Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2012 13:29 | Šport | Šport mix

Bronzová radosť Zuzulovej: V slalome si vyjazdila tretie miesto!

V nedeľňajšom slalome Svetového pohára v slovinskej Kranjskej Gore skončila Veronika Zuzulová tretia. 

Veronika Zuzulová sa v nedeľu predpoludním dostala na polcestu za historickým víťazstvom v slalome Svetového pohára a napokon skončila tretia. V slovinskej Kranjskej Gore 27-ročná slovenská zjazdárka zašla o sekundu a 34 stotín horší súhrnný čas ako víťazná Rakúšanka Michaela Kirchgasserová, druhá Fínka Tanja Poutiainenová za víťazkou zaostala 65 stotín.

V 73-člennom poli šiestej sezónnej súťaže medzi hustými bránkami bola na štarte s číslom 64 aj druhá slovenská lyžiarka, 19-ročná Barbara Kantorová, ktorá sa postarala o milé prekvapenie. Prebojovala sa na 27. priečke (+3,18) do 2. kola, čo sa v ére Veroniky Zuzulovej nepodarilo žiadnej inej Slovenke. V druhej jazde už išla opatrne, vyslovene na premiérové body a získala ich 7 za 24. priečku (+6,86).

Súťaž sa pôvodne mala ísť v inom slovinskom stredisku Maribor, kde však nedokázali zabezpečiť dobré snehové podmienky. V Kranjskej však boli podmienky tiež blízko hranice únosnosti, čo sa prejavovalo čoraz viac a relatívne optimálne okolnosti sa týkali iba prvých dvoch-troch pretekárok.

Využili to skúsené pretekárky Rakúšanka Michaela Kirchgasserová a Fínka Tanja Poutiainenová a medzi ne sa dostala iba Zuzulová. Za Kirchgasserovou zaostala iba 11 stotín, čo je iba niekoľko decimetrov.

Slovenská slalomárska hviezda sa na trať, postavenú jej trénerom a otcom Timotejom Zuzulom, pustila dynamicky a od začiatku bolo zrejmé, že chytila skvelý rytmus. Hornú tretinu kurzu zvládla najlepšie zo všetkých súťažiacich a tesne vpredu bola aj na druhom medzičase.

Do druhého kola bolo všetko otvorené pre prvých šesť pretekároch, ktoré sa zmestili do 5 desatín. Šance na celkový úspech umocňovalo aj vypadnutie jedinej a 5-násobnej slalomovej víťazky tejto zimy, Rakúšanky Marlies Schildovej.

Viaceré ďalšie favoritky z druhého sledu sa necítili na trati v pohode a o to väčšou senzáciou bol výkon Kantorovej. Mladá Slovenka sa s vysokým číslom katapultovala do širšej elity priam kamikadze jazdou, ku ktorej sa nepriblížila žiadna z jej priamych rivaliek z posledných troch desiatok štartujúcich.

Zuzulová v druhom kole mala opäť výborný prvý medzičas, ale predovšetkým v strmej spodnej časti už nedokázala konkurovať dvom súperkám, ktoré išli agresívnejšie.

Výsledky slalomu SP v Kranjskej Gore:

1. Michaela Kirchgasserová (Rak.) 1:47,25 min. (52,94-54,31), 2. Tanja Poutiainenová (Fín.) +0,65 s (53,21-54,69), 3. Veronika ZUZULOVÁ (SR) +1,34 (53,05-55,54), 4. Tina Mazeová (Slovin.) +1,66, 5. Kathrin Zettelová (Rak.) +2,28, 6. Nicole Hospová (Rak.) +2,80, 7. Lindsey Vonnová (USA) +2,89, 8. Christina Geigerová (Nem.) +2,95, 9. Nastasia Noensová (Fr.) +3,27, 10. Irene Curtoniová (Tal.) +3,45, ... 24. Barbara KANTOROVÁ +6,86 (56,12-57,99)

Celkové poradie SP (po 18 súťažiach):

1. Vonnová 970 b., 2. Mazeóvá 688, 3. Marlies Schildová (Rak.) 548, 4. Elisabeth Görglová (Rak.) 516, 5. Maria Höflová-Rieschová (Nem.) 506, 6. Anna Fenningerová (Rak.) 499, ... 25. ZUZULOVÁ 158, ... 96. KANTOROVÁ 7.

Slalom (6):

1. Schildová 500, 2. Mazeová 337, 3. Kirchgasserová 305, 4. Poutiainenová 270, 5. Zettelová 245, 6. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) 176, ... 8. ZUZULOVÁ 152, ... 47. KANTOROVÁ 7.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!