Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.01.2012 00:00 | Šport | Hokej

Záhadná smrť! Radovan († 30) dal gól a padol mŕtvy na ľad

Nevysvetliteľná smrť športovca. Hokejista Radovan Viskup († 30) strelil gól a bezvládne padol na ľad.

Mladý muž hral za hokejový klub Arizona v Starej Turej. Po tom, čo skóroval, skonal priamo na ľade. Jeho spoluhráči si úmrtie svojho kamaráta, ktorý doteraz nemal žiadne zdravotné problémy, nevedia vysvetliť. Priamo na mieste sa ho ešte snažili oživiť. Žiaľ, nepodarilo sa to ani privolaným záchranárom.

Miloval život, miloval hokej a bol plný elánu. Osud mu však zobral život skôr, ako ho začal naplno žiť. Športovci z Hokejového klubu Arizona zo Starej Turej (okr. Nové Mesto nad Váhom) nechápavo krútia hlavou. Smrť kolegu a spoluhráča nevedia pochopiť.

„Bol to vynikajúci kamarát a skvelý hráč. Hokeju sa venoval dlho a vedel ho hrať lepšie ako ktokoľvek z nás. Nikdy nezabudnem na ten osudový deň,“ spomínal Radov kamarát Vlado (29). Mladý hokejista, ktorého prezývali Tiger, prišiel minulý týždeň na tréning, no na nič sa nesťažoval.

„Trénovali sme, Rado strelil gól a potom padol bezvládne na ľad. Najskôr sme si mysleli, že len bežne spadol... Keď sa dlhšie nehýbal, prišli sme k nemu a on nedýchal,“ povzdychol si Vlado. Kamaráti a spoluhráči ho začali oživovať. „Volali sme aj záchranku, ale všetko bolo márne,“ dodal so smútkom v hlase.

Mladý športovec nemal žiadne zdravotné problémy, a tak jeho náhla smrť na ľadovej ploche všetkých zaskočila. „V rovnaký deň, ako Radovan zomrel na ľade, mu ráno skonala babka. Pre neho to bola rana. S babkou trávil veľa času a jej smrť ho vzala,“ dodal Vlado. „Bola to poriadna facka od života, na ktorú tak skoro nezabudneme. Brata aj s babkou sme pochovali a chceme čo najskôr na všetku bolesť zabudnúť,“ uzavrel Radovanov brat Peter.

Rado hrával za klub Arizona Stará Turá s číslom 33. Volali ho Tiger, lebo podľa spoluhráčov vedel útočiť ako nikto. Vlani spolu s klubom vo svojej súťaži získal majstrovský titul, z čoho mal obrovskú radosť. Aj v tejto sezóne boli v priebežnom poradí na prvej priečke. Ako tvrdia jeho kamaráti, Tiger túžil po rodine a dieťati, no v láske sa mu akosi nedarilo. Dvojnásobnú smrť len veľmi ťažko znáša jeho matka. Tá sa po smrti svojho syna zrútila a skončila na psychiatrii. Hokejistu po záhadnom úmrtí už pochovali na cintoríne v Starej Turej.

Najznámejšie úmrtia športovcov

október 2008


Počas zápasu (KHL) nečakane skolaboval na striedačke mladý a talentovaný ruský hokejista Alexej Čerepanov. Devätnásťročný hráč a veľká nádej hokejového tímu Omsk zomrela krátko po prevoze do nemocnice na nečakané zastavenie srdca.

december 2007


Krátko pred koncom jedného zo stretnutí škótskej futbalovej ligy skolaboval kapitán tímu Motherwell Phil O’Donnell († 35). Napriek okamžitému zásahu lekárov priamo na ihrisku dlhoročn a opora tímu zomrela počas prevozu do nemocnice. Pitva nakoniec odhalila, že príčinou bolo zlyhanie srdca.

august 2007


Španielsky futbalista Antonio Puerta († 22) z FC Sevilla podľahol až po troch dňoch srdcovým problémom. Mladý hráč pre ne dokonca dvakrát skolaboval priamo počas ligového stretnutia s rivalom z Getafe.

január 2004


O hororové okamihy pre skalných fanúšikov sa postaral aj maďarský futbalový útočník Miklós Fehér († 24). Futbalista, ktorý v tom čase hrával za Benficu Lisabon, zomrel na zastavenie srdca. Stalo sa to dve hodiny po tom, ako sa priamo počas ligového zápasu zrútil na ihrisku.

november 2004


Jeden z najlepších lotyšských hokejistov Sergej Žoltoks z tímu Riga skonal vo veku 31 rokov. Hokejista sa počas zápasu ospravedlnil trénerom a povedal, že si ide na chvíľu oddýchnuť do šatne. Tam však už nedošiel, pretože ho zradilo srdce. Lekári neskôr uviedli, že dôvodom úmrtia bola srdcová arytmia.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Woman hand holding asthma inhaler ready to use in winter
Prekvapivé spúšťače astmy: O tomto ste možno nikdy nepočuli! Číslo 4 sa môže týkať aj vás
Ruský prezident Vladimir Putin.
Navaľného († 47) spojenec prežil hrozivý incident: Prisľúbil, že sa nikdy nevzdá boja proti Putinovi
Mladého Poliaka ratovali horskí záchranári.
Maďarsku turistku ratovali vo Vysokých Tatrách: Padala vyše sto metrov!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Toto mu generáli nikdy nezabudnú: Turecký prezident sa odhodlal k zásadnému kroku
Na súde v Pezinku prebehol proces s Jurajom Cintulom.
Foto
VIDEO Atentátnik Cintula pred súdom: Muži zákona v plnom nasadení! Takto ho odvádzali po vynesení rozsudku
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Bratislavská Petržalka hľadá víťaza: Nominácie môžete posielať do tohto dátumu! Ako postupovať?
Práca v záhradke.
Máme pre vás TOP 5 rád: Bez týchto tipov nevysadíte jedinú priesadu!
Ludwig van Beethoven.
Prekvapivé NOVINKY o smrti Beethovena: Vedcom sa podarilo nečakané zistenie!
Meghan je na smiech Hollywoodu
Foto
Z vojvodkyne Meghan sa smeje celý Hollywood! Neuveriteľné, čo vyvádza
Slovenský šport smúti: Zomrel juniorský šampión a úspešný tréner († 66)
Olaf Scholt
Nemecký kancelár zrušil predvolebné podujatie: Dôvodom je KATASTROFA, ktorá sužuje krajinu!
Pápež František.
Dojemné GESTO pápeža: Takto sa zachoval k mužom, ktorých príbuzných zabili Hamas a izraelské sily