Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.01.2012 10:30 | Správy | Domáce správy

V tomto roku pribudnú v Bratislave klziská, lodenica aj cyklotrasy!

Aj napriek šetreniu majú veľké plány! Ekonomická kríza doľahla aj na jednotlivé mestské časti, ktoré si musia utiahnuť opasky.

Na rok 2012 si tak naplánovali najmä opravy ciest, budovanie kanalizácie či rekonštrukcie škôl a detských ihrísk. Obyvatelia sa však môžu tešiť na novú hokejovú halu v Petržalke, v Karlovej Vsi začnú pre verejnosť stavať novú lodenicu, v Devínskej Novej Vsi sa zase pripravujú na otvorenie cyklomosta do Rakúska. V Novom Čase si môžete prečítať, čo sa tento rok udeje v okolí vášho bydliska.

Nové Mesto - skatepark aj ihriská

1148333:gallery:false:false:false

„Tento rok budú kompletne obnovené tri detské ihriská. Čoskoro bude nová strecha na škole na Odborárskej ulici, zrekonštruujeme aj telocvičňu na Cádrovej a jasle na Robotníckej,“ povedal starosta mestskej časti Rudolf Kusý. Najmä pre mladých ľudí pripravujú vznik skateparku. Nové okná dostane škola na Českej ulici a plánujú zrekonštruovať jeden z klubov dôchodcov.

Petržalka - hokejová hala

Do konca leta by mala v Petržalke stáť nová hokejová hala. Výstavbu však realizuje iný subjekt. „Pribudne aj viac ako 200 nových košov na odpadky a 70 ďalších lavičiek, čo je výrazná pomoc pre väčšiu čistotu v mestskej časti,“ povedala tlačová tajomníčka Mária Grebeňová-Laczová.

V Petržalke otvoria aj ďalší klub dôchodcov v lokalite Dvory.

Karlova Ves - lodenica

1148335:gallery:false:false:false

„Mestská časť plánuje vykonať kroky vedúce k vybudovaniu novej lodenice v karloveskej zátoke, ktorá bude slúžiť vodákom a širokej športovej verejnosti,“ uviedol prednosta Rastislav Velček. Jej súčasťou by mali byť aj čajový kútik, kaviarenské zariadenie či klubovňa. S odovzdaním lodenice rátajú v roku 2013.

Lamač

„Plánujeme najmä dopracovať projekt malokarpatského námestia - revitalizácia bez bytov, kompletne obnoviť jazierko Na Barine s parkovou úpravou okolia. Ďalej chceme spracovať projekt obnovy školského ihriska, ktoré by mohla využívať nielen škola, ale aj široká verejnosť,“ povedal starosta Peter Šramko.

Čunovo

V Čunove zatiaľ neschválili rozpočet na rok 2012, preto o mnohých aktivitách je podľa starostky Gabriely Ferenčákovej ešte predčasne hovoriť. „Dobudujeme poslednú etapu kanalizácie, ktorú obyvatelia už dlho očakávajú,“ povedala. Začne sa budovať aj nová cyklotrasa Eurovello 6, ktorá prepojí doterajšiu trasu s Maďarskom.

Ružinov

„Kľúčovou udalosťou v Ružinove bude príprava územných plánov zón okolo Štrkoveckého jazera ako nástroj regulácie výstavby. S tým súvisí aj začatie konania o stavebnej uzávere,“ povedala hovorkyňa Miroslava Štrosová. Rekonštrukcia čaká aj detské ihrisko na Bajzovej ulici.

Devínska Nová Ves

„Plánujeme vybudovať nový kamerový systém,“ povedal starosta Milan Jambor. Okrem toho chcú do rekonštrukcie škôl investovať viac ako 300-tisíc eur, postaviť zberný dvor a za 25-tisíc eur vybudovať detské ihriská. Už v máji by mal byť dokončený cyklomost do Rakúska, pri ktorom postavia parkovisko.

Dúbravka

„Počítame s výstavbou obchodných reťazcov Kaufland a Tesco, s novým Klubom dôchodcov a materskou školou,“ povedal hovorca Michal Kriško. Podľa finančnej situácie sa rozhodne aj o ďalšej profilácii Domu kultúry.

Staré Mesto

„Najväčšou chystanou zmenou v roku 2012 bude nová parkovacia politika. Staromešťanom sa umožní aj naďalej parkovať na vyhradených miestach, no zároveň počas dňa budú za poplatok na týchto miestach parkovať aj návštevníci Starého Mesta,“ tvrdí starostka Táňa Rosová.

Devín

Pre finančnú situáciu môže Devín riešiť len havarijné stavy. „Opravíme Lomnickú a Sloviensku ulicu, možno otvoríme aj ďalšiu triedu materskej školy,“ plánuje starostka Ľubica Kolková. Pod hradom by mali konečne pribudnúť verejné toalety a možno aj informačný stánok.

Jarovce

Opraviť chodníky, cesty či dokončiť výmenu okien na škole chcú tento rok v mestskej časti Jarovce. „Okrem toho postavíme v centre nové parkovisko,“ sľubuje starosta Pavel Škodler. V Jarovciach uvažujú aj o novom orientačnom systéme.

Rusovce

Aj v Rusovciach pribudne tento rok nová cyklotrasa do Maďarska Eurovello 6. Okrem toho vymenia okná na škôlke, opravia ulice či začnú budovať kanalizáciu. „Už na jar v areáli školy spolu s hokejistom Zdenom Cígerom otvoríme umelé klzisko s celoročnou prevádzkou,“ tvrdí starosta Dušan Antoš.

Podunajské Biskupice

„Už sme vymenili okná v 7 škôlkach, tento rok tak urobíme na všetkých 4 školách v mestskej časti. Ďalšou dôležitou vecou je pokračovať v budovaní kanalizácie,“ domnieva sa starostka Alžbeta Ožvaldová. V mestskej časti chcú zároveň opraviť chodníky a pokračovať v rozbehnutých sociálnych projektoch.

Rača

„Chystáme rozšírenie kapacity v materskej škole na Gelnickej ulici či Pri Šajbách. V rozpočte sú zahrnuté aj prípravné a projektové práce pre Voľnočasové oddychové centrum pre Raču na území terajšieho amfiteátra,“ povedal hovorca mestskej časti Jaroslav Hinšt.

Vrakuňa

„Budeme pokračovať v zlepšení organizácie parkovania tak, že verejnosti na internete sprístupnime informácie o voľných a obsadených parkovacích miestach,“ informovala starostka Ľudmila Lacková. Rokujú aj s investorom o vybudovaní lodenice na Malom Dunaji.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!