Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.02.2012 14:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Pálffy vysolí tučné alimenty pre Saskiu! Koľko bude platiť?

Päťročné manželstvo moderátorky Andrey Pálffy Belányi (35) a hokejistu Žiga Pálffyho (39) je definitívne pochované.

Súd ich rozviedol už pred pár dňami a celý proces prebehol v prísnej tajnosti. „Andrea je rada, že už to má za sebou. Aj napriek nevydarenému manželstvu chcú kvôli dcérke Saskii udržiavať dobré vzťahy,“ prezradil zdroj z okolia dvojice. Rodičia päťročného dievčatka už majú za sebou aj debatu o financiách a v hre sú doslova milióny!

Hoci hokejista zarobil najväčšie peniaze počas svojho pôsobenia v NHL, a teda pred manželstvom, aj počas zväzku s moderátorkou si prišiel na pekný balík peňazí.

Andrea a Žigo podľa informácií Nového Času už spolu vyriešili aj otázku alimentov pre spoločnú dcérku. „To sa týka nás dvoch so Žigom, nebudem to riešiť cez médiá,“ povedala moderátorka, ktorá nebola o nič zhovorčivejšia ani na tému starostlivosti o Saskiu. „Nehnevajte sa, nebudem o rodine hovoriť,“ odpovedala slušne Andrea.

Podľa právnika môžu byť alimenty pre päťročnú Saskiu aj viac ako polovica Pálffyho mesačného príjmu. Keďže podľa odhadov môže mať v Skalici príjem až 33 000 eur mesačne, alimenty by sa mohli vyšplhať až do výšky 16 500 eur.


Pálffy počas päťročného manželstva s moderátorkou zväčšil rodinné konto slušným balíkom peňazí. V roku 2005 podpísal v Pittsburghu trojročný kontrakt na 13 709 000 eur. A hoci začiatkom nasledujúceho roka oznámil koniec kariéry, po pár mesiacoch podpísal lukratívny kontrakt so Skalicou. Okrem hokeja však zarábal aj na podnikateľských a reklamných aktivitách, a tak by jeho príjem za rodinný život s Andreou odhadom mohol tvoriť takmer 3,5 milióna eur.

Manželia si budú deliť predovšetkým usporené peniaze, väčšinu majetku totiž obaja nadobudli ešte pred uzatvorením manželstva.

Žigo počas manželstva zarobil majland

2005: 2 031 468 € - Pittsburgh, NHL
2006: 0 € - ukončenie kariéry v NHL
2007: 199 164 € - Skalica, podnikanie, kone
2008: 398 327 € - Skalica, podnikanie
2009: 400 000 € - Skalica, podnikanie
2010: 450 000 € - Skalica, reklama, podnikanie
Spolu: 3,49 mil. eur (105 mil. Sk)


Kráľovské alimenty v Česku

Jedného z najlepšie platených hráčov českého futbalu Tomáša Řepku vyšiel rozvod s bývalou ženou Renátou draho. Z manželstva mu ostali dve deti Veronika a Tomas, na ktoré posiela rozprávkové alimenty. „Pán Řepka podľa rozhodnutia súdu mesačne na svoje deti platí sumu vo výške 5 207 €. Výživné na dcéru Veroniku je 3 021 €, na syna  993 € plus každému na sporiteľský účet posiela 596 €,“ povedala českému denníku Blesk právnička Dalila Pelechová, ktorá Řepku zastupuje.

Čo hovoria právnici

Martin Katriak, právnik:

Ak by napríklad muž zarábal 33 000 € a nemal by žiadnu inú vyživovaciu povinnosť, tak mu súd môže zabaviť aj viac ako polovicu príjmu. Súd navyše skúma, aké sú životné náklady muža, ktoré sú nutné (hypotéky, lízingy a podobne). Prioritné sú  vždy deti. Čiže ak by muž zarábal spomínaných 33 000 € a jeho mesačný štandard je 10 000 €, taký istý životný štandard musí zabezpečiť aj dieťaťu. Plus sa neplnoletým deťom ešte dáva šetrenie. Suma alimentov teda môže byť až  polovica a viac príjmu. Ak by muž zarobil počas manželstva 3,5 milióna eur a s manželkou nemal pred uzatvorením manželstva zúžené bezpodielové spoluvlastníctvo, tak tá má nárok na polovicu majetku. Na Slovensku neexistujú predmanželské zmluvy. Bezpodielové spoluvlastníctvo môže pár zúžiť jedine notárskou zápisnicou, no takmer nikto to nevyužíva.

Milan Ficek, advokát:

Zákon uvádza, že obaja rodičia prispievajú na výživu detí podľa svojich schopností, možností a majetkových pomerov. Dieťa má právo podieľať sa na životnej úrovni rodičov. Pokiaľ si otec žije nad pomery, chodí na dovolenky aj niekoľkokrát ročne, býva v peknom dome, aj dieťa má právo podieľať sa na jeho životnej úrovni. Otec teda bude musieť prispievať na výživu dieťaťa toľko, aby zabezpečil približne rovnakú úroveň aj dieťaťu. V SR neexistuje niečo také ako percentuálny podiel z príjmu rodiča. Vždy rozhoduje súd
po dôkladnom zhodnotení všetkých okolností. Pokiaľ súd bude mať preukázaný príjem otca vo vysokej výške, aj výživné môže byť vysoké a v teoretickej rovine môže byť rádovo aj v niekoľkých tisícoch eur.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Poslanec mal udrieť svojho kolegu: Suspendovali ho! Podajú trestné oznámenie?
Manželia vedia, že príde koniec.
Foto
Martina sa stará o smrteľne chorého manžela: Pred eutanáziou zistili, že čakajú bábätko
V Kolároviciach sa prevrátil muž s traktorom
Foto
Mrazivé FOTO nešťastia pri Bytči: Muž sa prevrátil s traktorom a UVIAZOL pod ním! Zasahovať musel vrtuľník
Danko je zamilovaný do blondínky, ktorá je o 23 rokov mladšia.
Danko o zákone o neziskových organizáciách: Verím, že nás Smer aj Hlas v tomto podporia
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč
Takáč o vyplácaní priamych platieb farmárom: Dostanú ich aj po 30. júni
Európsky parlament v Štrasburgu
V Európskom parlamente sa toto stalo historicky prvýkrát: Týka sa to žien
Enviropolícia vedie trestné konanie pre nedovolenú výrobu jadrových materiálov
Enviropolicajti v strehu: Nedovolená výroba jadrových materiálov!
Šéf SNS Andrej Danko.
Andrej Danko: Nech sa v RTVS nehnevajú, ale s tým socializmom sa niečo urobiť musí
Na snímke Ústavný súd SR v Košiciach.
Ústavný súd posúdi ústavnosť zákona o štátnom rozpočte: V čom opozícia vidí rozpor?
View of the City of Nitra, Slovakia as Seen from Nitra Castle
Nitriansky kraj poskytne športovcom dotácie: Dostanú viac ako pol milióna eur
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko spravilo kontroverzný krok: Týka sa to sexuálnych menšín
Ulicami Londýna sa preháňali splašené armádne kone.
Foto
FOTO Strach, krv a zmätok! Splašené kone spôsobili v Londýne horor: Ľudí museli odviezť do nemocnice