Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.01.2012 15:46 | Prominenti | Domáci Prominenti

Tlačovka Mojsejovej: Nora rečnila, Braňo skákal v kostýme opice

Mojsejová sa na tlačovke vyjadrila k hrozbe obžaloby z podvodu. Kým ona vykladala svoje, Braňo sa predviedol v kostýme opice.

Nora Mojsejová zvolala tlačovú konferenciu, na ktorej sa rozčuľovala nad prípadom, v ktorom je obvinená z falšovania dokumentácie, ktorou mala byť od bratislavskej faktoringovej spoločnosti vylákaná suma viac ako 20 miliónov Sk a k prípadu nadmerného odpočtu DPH vo výške 500 000 €.

"Bolo tam spomenuté, že vyšetrovateľ zachránil 500 000 na nadmernom odpočte. Ten vyšetrovateľ ani nevie čo je nadmerný odpočet, lebo on je taký hlupák," perlila Mojsejová, zatiaľ čo jej manžel Braňo pobehoval v pozadí v maske gorily.

Na otázku, či sa v prípade dokázania viny vzdá kandidatúry, povedala rázne nie. Okrem toho nezabudla spomenúť, že s politickou stranou nekandiduje kvôli imunite, pretože bez imunity žila päťdesiatštyri rokov a aj keby ju získala, je ochotná sa jej podľa vlastných slov vzdať.

Mojsejová: Zobrali ma, pustili a potom prišli vydierať

Nora Mojsejová považuje návrh na obžalobu svojej osoby za neodborne pripravený a nezodpovedajúci dôkazom. Zároveň sa už od čias obvinenia v roku 2008 stretáva s výhražnými telefonátmi, mailami a dve osoby jej, podľa jej vlastných slov, ponúkali za finančnú odplatu vyriešenie jej problému s políciou. "Zobrali ma, pustili ma a potom za mnou prišli vydierať," vyhlásila na dnešnej tlačovej konferencii Mojsejová na margo svojej kauzy.

Dodala, že dve osoby, advokáta a exekútora, ktoré jej ponúkali pomoc za rádovo desiatky až státisíce eur, má nahraté a nahrávky zverejní vo vhodnom čase. "Na súde," dodala. Na políciu sa v tomto prípade neobrátila, keďže predpokladá, že dotyčné osoby majú kontakty práve v prostredí orgánov činných v trestnom konaní. "On povie, že tam robil, že to vie vybaviť. A načo tam pôjdem? Veď to je zbytočné," vyhlásila Mojsejová. "Keď sme v právnom štáte, budem na súde úspešná," dodala podnikateľka s tým, že všetky ponuky odmietla.

Mojsejová je presvedčená, že medializácia jej káuz má prekryť iné škandály. Pripomenula, že obvinená bola v čase kauzy s "nástenkovým" tendrom a aktuálne v médiách rezonuje kauza s medializáciou údajných materiálov SIS z akcie Gorila.

Kauzy Nory Mojsejovej

Meno Nory Mojsejovej figuruje vo dvoch kauzách. V prvom prípade navrhuje vyšetrovateľ prokurátorovi obžalovať podnikateľku a ďalšie tri osoby z podvodu. Spolu mali podľa polície falošnou dokumentáciou bystrickej spoločnosti vylákať od bratislavskej faktoringovej spoločnosti viac ako 20 mil. Sk (663 878 €). Prípad sa mal stať od decembra 2006 do apríla 2007. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

V druhom čelí spolu s ďalšími dvoma osobami obvineniu z trestného činu neodvedenia dane a poistného. Aj v tomto prípade sa vyšetrovanie skončilo návrhom na obžalobu. Obvinení môžu stráviť vo väzení 7 až 12 rokov.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu