
Takýto sendvič ste ešte nevideli: Jeho príprava trvala 100 hodín! Uvidíte FOTO, pochopíte
Vládcovo meno v preklade znamená „Amon je spokojný“
Foto
Tvár Tutanchamonovho deda ODHALENÁ: TAKTO vyzeral najbohatší faraón!
A flood warning sign, on a closed country road next to water logged fields in the Avon Valley, Hampshire, England. Flooded after an extreme amount of rainfall at the start of 2014
Nemeckom sa prehnali prudké lejaky: Voda sa valila mestami, ľudia brali len to najnutnejšie
Fotografie z miesta nehody.
Tragická nehoda v Žiline: Na križovatke vrazil 32-ročný motorkár do nákladného auta! Na mieste podľahol
Bojový dron
Ukrajina stupňuje útoky na Rusko: Ďalší výbuch pri vojenskej akadémii
Na snímke pápež František.
Pápež František poslal list Čaputovej: Týka sa premiéra Roberta Fica
(ilustračné foto).
Šokujúci nález v tele pacienta! Našli mu tam živého tvora: Ako sa tam dostal?!
MHD začína využívať čoraz viac cestujúcich.
Dráma v bratislavskej MHD: Muž škrtil ženu priamo v autobuse!
Bámján je zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO (ilustračné foto).
V známej turistickej lokalite zahynuli traja zahraniční turisti
(ilustračné foto)
Chlapec († 5) sa na dovolenke vykradol z izby, keď rodičia spali: Desivý koniec! Ako sa to mohlo stať?
Robert Kaliňák vo videu ohľadom aktuálnej situácií na Slovensku.
Robert Kaliňák sa vyjadril k situácií na Slovensku: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť
Hudobná legenda Paul McCartney
Paul McCartney má dôvod na oslavu: To, čím sa pýši, nemá žiaden hudobník v Británii