Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.01.2012 00:00 | Šport | Hokej

Záhadná smrť! Radovan († 30) dal gól a padol mŕtvy na ľad

Nevysvetliteľná smrť športovca. Hokejista Radovan Viskup († 30) strelil gól a bezvládne padol na ľad.

Mladý muž hral za hokejový klub Arizona v Starej Turej. Po tom, čo skóroval, skonal priamo na ľade. Jeho spoluhráči si úmrtie svojho kamaráta, ktorý doteraz nemal žiadne zdravotné problémy, nevedia vysvetliť. Priamo na mieste sa ho ešte snažili oživiť. Žiaľ, nepodarilo sa to ani privolaným záchranárom.

Miloval život, miloval hokej a bol plný elánu. Osud mu však zobral život skôr, ako ho začal naplno žiť. Športovci z Hokejového klubu Arizona zo Starej Turej (okr. Nové Mesto nad Váhom) nechápavo krútia hlavou. Smrť kolegu a spoluhráča nevedia pochopiť.

„Bol to vynikajúci kamarát a skvelý hráč. Hokeju sa venoval dlho a vedel ho hrať lepšie ako ktokoľvek z nás. Nikdy nezabudnem na ten osudový deň,“ spomínal Radov kamarát Vlado (29). Mladý hokejista, ktorého prezývali Tiger, prišiel minulý týždeň na tréning, no na nič sa nesťažoval.

„Trénovali sme, Rado strelil gól a potom padol bezvládne na ľad. Najskôr sme si mysleli, že len bežne spadol... Keď sa dlhšie nehýbal, prišli sme k nemu a on nedýchal,“ povzdychol si Vlado. Kamaráti a spoluhráči ho začali oživovať. „Volali sme aj záchranku, ale všetko bolo márne,“ dodal so smútkom v hlase.

Mladý športovec nemal žiadne zdravotné problémy, a tak jeho náhla smrť na ľadovej ploche všetkých zaskočila. „V rovnaký deň, ako Radovan zomrel na ľade, mu ráno skonala babka. Pre neho to bola rana. S babkou trávil veľa času a jej smrť ho vzala,“ dodal Vlado. „Bola to poriadna facka od života, na ktorú tak skoro nezabudneme. Brata aj s babkou sme pochovali a chceme čo najskôr na všetku bolesť zabudnúť,“ uzavrel Radovanov brat Peter.

Rado hrával za klub Arizona Stará Turá s číslom 33. Volali ho Tiger, lebo podľa spoluhráčov vedel útočiť ako nikto. Vlani spolu s klubom vo svojej súťaži získal majstrovský titul, z čoho mal obrovskú radosť. Aj v tejto sezóne boli v priebežnom poradí na prvej priečke. Ako tvrdia jeho kamaráti, Tiger túžil po rodine a dieťati, no v láske sa mu akosi nedarilo. Dvojnásobnú smrť len veľmi ťažko znáša jeho matka. Tá sa po smrti svojho syna zrútila a skončila na psychiatrii. Hokejistu po záhadnom úmrtí už pochovali na cintoríne v Starej Turej.

Najznámejšie úmrtia športovcov

október 2008


Počas zápasu (KHL) nečakane skolaboval na striedačke mladý a talentovaný ruský hokejista Alexej Čerepanov. Devätnásťročný hráč a veľká nádej hokejového tímu Omsk zomrela krátko po prevoze do nemocnice na nečakané zastavenie srdca.

december 2007


Krátko pred koncom jedného zo stretnutí škótskej futbalovej ligy skolaboval kapitán tímu Motherwell Phil O’Donnell († 35). Napriek okamžitému zásahu lekárov priamo na ihrisku dlhoročn a opora tímu zomrela počas prevozu do nemocnice. Pitva nakoniec odhalila, že príčinou bolo zlyhanie srdca.

august 2007


Španielsky futbalista Antonio Puerta († 22) z FC Sevilla podľahol až po troch dňoch srdcovým problémom. Mladý hráč pre ne dokonca dvakrát skolaboval priamo počas ligového stretnutia s rivalom z Getafe.

január 2004


O hororové okamihy pre skalných fanúšikov sa postaral aj maďarský futbalový útočník Miklós Fehér († 24). Futbalista, ktorý v tom čase hrával za Benficu Lisabon, zomrel na zastavenie srdca. Stalo sa to dve hodiny po tom, ako sa priamo počas ligového zápasu zrútil na ihrisku.

november 2004


Jeden z najlepších lotyšských hokejistov Sergej Žoltoks z tímu Riga skonal vo veku 31 rokov. Hokejista sa počas zápasu ospravedlnil trénerom a povedal, že si ide na chvíľu oddýchnuť do šatne. Tam však už nedošiel, pretože ho zradilo srdce. Lekári neskôr uviedli, že dôvodom úmrtia bola srdcová arytmia.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou