Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.02.2012 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Speváčka Tina rapídne schudla: Frajerovi sa páčia väčšie zadky

Speváčka Tina (27) nikdy nemala postavu modelky, aj keď vďaka exotickému zjavu vždy patrila k najneprehliadnuteľnejším ženám nášho šoubiznisu.

No posledné mesiace jej mimoriadne prospeli. Tina viditeľne schudla, i keď – ako vraví – pri pohľade do zrkadla ešte stále nehíka od nadšenia. S akou postavou by bola naozaj spokojná?

V čase, keď si mnohé ženy zúfajú nad povianočnými kilami navyše, vy ste výrazne zoštíhleli. Viete povedať, koľkých kilogramov ste sa zbavili?

Ďakujem za pochvalu, ale naozaj netuším, koľko kíl to reálne bolo. Na začiatku som sa totiž neodvážila.

Hovorilo sa až o 15 kilogramoch...

Až toľko to nebolo. K tomuto číslu sa ešte len dopracujem.

Čo bolo vašou motiváciou začať s chudnutím?

Motivácia prišla v podobe mojej dlhoročnej kamarátky. Tá je približne rovnako vysoká ako ja a pri výške 163 cm pôvodne vážila 75 kíl. Jedného dňa vyhlásila, že zmenila životný štýl a začína sa o seba viac starať. O tri mesiace neskôr som ju nespoznala! Keď sme si dohodli stretnutie, oproti mne sa objavila nejaká pani, o polovicu chudšia. Mala mínus 15 kíl. A presne od toho momentu som prešla na oddelenú stravu. Nie je to nič náročné a dá sa na to zvyknúť.

Ako dlho trvala táto výrazná premena u vás?

Najväčšia hmotnosť zo mňa zišla hneď za prvý mesiac, keď som sa odvodnila a zbavila balastu. Potom prišli na rad tuky. Keď človek vidí a cíti výsledky, tak ho to nakopne a má väčšiu motiváciu.

Museli ste kvôli novému vzhľadu radikálne zmeniť životosprávu?

Dá sa povedať, že som objavila čaro oddelenej stravy a zistila som, že táto teória naozaj funguje. Vždy som si naivne myslela, že človek musí iba veľa cvičiť, strašne veľa sa namáhať a potiť, ale opak je pravdou. Osemdesiat percent úspechu je v strave a zvyšných dvadsať v cvičení. Pochopila som to aj ja, no a teraz som už začala aj s cvičením. Spolupracujem s Janym Landlom, ktorý je široko-ďaleko najlepší kondičný tréner a má za sebou vynikajúce výsledky. Nechystám sa, pochopiteľne, na súťaž Miss Fitness, ale uvidíme, čo sa dá urobiť s mojou postavou. Možno sa uvidím v zrkadle taká, ako som sa ešte nevidela a na to sa teším. A taktiež si strážim pitný režim, pijem výlučne čistú vodu s citrónom, všetky sladké malinovky som vylúčila.

Na čo sa pri cvičení s trénerom najviac zameriavate?

Sústreďujeme sa skôr na vrchnú časť tela. Na začiatku sme si stanovili, že budeme pracovať tak, aby sme nedosiahli vychudnuté stehná a zadok. Ale človek chudne komplexne. Nemôžem sa rozhodnúť, že chcem schudnúť iba z líc, tricepsu a lýtok. Keď človek raz chudne, tak chudne celý. Vyhýbam sa trošku kardiocvikom, lebo ma nudia... No a musím zdôrazniť, že nechcem vážiť menej ako 50 kíl.

Väčšina trénerov nemá príliš v láske redukčné diéty. Neodsudzuje váš tréner oddelenú stravu, s ktorej pomocou zhadzujete vy?

Práve naopak, je jej zástancom. V živote by som sa neriadila nejakými radikálnymi, obmedzujúcimi diétami. Otravuje ma listovať v časopisoch, kde vám kážu, aby ste si na raňajky dali 200 gramov morčacej šunky, k tomu jeden žĺtok a dve deci vody. Takú diétu by som nevydržala ani jeden deň. Otravuje ma to dokonca aj čítať. Ale určite sú ľudia, ktorým to vyhovuje, tak to má asi zmysel.

Páčia sa vám teda skôr vyslovene ženské typy postáv, ako má napríklad speváčka Beyoncé?

Najdokonalejšia je v mojich očiach Jennifer Lopez. Do kategórie dokonalých patria aj Beyoncé a Rihanna. Nehovorím, že niekedy v budúcnosti ­chcem mať postavu ako ony, keďže majú úplne iné predispozície, ale páči sa mi na nich, že majú dominantné stehná.

Ako ste povedali, tajomstvo vašej novej postavy je v oddelenej strave. To znamená, že jedávate mäso so zeleninou bez príloh?

Presne. Keď jem ryžu, nejem mäso. Ak si dám cestoviny, tak bez syra a mäsa. Môžem si dať pokojne aj polkilovú pizzu, ale bez syra a bez mäsa, teda bez bielkovín.

Čo vám v rámci diéty zachutilo najviac? Alebo inak: Aké jedlo môžete jesť hoci aj každý deň?

Vďaka oddelenej strave sa mi načisto zmenili chute, takže mi chutí úplne všetko! Ale milujem najmä cibuľu.

Pri mnohých diétach sa odporúča z jedálneho lístka úplne odstrániť chlieb a vyprážané jedlá. Aj vy sa riadite takýmito obmedzeniami?

To nie, rozhodne sa teraz nestravujem ako robot, výlučne podľa nejakého diktátu. Ak nie je iná možnosť, dám si aj segedínsky guláš. Ale nerobím to každý deň. Neraňajkujem nič ťažké, väčšinou len ovocie a zeleninu.

A ako je to s ďalšou rozšírenou zásadou, že kto chce schudnúť, nesmie jesť po piatej?

Nedodržiavam nič podobné! Pokojne jedávam aj po piatej, niekedy dokonca aj o polnoci. Keď sa totiž dostávam do postele o piatej ráno, nestojí mi to za to, že by som mohla schudnúť 114 gramov, ale nesmiem sa najesť. Keď mám za sebou ťažký deň, dám si aj bagetu. Nie som zástancom hesla: Poďme sa drilovať a trápiť hladom, aby nám vypadali vlasy!

Cítite sa lepšie teraz, keď ste o vyše desať kilogramov ľahšia?

To určite áno.

V čom je tá zmena? Súvisí napríklad aj s tým, že si môžete obliecť aj šaty, akým ste sa predtým radšej vyhli?

Nie, je to skôr o tom, že vyjdem po schodoch a nie som taká zadychčaná, ako som bola predtým. Pripravujem aj novú verziu koncertného programu s tanečnou skupinou The Pastels, kde sa budem intenzívnejšie hýbať. Na tréningoch cítim, že som na tom s kondíciou oveľa lepšie.

Čo hovorí na zmenu vašej postavy váš priateľ, ktorý je profesionálnym športovcom? Spoznali ste sa v čase, keď ste boli okrúhlejšia. Páčila sa mu viac vaša postava predtým alebo teraz?

Neviem, či to nejako zásadne vníma a rozdeľuje. Ak by som pribrala 40 kíl, asi by si to už všimol, ale naozaj nie je ten typ, ktorý by bol posadnutý ideálnou ženskou postavou. Čo sa mu páči, sú ženské krivky, väčší zadok a stehná.

Cítite sa vďaka premene viac sexi?

Nejako mimoriadne sa tým nezaoberám. Keď sa vyzlečiem pred zrkadlom donaha, ešte stále nehíkam od radosti.

Korešponduje nejako názov vášho nového cédečka, ktoré sa volá S.E.X.Y, so zmenou postavy?

Nie, vôbec to nesúvisí. Názov je skôr o tematike albumu, ktorý je veľmi odľahčený, neriešim nič zásadné a negatívne. Som šťastná.

Myslíte si, že je na vašej postave ešte niečo, čo by sa dalo zlepšiť?

Vždy je čo zlepšovať. Je to síce klišé, ktoré čítam dennodenne, ale ja som mala v minulosti vždy jeden problém. Keď som začala robiť niečo pre svoje telo, tak som sa v istom bode uspokojila s dosiahnutým a nepokračovala som. To reálne hrozí aj teraz. Aj keď nie som typ, ktorý sa bude týrať len preto, aby som bola najkrajšia na svete, mám obavy, že sa to zasa stane. Dala som si predsavzatie, no nemám konkrétne ciele. Skrátka ­chcem ešte vydržať a potom si váhu udržiavať. Nie je to tak, že by som si vravela: musím schudnúť ešte štyri kilá, z toho tri zo stehien a pol kila z ruky...

Ak by ste mali poradiť našim čitateľom, ako schudnúť, čo by ste im povedali?

Každému funguje niečo úplne iné. Nemôžem mudrovať a zovšeobecňovať, že celá planéta schudne, ako som schudla ja. Myslím, že najdôležitejšie je naštartovať metabolizmus. A oddelená strava je na to z môjho pohľadu najvhodnejšia. Keď vám rýchlejšie trávi a telo rýchlejšie spaľuje, človek sa cíti ľahší a pritom má viac energie a ešte aj chudne.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?