Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.01.2012 11:20 | Správy | Peniaze

Hromadné prepúšťanie v okolí Nitry: Skončí vyše 600 ľudí na dlažbe?

Dvaja zamestnávatelia nahlásili hromadné prepúšťanie na úrade práce v Nitre, pod ktorý spadajú okresy Nitra a Zlaté Moravce. Ohrozených je zhruba 700 miest.

V okresoch Nitra a Zlaté Moravce je ohrozených zhruba 700 pracovných miest. Dvaja zamestnávatelia nahlásili hromadné prepúšťanie na úrade práce v Nitre, pod ktorý spadajú uvedené okresy. "Ide o zamestnávateľov z potravinárskeho a elektrotechnického odvetvia,“ povedala hovorkyňa úradu Bronislava Pekárová.

Elektrotechnickou firmou je výrobca televízorov Foxconn v Nitre, potvrdila to už hovorkyňa firmy Helena Windisch. Foxconn počet ohrozených miest nechcel konkretizovať. Podľa informácií od zamestnancov by však malo odísť približne 600 ľudí. "To, akého počtu zamestnancov sa súčasná situácia dotkne, budeme vedieť po konečnej analýze najnovších výrobných plánov na prvý kvartál roku 2012,“ povedala pre agentúru SITA Windisch.

Prepúšťanie sa bude týkať všetkých pozícií, vrátane výrobných a nevýrobných oddelení. "Naším cieľom je minimalizovať dopad súčasnej situácie na interných zamestnancov,“ dodala Windisch. Prípadné kompenzácie pre prepúšťaných zamestnancov zatiaľ firma

Dôvodom hromadného prepúšťania je nepriaznivá situácia na svetových i európskych trhoch v rámci biznisu s LCD televízormi. "Ovplyvňuje to nášho strategického partnera, čo sa odzrkadľuje aj na našich výrobných plánoch,“ skonštatovala Windisch. Redukcia počtu zamestnancov podľa nej firme pomôže efektívne riadiť výrobnú prevádzku a naďalej si udržať konkurencieschopnosť v elektrotechnickom sektore. Odkedy dokedy bude prepúšťanie prebiehať, Windisch nekonkretizovala.

Podľa informácií agentúry SITA by druhou firmou mala byť Global Progres, bývala Šampiňonáreň Topoľčianky. Okresný súd Nitra vyhlásil konkurz na jej majetok 12. októbra 2011, vyzval všetkých veriteľov, aby v lehote 45 dní od vyhlásenia konkurzu prihlásili svoje pohľadávky. Miera evidovanej nezamestnanosti dosiahla k 30. novembru 2011 v okrese Nitra 8,72 percenta, uchádzačov o zamestnanie bolo 7 893 a voľných pracovných miest 199.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska