Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2012 13:43 | Šport | Šport mix

Kuzminová sa konečne dočkala! S ukážkovým výkonom skončila druhá

Anastasia Kuzminová sa prvýkrát v sezóne umiestnila v najlepšej trojke. Predbehla i Neunerovú a skončila druhá.

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová obsadila v pretekoch s hromadným štartom 6. kola Svetového pohára druhé miesto. V talianskej Anterselve na 12,5 km trati bola od nej rýchlejšia jedine Bieloruska Darja Domračevová, ktorú od Anastasie Kuzminovej delilo 25,2 sekundy, tretiu priečku si vybojovala vedúca žena priebežného poradia SP Nemka Magdalena Neunerová so stratou na víťazku 32,1 s.

Anastasia Kuzminová sa konečne dočkala medailového umiestenia v sezóne a po takmer bezchybnom streleckom výkone sa radovala z 2. priečky. Tentoraz nenarazila počas pretekov na niečo nepredvídané, v slnečnom, takmer bezveternom teplom počasí pôsobila na strelnici isto a minula len jediný terč v záverečnej stojke, hneď prvý v poradí.

Dovedna vybielila 19 terčov z 20-tich a opäť potvrdila, že doterajšie výkony v tejto zime neodhalili úplne jej potenciál. Na lyžiach síce o čosi strácala v porovnaní s Domračevovou a Neunerovou, no jej beh pôsobil vyvážene, bez zbytočného náhlenia. Využívala aj svoju pozíciu a umne ako tieň prenasledovala dlho vedúcu ženu Nemku Neunerovú.

Hneď po úvodnej streľbe sa na čele zoradili Neuenrová, Slepcovová a Kuzminová so stratou troch sekúnd. Nešťastne začala Domračevová, po dvoch chybách sa zaradila na 26. miesto so stratou vyše 50 sekúnd. V ďalšom priebehu však už bola neomylná a využila v záverečnej streľbe dokonalým spôsobom aj zakolísania Neunerovej a Kuzminovej.

Po druhej streľbe ležmo Kuzminová na druhom mieste strácala na Neunerovú tri sekundy. Dramatická bola prvá streľba stojmo, Neunerová po druhom výstrele stratila rytmus, no na ďalšie rany sa dokonale sústredila a rovnako bez trestného okruhu ako Kuzminová vybehla na trať. Slovenská biatlonistka sa prepracovala na čelo, s náskokom 7,7 sekundy pred Neunerovou a 20,6 sekundy pred Domračevovou.

Na záverečnú stojku dobehla síce prvá Neunerová, no minula tretí a piaty terč, Kuzminová len prvý a Domračevová ani jeden.

V poslednom 2,5 km okruhu sa síce odstupy 14,8 Kuzminovej a 34,0 Neunerovej na Domračevovú menili, no poradie sa zachovalo až do konca, napriek obrovskej snahe Nemky zlikvidovať stratu na slovenskú reprezentantku.

Kuzminová sa túto sezónu ocitla šiestykrát v top desiatke a 11-krát sa tešila z medailového umiestenia (3-5-3). "Perfektný koncentrovaný výkon, Nasťa konečne zvládla streľbu, naozaj vynikajúci výsledok. Urobila si chuť, takýto sa od olympijskej víťazky vždy očakáva, takže super. Súboj s Neunerovou a Domračevovou vyburcoval obdivuhodnú divácku kulisu," povedal šéftréner slovenského biatlonu Milan Gašperčík.

Výsledky (ženy)
preteky s hromadným štartom na 12,5 km: 1. Darja Domračevová (Biel.) 35:03,6 (2) tr. okr.), 2. Anastasia Kuzminová (SR) +25,2 (1), 3. Magdalena Neunerová (Nem.) 32,1 (2), 4. Tora Bergerová (Nór.) 53,1 (3), 5. Svetlana Slepcovová (Rus.) 55,7 (2), 6. Vita Semerenková (Ukr.) 56,5 (2), 7. Oľga Zajcevová (Rus.) 59,9 (2), 8. Helena Ekholmová (Švéd.) 1:00,8 (1), 9. Marie Habertová Dorinová (Fr.) 1:09,2 (1), 10. Teja Gregorinová (Slovin.) 1:21,2 (1)
Priebežné hodnotenie SP (14 z 26 pretekov): 1. Neunerová 696, 2. Domračevová 639, 3. Mäkäräinenová 575, ...9. Kuzminová 370, 42. Gereková 77
SP v pretekoch s hromadným štartom (2 z 5): 1. Neunerová 108, 2. Bergerová 97, 3. Domračevová 96, ...6. Kuzminová 74

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí