Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.01.2012 11:11 | Šport | Tenis

Móda na Australian Open: Priveľa farieb, menej nápadov

Grandslamové turnaje sú tradične aj prehliadkou tenisovej módy. Pre Australian Open to platí dvojnásobne, nakoľko sa v Melbourne začína nový tenisový rok.

A každá hráčka vyrukuje v niečom novom. Čo zaujalo tento rok? Predovšetkým priveľa žiarivých farieb na ženskom i mužskom oblečení.

U protinožcov tenis už stratil prívlastok biely šport. O čo bolo viac farieb, o to menej bol nápadov na tričkách či sukničkách. No a zásluhou Bielorusky Viktorie Azarenkovej sa do popredia dostali aj kraťasy, ktoré boli na turnajov Veľkej štvorky na vedľajšej koľaji.

Na vybrané modely sme sa pozreli spolu s bývalou československou i slovenskou tenisovou reprezentantkou a dnes trénerkou Radkou Zrubákovou (41), ktorá na záver prehliadky skonštatovala:

"Pre mňa sa tenis vždy bude viazať s bielou farbou." Tou vetou chcela naznačiť, že aj jej sa zdali modely príliš farebné. "Niektoré nemali ani pripomienku bielej farby. Ja som klasik, mne to chýba," pokračovala Zrubáková, ktorá priznala, že nič ju výrazne neoslovilo.

"Šarapovová to sú len šaty, Serena výstrih. ešteže tu nebola Venus, lebo jej kreácie sú použiteľné na všetko len nie na tenis. Normálna hráčka by mala problém sa v jej výtvoroch pohybovať v bežnom živote, nieto podávať vrcholné výkony na kurte. Ale zrejme jej ramienkové tričká a hlboké výstrihy neprekážajú," dodala s tým, že pre každú hráčku je dôležité, aby sa vo vybranom modele cítila dobre ona. Iné ju zaujímať nemusí.

"Ja som potrebovala mať niečo na pleciach a ani kraťasy som neuznávala," doplnila Radka Zrubáková.

Päť modelov, ktoré zaujali

Daniela Hantuchová (28) sa predviedla v zvláštnej farebnej kombinácii, no šaty majú na tenis výborný strih a Slovenke sekli.

Dánka Wozniacka (21) vsadila na žiarivú červenú farbu a širokú sukničku. "To je tenisová klasika, ale iba strih. Farba je tak na diskotéku, či prechádzku," povedala R. Zrubáková.

Zvláštna modrá farba americkej hráčke svedčala, no v jej podaní to nič nové nebolo. Širšia suknička a hlboký výstrih je typický pre Serenu Williasmovú (30).

Nemka Sabine Lisická (22) sa pozdávala najviac. Model má v sebe základnú tenisovú farbu, ale aj struh sukničky je dosť sexi na to, aby lákal objektívy a pohľady.

Aj ruská kráska Maria Kirilenková (25) zvolila žiarivú červenú a jednoduchý strih. Len farba čelenky mohla byť trochu iná...

Britská tenistka Heather Watsonová (19) dieru do tenisové neba hrou neurobila, ale výberom oblečenia určite áno. Jeden z málavídaných nápadov aspoň čo sa kombinácie farieb na tričku týka.

Toto sa nepáčilo:

Modelu českej hviezdy Petry Kvitovej (21) vytýkali farebnú kombináciu fialovej a tmavomodrej, ktorá neladila viacerým očiam a vytkli jej ju aj americké médiá. Petra sa bránila tým, že je to model z ponuky firmy, ktorá sídli práve za Veľkou mlákou a tá ju označila za svoju "naj" novinku pre tento tenisový rok. A treba dodať, že sa v nej na melbournskom kurte objavila nielen Češka.

Mladá Bieloruska Viktoria Azarenková (22) vyrukovala do bojov nezvyčajne v obyčajných kraťasoch, na ktoré Radka Zrubáková povedala: "Asi je po nich dopyt, keď ich výrobcovia tenisového oblečenia začali robiť vo veľkom a hráčky si v nich trúfnu nastúpiť aj na grandslamový turnaj."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
Rolins doťukáva posledné detaily pred koncertami v Prahe.
Foto
Dara ukázala novú FOTO po plastike, ľudia nechápu: HANBÍŠ sa za to?
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ryhtářov žiaľ je stále rovnaký aj po 10 rokoch.
Záhada Bartošovej († 48) čísla, zdrvený vdovec: Prečo aj 10 rokov po samovražde funguje!
Ilustračné foto
Aktualizované
Užívate si slnko? Úsmev vám klesne: Do týchto okresov sa rúti LEJAK!
Rodina sa s úmrtí Laury a bábätka nevie spamätať (ilustračné foto).
Smutná TRAGÉDIA: Laura († 22) zomrela pri pôrode, syn († 2 mes.) neskôr v tatinovej posteli
Odíde zo Slovana? Juraj Kucka má na stole viacero ponúk!
Chlapca museli umývať pred domom
Foto
Najtučnejší chlapec na svete schudol 100 kíl: TAKTO dnes vyzerá, je na NEPOZNANIE!
Pri úprave trávnika je každá pomoc dobrá
Foto
Veľký test benzínových kosačiek: Podrobné porovnanie cien, výkonu a hlučnosti!