Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.02.2012 09:00 | Správy | Domáce správy

Jozef ulahodí gurmánom: Najlepší slovenský kuchár varí v Košiciach!

Poteší vaše chuťové bunky! Jozef Hromják (32) zvíťazil v kulinárskej súťaži Danubia Gastro Cup, ktorá sa konala pred pár dňami v Bratislave.

Prihlásil sa do prvej súťaže a hneď vyhral. Doma sa však od sporáka drží čo najďalej a jeho najobľúbenejším jedlom sú jednoduché špagety.

Jozef Hromják varí už 15 rokov, no do súťaže sa prihlásil po prvýkrát a okamžite s úspechom. „Bola to pre mňa nová a príjemná skúsenosť. Za 45 minút sme pripravili pochúťku, ktorá mala porotcov zaujať. Na výber sme mali dve povinné suroviny - buď bravčovú panenku, alebo filet zo zubáča, ktorý som si vybral. Vytvoril som z neho trojkombináciu,“ prezradil úspešný kuchár, ktorého úspech potešil a plánuje sa zúčastniť aj na ďalších súťažiach. Porotcovia si mohli pochutiť na filete na masle, druhú časť filetu zavaril do domácej ravioly s čerstvým špenátom a tretí kus nasekal na tatarák a servíroval ho v slanej škrupinke.


Varenie ho chytilo až na strednej škole, keď začal brigádovať v jednej prešovskej reštaurácii. „Potom som pôsobil vo Švajčiarsku a varil som aj v pražskom Hiltone. Neskôr som podnikal doma v Záhradnom pri Prešove a napokon som prišiel do Košíc,“ hovorí kuchár Hromják. Nerozlišuje, či varí pre celebrity, alebo bežných ľudí. „Všetci, ktorí prídu ochutnať jedlá, ktoré s kolegami pripravujeme, sú pre nás významní. Našu prácu oceňovali aj zahraniční herci, ktorí nedávno v Dóme svätej Alžbety nakrúcali,“ teší J. Hromjáka, ktorý však doma nie je hlavným šéfkuchárom. „Sporák spokojne prenechám rodinným príslušníkom, ja relaxujem,“ smeje sa kuchár, ktorého obľúbeným jedlom sú netradične špagety.

Domáce ravioly plnené diviačím ragú

Kuchár Jozef Hromják pripravil domáce ravioly plnené diviačím ragú. „Stačí si urobiť doma cesto na pirohy, do ktorého môže ísť akékoľvek ragú, ale aj zvyšok bolonskej omáčky,“ hovorí kuchár. Kým sa ravioly pripravujú v hrnci, treba pripraviť na panvici omáčku z masla a vody, ku ktorým sa pridajú nakrájané zemiaky, sušené paradajky a na záver lyžička bryndze. „Chýbať nesmie ani panenský olivový olej,“ dodáva kuchár.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Ramsay robí čistky v kádri pred MS: Prichádzajú nové posily!
Chorý kráľ spraví, čo už nik nečakal: Musí byť splnená JEDNA podmienka
Barbora Švidraňová
Foto
Barbora Švidraňová PREZRADILA, s kým by išla na dobrú večeru: Takú ODPOVEĎ by ste nečakali!
Švédsko – Slovensko ONLINE: Získajú naši mladíci bronz?
Ponorka Titan.
Záhada ponorky Titan ODHALENÁ: Bolo všetko inak? Takto mali zomrieť milionári
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Rokovania o mieri pretrvávajú: Ako pokračuje diskusia v Egypte?
Ľudia v Bratislave sa tešia teplému a slnečnému počasiu.
Zo slnka sa dlho netešte: Stačí pár hodín a počasie sa dramaticky zmení!
Na snímke sanitka a záchranárske autá sú na mieste nehody vetroňa
Pri nehode vetroňa v Martine zahynul skúsený pilot († 62): Strašné, čo sa stalo po páde
Mimoriadna situácia v Partizánskom.
Foto
Stačilo 15 minút, aby ich vytopilo: Kvôli prietrži mračien vyhlásili v časti Partizánskeho mimoriadnu situáciu
Herečka a speváčka žije dlhodobo v Prahe
Foto
DETAILY z nakrúcania seriálu Iveta: DYM na scéne, všetci sa začali DUSIŤ! Preboha, čo sa tam stalo?
Ilustračné foto
Ukrajinci si kľaknú len pri modlitbe, nikdy nie pred okupantmi! Rusko útočilo aj počas pravoslávnej Veľkej noci
Speváčka Britney Spears
Strach o Britney Spears: Najprv psychické zrútenie v hoteli a potom... Čo má znamenať to video?!