Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.04.2024 15:14 | Správy | Zahraničné správy

Žralok brutálne zmasakroval muža na dovolenke: Uzavreli niekoľko pláží! Mrazivý opis útoku

64-ročného Petra Smitha z Británie napadol žralok belavý počas plávania pri Tobagu. Utrpel extrémne zranenia. Stalo ta to, keď sa vydal do vody neďaleko hotela Starfish na karibskom ostrove, kde ho napadol len 10 metrov od brehu.

Turistova ruka bola údajne vážne poškodená od lakťa nadol, rovnako ako jeho ľavé stehno. Brit údajne utrpel aj tržnú ranu na bruchu, informuje The Sun. Peter z Berkhamstedu v grófstve Hertfordshire sa po útoku v piatok podrobil život zachraňujúcej operácii vo Všeobecnej nemocnici v Scarborough a mal byť letecky prevezený na Trinidad, uviedli predstavitelia nemocnice pre miestne médiá.

V piatok večer sa zistilo, že mu boli „opätovne pripevnené prsty“, ale na jednej z nôh je ešte potrebná rozsiahla práca. Hlavný tajomník Tobaga Farley Augustine uviedol, že turista je pod sedatívami na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici Scarborough General Hospital.

Povedal, že Peter bol na dovolenke na ostrove so svojou manželkou a priateľmi a mal odletieť domov v ten istý deň, keď ho napadol žralok.
Pán Augustine vysvetlil: „Boli vykonané niektoré replantácie, napríklad prstov, a dúfajme, že sa tým tie prsty zachránia. Vieme, že na jednej z jeho nôh sú značné rany, ktoré sa nedajú úplne uzavrieť, ale bude potrebovať rozsiahlu prácu. Úlohou našich zdravotníkov je v tejto chvíli naozaj stabilizovať a zabezpečiť, aby sme mohli čo zachrániť jeho život a aj končatiny.“


Podľa jeho slov ho čaká ešte rozsiahla práca, ale očakáva sa, že sa z tohto incidentu zotaví. Pán Augustine pokračoval: „Bolo to jeho posledné plávanie pred odletom z Tobaga do Spojeného kráľovstva a je poľutovaniahodné, že sa to stalo práve v posledný deň jeho dovolenky na ostrove.“

Svedkovia uviedli, že podľa nich bol žralok až 10 metrov dlhý a dva metre široký. Vláda Trinidadu a Tobaga po piatkovom krvavom útoku na pláži Turtle Beach pozdĺž zálivu Great Courland Bay uzavrela sedem pláží a morský park. Svedkovia uviedli, že Peter bol v čase útoku len po pás vo vode a že ľudia v okolí sa snažili šelmu odohnať.

Stephanie Wrightová zo Západného Sussexu povedala: „Videli sme na pláži nejakých ľudí a pôvodne som si myslela, že ten pán mal zástavu srdca, a myslela som si, že mu pomáhajú. A potom som videla, ako niekto beží dole s uterákom, neskôr som si všimla, ako sa z vody vynorila chrbtová plutva, a pomyslela som si: ‚Panebože, to je žralok‘. Keď sa otočil, videla som, ako sa mu vynoril aj chvost, ako odplával.“

Uzavretie siedmich pláží - a všetkých pobrežných oblastí medzi plážami - podľa úradov umožní úradom vyšetriť útok a „neutralizovať“ hrozbu žraloka, ak to bude možné. Snemovňa parlamentu Tobaga uviedla: „Uzavretie týchto pláží je v súlade s úsilím o zaistenie bezpečnosti všetkých návštevníkov a Tobagská agentúra pre riadenie mimoriadnych udalostí aktívne využíva bezpilotné letecké prostriedky na skenovanie pobrežia týchto oblastí.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Polícia kontrolovala taxislužby v Bratislave.
Foto
Bratislavské taxislužby v hľadáčiku polície: Zistili sa závažné priestupky!
Foto
Pred 20 rokmi sa konali v Česku MS: Čo dnes robia „zemiakoví“ chlapci?
Pri investovaní si dávajte pozor aj na sľuby vysokých ziskov
Pozor, nenaleťte na podozrivé ponuky: Toto je 5 najčastejších investičných podvodov!
ilustračné foto
Strašidelné, kde sa objavili čínske plavidlá: Čo to má znamenať?!
Colná polícia (ilustračné foto).
Neverili vlastným očiam: Otrasné, čo objavili colníci v aute so slovenským EČV
Opitý vodič narazil v utorok do bránky a betónového múrika materskej školy v obci Trebatice v okrese Piešťany.
Foto
Z týchto FOTO sa budete chytať za hlavu: Ožratý vodič to napálil rovno do areálu škôlky!
(ilustračné foto)
Ruskí vojaci sa stiahnu z viacerých oblastí krajiny! Čo je za tým?
View from the driving position of a truck of the highway and a landscape of mountains in the background at dawn.
Kamionista si zavaril: Šokujúce výsledky dychovej skúšky! V takomto stave šoféroval?
Muži zákona na cintoríne objavili niečo strašné.
FotoVáš Tip
Hororový nález policajtov na cintoríne: Auto poliate červenou tekutinou a na streche položená... Príde vám zle
Spoznávate mladého muža na fotke?
FOTOHÁDANKA: Poznáte tohto mladého muža? Vyštudoval operný spev, teraz rozosmieva Slovensko
(ilustračné foto)
Desivý čin pri Partizánskom: Chlap kričal, že sa zabije! Vytiahol nebezpečnú zbraň, uzavreli celú ulicu
(ilustračné foto)
Hrôza v známej metropole: Lietadlo zišlo pri štarte z dráhy! Nasledovalo peklo