Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.01.2012 08:15 | Správy | Domáce správy

Prvé deti roku 2012: Malá Kysučanka sa narodila pár sekúnd po polnoci

Prvým dieťaťom, ktoré sa narodilo v tomto roku je Kysučanka. Na svet prišla len niekoľko sekúnd po príchode nového roku v žilinskej nemocnici.

Ako TASR informovala lekárka z pôrodníckeho oddelenia žilinskej nemocnice Monika Bátorová, niekoľko sekúnd po polnoci sa matke z Kysuckého Nového Mesta narodila dcéra s hmotnosťou 3940 gramov a dĺžkou 52 centimetrov. "Pôrod bol bezproblémový, mamička bola druhorodička, takže vedela čo robiť," doplnila Bátorová.

V Univerzitnej nemocnici v Martine čakali na prvý tohtoročný prírastok takmer deväť hodín. Ako TASR informovala pôrodná asistentka Renáta Turzová, sedem minút pred 09.00 h sa matke z Martina v termíne a spontánne narodila dcéra. Pri narodení mala hmotnosť 3280 gramov, merala 49 centimetrov a dostala meno Riana–Iveta.

Trnava: Štyri deti a piate je na ceste

Prvým dieťaťom narodeným v tomto roku v trnavskej Fakultnej nemocnici je Šimon Žilický zo Serede. Chlapec vážil 3500 gramov a meral 51 centimetrov. Narodil sa krátko pred ôsmou hodinou. Podľa informácie službukonajúcej zdravotnej sestry sa do týchto chvíľ stihli v trnavskej nemocnici v novom roku 2012 narodiť už štyri deti a piate je na ceste.

V Trenčianskej Fakultnej nemocnici prišlo prvé dieťa tohto roka na svet hodinu aj 38 minút po polnoci: narodilo sa matke zo Zemianskeho Podhradia v okrese Nové Mesto nad Váhom. Prvým tohtoročným novorodencom bol v trenčianskej nemocnici chlapček, ktorý mal pri narodení hmotnosť 3420 gramov a meral 51 centimetrov.

Prvým Košičanom je Marek, od primátora už dostal hračky

Prvým Košičanom narodeným v roku 2012 je Marek, ktorý prišiel na svet po 3.40 h. Narodil sa matke Blanke Mattovej priamo doma na Bencúrovej ulici. S chlapčekom prišla potom na košickú I. gynekologicko-pôrodníckú kliniku Univerzitnej nemocnice L. Pasteura. "Váži 2320 g a meria 44 cm," informovala dnes TASR hovorkyňa košickej nemocnice. Marek dostal od košického primátora hračky, mama Blanka 300 eur.

1141449:gallery:false:false:false

Prvé dieťa, ktoré prišlo dnes na svet v Košiciach na tej istej klinike sa volá Henrieta Gáborová. Na svet prišlo pol hodinu po polnoci. Rodičia nie sú Košičania, bývajú v okolí. Hovorkyňa UNLP uviedla, že dievčatko váži 1970 g a meria 43 cm. "Mama Mária sa narodila v roku 1989, býva v Kecerovciach, ide o jej druhé dieťa. Prvé má takisto dievčatko," spresnila Oravcová.

Kristínka sa narodila päť minút po polnoci

Prvé dieťa v Banskobystrickom kraji dievčatko Kristínka sa narodilo v žiarskej nemocnici. Na svet prišla päť minút po polnoci. TASR to uviedla Silvia Víglašská, sestrička na novorodeneckom oddelení Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom. Kristínka má 2900 gramov a 48 centimetrov. "Mamička je prvorodička, rodila v epidurálnej anestézii." Pochádza z obce Žirany v okrese Nitra, dodala sestrička.

Prvým dieťaťom narodeným v roku 2012 v prešovskej Fakultnej nemocnici J. A. Reimana je Samuel. Na svet prišiel o 9.40 h cisárskym rezom. "Narodil sa 29-ročnej Prešovčanke. Malý váži 3600 gramov a meria 51 centimetrov," informovala dnes TASR hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková. Ako dodala, matka bola prvorodička.

Prvými Bratislavčanmi sú dvojičky Alex a Amélia

Ako prvé novoročné deti v roku 2012 sa v Bratislave narodili dvojičky. Prišli na svet o tretej hodine a 17. minúte v Univerzitnej nemocnici v Bratislave (UNB).

Chlapček dostal po narodení meno Alex a dievčatko sa volá Amélia. Na dvojičky čaká doma dvojročná sestrička Olívia. Šťastnými rodičmi novorodeniatok sú Martina a Roman, ktorí nie sú pôvodom z Bratislavy, no žijú v hlavnom meste už dlho.

"Chlapček vážil po narodení 2280 gramov a meral 49 centimetrov a dievčatko 2450 gramov a 45 centimetrov," priblížila hovorkyňa UNB Danica Lehocká.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Rozšírená komunita v USA je v ohrození: Možná teroristická hrozba?! Vláda vyzýva na bdelosť!
(ilustračné foto)
Nepokoje v Novej Kaledónii eskalujú: Šialená prestrelka si vyžiadala ďalšiu obeť! Stálo im to za to?
Úspešný český hokejista Jakub Voráček po rokoch prehovoril o nevyliečiteľnej chorobe, ktorou trpí jeho milovaná sestra Petra.
Nová česká komentátorská hviezda: Perlí jedna radosť, fanúšikovia ho milujú!
Jozef bol ženatý s moderátorkou Alenou Heribanovou, s ktorou sa rozviedli po 39 rokoch.
Foto
Tají známy spisovateľ Jozef Heriban ROZCHOD?! Rázna reakcia a tajomný ODKAZ dcéry
Muž zbiera svoje veci z poškodeného domu po silných záplavách v provincii Baglán na severe Afganistanu.
Tragické počasie v Afganistane: Prudký dážď a záplavy si vyžiadali desiatky obetí!
Svoj veľký deň chce osláviť v súkromí.
Foto
Jubilantka Zdena Studenková: Chystá MEGA žúr k 70-ke?! Aha, čo prezradil jej partner
Boris Valábik a Juraj Slafkovský
Valábik má pre kritikov Slafkovského jasný odkaz: TOTO nezažijete ani v 60 rokoch!
Zaľúbenci mali na seba len málo času.
FotoVáš Tip
Hviezdny seriál Dunaj so scénami, ktoré nemal nikto vidieť: Tieto prešľapy si všimol pozorný divák!
Juraja Cintulu držali do neskorých nočných hodín na Obvodnom oddelení policajného zboru v Handlovej.
AktualizovanéFoto
Atentát na premiéra Fica: Súd rozhodol o väzbe! Zostane obvinený za mrežami?
Zložitá situácia vládne aj v nemeckom meste Lebach.
Apokalypsa v Európe: Viaceré krajiny zasiahli husté lejaky, mestá zatopila voda
Rocket launch with fire clouds. Nuclear Missiles With Warhead Aimed at Gloomy Sky at night. Balistic Rockets War Backgound.
Severná Kórea odpálila novú balistickú raketu: Blíži sa vojna? Kim Čong-un vyzval na urýchlenie produkcie!
Kapitán Tatar o medaile: Sila na papieri je, ale...