Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.01.2012 09:05 | Šport | Hokej

Zápas hviezd NHL: Chára si vybral Hossu aj Gáboríka

V nominácii tímu hokejového lídra Zdena Cháru (Boston Bruins) pre zápas All-Stars NHL figurujú aj slovenskí útočníci Marián Hossa a Marián Gáborík.

Prestížny duel zámorskej profisúťaže sa uskutoční v nedeľu v Ottawe, pričom kapitánom druhého tímu je Švéd Daniel Alfredsson (Ottawa Senators).

Početnejšie zastúpenie hokejistov v tohtoročnej nominácii na zápas hviezd ako Slovensko má len Kanada, USA a Švédsko.

Slovenský kapitán Chára si vybral do mužstva ako prvého hráča ruského centra Pavla Daciuka.

"Milujem spôsob, akým hrá," reagoval zadák bostonských medveďov na Daciukovu voľbu. Alfredsson pri drafte angažoval do svojho tímu ako prvú možnosť krajana Erika Karlssona, spoluhráč z Ottawy Senators je momentálne najproduktívnejším obrancom v NHL.

Tím Chára sa stretne s tímom Alfredsson najskôr v tradičných sobotňajších súťažiach zručnosti. Vedenie NHL zmenilo formát All-Stars zápasu v minulej sezóne, keď súboj výberov Východnej a Západnej konferencie nahradila stretnutím dvoch tímov, ktorých kapitáni si volia hráčov z hokejistov vybraných na základe hlasovania fanúšikov a vedenia súťaže.

"Vybral ma pred Kanerom. Toto je pre mňa veľké víťazstvo," smial sa podľa Chicago Tribune Hossa.

Hossa vlani v Raleighu Zápas hviezd nehral, preto bol pre trenčianskeho odchovanca výber novinkou. "Nevedel som, čo si o tom môžem myslieť. Bolo to však zábavné. Niektorí hráči boli poriadne nervózni," doplnil.

Pre slovenského útočníka v službách Chicaga je Ottawa špeciálnym miestom. V tomto meste v tíme Senators začínal svoju kariéru. "Prakticky som v nej strávil celé leto. Toto obdobie mi pomohlo stať sa lepším hráčom, dospel som. Strávil som vtedy veľa času v posilňovni s kondičnými trénermi Senators. Senators vtedy vypadli v druhom kole play-off, keď som prišiel, hráčov som videl jeden či dva dni a potom všetci išli domov. Nikoho som nepoznal, začal som spoznávať Ottawu a hľadať nových priateľov. Bol som trocha osamelý, chodil som na vlastnú päsť. Nakoniec to bola pre mňa veľmi dobrá skúsenosť. Teraz chodím tých priateľov navštevovať. Stále žijú v Ottawe," povedal Hossa.

K menšej nepríjemnosti, či prejavu nešportového správania, došlo v 13. kole výberu, keď Chára nominoval Careyho Pricea.

Brankár Montrealu Canadiens, ktorý má vyhrotené vzťahy s Bostonom z posledných duelov NHL, slovenskému kapitánovi totiž na rozdiel od ostatných hokejistov nepodal ruku.

"Vôbec som nevedel, že ma vybral. Upozornil ma na to až Hartsy (Scott Hartnell). Takže som ani nevedel, že som prešiel okolo veľkého Zdena. Mal som sklonenú hlavu a jednoducho som pozeral smerom dolu. Cítil som sa skutočne nepríjemne. Potom sme sa síce kontaktovali, ale nechápem ako som mohol minúť, takého veľkého chlapíka," cituje portál NHL.com gólmana, ktorého v minulej sezóne z pozície jednotky v tíme Habs vytlačil Slovák Jaroslav Halák.

V prestížnom víkende All-Stars sa nepredstaví určite azda najväčšia hviezda súčasnej NHL Sidney Crosby z Pittsburghu Penguins. Kapitán tučniakov už druhý rok v rade bojuje z následkami otrasu mozgu. V zápase hviezd nebude tentoraz zabávať kolísku hokeja ani ruský snajper Alexander Ovečkin.

Líder Washingtonu Capitals dostal od vedenia súťaže čerstvý trest za úmyselné zranenie pri mantineli, na čo kanonier Caps reagoval bojkotom stretutia All-Stars.

ALL-STARS NHL 2012:Tím Alfredsson

Brankári: Henrik Lundqvist (New York Rangers/Švéd.), Jonathan Quick (Los Angeles Kings/USA), Brian Elliott (St. Louis Blues/Kan.)

Obrancovia: Defense: Erik Karlsson (Ottawa Senators/Švéd.), Kris Letang (Pittsburgh Penguins/Kan.), Shea Weber (Nashville Predators/ Kan.), Dan Girardi (New York Rangers/Kan.), Keith Yandle (Phoenix Coyotes/USA), Alex Edler (Vancouver Canucks/Švéd.)

Útočníci: kapitán Daniel Alfredsson (Ottawa Senators/Švéd.), Jason Spezza(Ottawa Senators/Kan.), Claude Giroux (Philadelphia Flyers/Kan.), Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning/Kan.), Daniel Sedin (Vancouver Canucks/Švéd.), Milan Michálek (Ottawa Senators/ČR), Henrik Sedin (Vancouver Canucks/Švéd.), James Neal (Pittsburgh Penguins/Kan.), John Tavares (New York Islanders/Kan.), Scott Hartnell (Philadelphia Flyers/Kan.), Jason Pominville (Buffalo Sabres/Kan.), Logan Couture (San Jose Sharks/Kan.).

Tím Chára

Brankári: Tim Thomas (Boston Bruins/USA), Carey Price (Montreal Canadiens/Kan.), Jimmy Howard (Detroit Red Wings/USA)

Obrancovia: Zdeno CHÁRA (Boston Bruins(SR), Kimmo Timonen (Philadelphia Flyers/Fín.), Ryan Suter (Nashville Predators/USA), Brian Campbell (Florida Panthers/Kan.), Dion Phaneuf (Toronto Maple Leafs/Kan.), Dennis Wideman (Washington Capitals/Kan.)

Útočníci: Joffrey Lupul (Toronto Maple Leafs/Kan.) Pavel Daciuk (Detroit Red Wings/Rus.), Jevgenij Malkin (Pittsburgh Penguins/Rus.), Marián HOSSA (Chicago Blackhawks/SR), Phil Kessel (Toronto Maple Leafs/USA), Corey Perry (Anaheim Ducks/Kan.), Patrick Kane (Chicago Blackhawks/USA), Jarome Iginla (Calgary Flames/Kan.), Marián GÁBORÍK (New York Rangers/SR), Jordan Eberle (Edmonton Oilers/Kan.), Tyler Seguin (Boston Bruins/Kan.), Jamie Benn (Dallas Stars/Kan.).

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť