Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.01.2012 10:20 | Správy | Domáce správy

Prehľad najdôležitejších udalostí: Toto čaká Bratislavu v roku 2012

Máme sa na čo tešiť. V roku 2012 o zaujímavé podujatia a udalosti v hlavnom meste nebude núdza.

V nasledujúcich mesiacoch by v metropole malo pribudnúť niekoľko nových stavieb, okrem iného hokejová hala v Petržalke a multifunkčný komplex Central. Namierené k nám majú i viaceré hviezdy pop-music, medzi organizátormi sa pošuškáva dokonca aj o svetoznámej Rihanne. Vzhľadom na krízu však bude mesto hospodáriť so skromnejším rozpočtom.

Zábava - Obchodné centrum s bazénom i parkom

Dátum: jeseň 2012

1143132:gallery:false:false:false

Moderná stavba Centrál doplnená o zelený park s rozlohou viac ako 6-tisíc štvorcových metrov vyrastie neďaleko Trnavského mýta. Miesto v minulosti preslávili kúpele, ktoré dlhé roky chátrali. Multifunkčný komplex v hodnote 200 miliónov € by mal byť dokončený na jeseň. V jeho priestoroch bude viac ako 140 obchodov, kaviarne či potraviny. Plavcov potešia 25-metrový bazén, administratívna budova či 4-hviezdičkový hotel s 230 izbami.

Život mesta - Poriadne zoškrtaný rozpočet

Dátum: v priebehu roka 2012

1143134:gallery:false:false:false

Hlavné mesto bude v roku 2012 hospodáriť so skromnejším rozpočtom. Najviac utrpia už aj tak deravé cesty, na údržbu ciest a komunikácií totiž pôjde o 3,4 mil. € menej. Magistrát však tvrdí, že v minulom roku bola suma vyššia kvôli výstavbe na vozovke z Rovinky do Bratislavy. Šetriť sa bude aj na podpore kultúrnych podujatí a mestskej polícii. Okrem toho čaká obyvateľov aj zvýšenie daní z nehnuteľností.

Šport - Hokejová hala v Petržalke

Dátum: jún 2012

1143133:gallery:false:false:false

Milovníci hokeja sa majú na čo tešiť. V Petržalke pribudne moderná krytá hokejová hala. S príslušenstvom a s kapacitou približne 200 divákov ju plánujú postaviť do júna 2012. Do prevádzky by sa mala dostať koncom leta. Hala bude súčasťou Športového centra. Využívať ju budú okrem hokejového klubu HC Petržalka tiež ženský hokej a brankárska škola, ako aj korčuľujúca verejnosť.

Kultúra - Príde aj Rihanna?

Dátum: v priebehu roka 2012

1143137:gallery:false:false:false

Promotéri potvrdzujú, že prilákať k nám hviezdy prvej veľkosti je čoraz menší problém a viacerí sľubujú doslova hudobné bomby. Podľa informácií Nového Času nie je vylúčené, že na Slovensko dorazí aj hviezdna Rihanna. „Zmluvy zatiaľ nie sú podpísané, rokuje sa,“ uviedol zdroj. Medzi potvrdené vystúpenia patrí The Australian Pink Floyd Show (17. 1. - Zimný štadión Ondreja Nepelu) a koncert legendárnej hudobnej skupiny Duran Duran (1. 2. - Incheba Expo Arena). Tešiť sa už môžu priaznivci akrobatického umenia - prvýkrát by k nám mal doraziť i svetoznámy Cirque de Soleil.

Doprava - Rekonštrukcia Starého mosta

polovica roka 2012

1143135:gallery:false:false:false

Uskutoční sa konečne dlho plánovaný projekt? V marci pripravuje mesto podanie žiadosti o získanie finančných prostriedkov na opravu Starého mosta a začatia budovania koľajovej trate do Petržalky. V júni už bude známe, či bola žiadosť schválená. Ak prejde, tak na mieste Starého mosta zostanú len prázdne piliere, opravovať ho budú v prístave. Celkové náklady na jeho rekonštrukciu a výstavbu električkovej trate sú 96 mil. €. Mesto Bratislava zaplatí 4 mil. € v rámci spoluúčasti a zároveň 16 mil. € za DPH. Štát pokryje 10 % nákladov a zvyšných 85 % by mala hradiť Európska únia.

Relax - Budovanie cyklotrás

V priebehu roka 2012

1143136:gallery:false:false:false

Medzi rozvojové programy, do ktorých sa zapojí mesto, patria aj cyklotrasy. „Na tie pôjde podstatne viac peňazí ako vlani,“ povedal primátor Milan Ftáčnik. Poslanci na ich vybudovanie vyčlenili 490-tis. €. Začiatkom leta by už mal stáť cyklomost do Rakúska medzi Devínskou Novou Vsou a rakúskym barokovým zámkom Schlosshof. Slúžiť bude cyklistom, peším turistom a záchrannej službe. Zároveň spojí regionálnu sieť rakúskych a slovenských cyklotrás.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!