Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.01.2012 08:15 | Správy | Domáce správy

Prvé deti roku 2012: Malá Kysučanka sa narodila pár sekúnd po polnoci

Prvým dieťaťom, ktoré sa narodilo v tomto roku je Kysučanka. Na svet prišla len niekoľko sekúnd po príchode nového roku v žilinskej nemocnici.

Ako TASR informovala lekárka z pôrodníckeho oddelenia žilinskej nemocnice Monika Bátorová, niekoľko sekúnd po polnoci sa matke z Kysuckého Nového Mesta narodila dcéra s hmotnosťou 3940 gramov a dĺžkou 52 centimetrov. "Pôrod bol bezproblémový, mamička bola druhorodička, takže vedela čo robiť," doplnila Bátorová.

V Univerzitnej nemocnici v Martine čakali na prvý tohtoročný prírastok takmer deväť hodín. Ako TASR informovala pôrodná asistentka Renáta Turzová, sedem minút pred 09.00 h sa matke z Martina v termíne a spontánne narodila dcéra. Pri narodení mala hmotnosť 3280 gramov, merala 49 centimetrov a dostala meno Riana–Iveta.

Trnava: Štyri deti a piate je na ceste

Prvým dieťaťom narodeným v tomto roku v trnavskej Fakultnej nemocnici je Šimon Žilický zo Serede. Chlapec vážil 3500 gramov a meral 51 centimetrov. Narodil sa krátko pred ôsmou hodinou. Podľa informácie službukonajúcej zdravotnej sestry sa do týchto chvíľ stihli v trnavskej nemocnici v novom roku 2012 narodiť už štyri deti a piate je na ceste.

V Trenčianskej Fakultnej nemocnici prišlo prvé dieťa tohto roka na svet hodinu aj 38 minút po polnoci: narodilo sa matke zo Zemianskeho Podhradia v okrese Nové Mesto nad Váhom. Prvým tohtoročným novorodencom bol v trenčianskej nemocnici chlapček, ktorý mal pri narodení hmotnosť 3420 gramov a meral 51 centimetrov.

Prvým Košičanom je Marek, od primátora už dostal hračky

Prvým Košičanom narodeným v roku 2012 je Marek, ktorý prišiel na svet po 3.40 h. Narodil sa matke Blanke Mattovej priamo doma na Bencúrovej ulici. S chlapčekom prišla potom na košickú I. gynekologicko-pôrodníckú kliniku Univerzitnej nemocnice L. Pasteura. "Váži 2320 g a meria 44 cm," informovala dnes TASR hovorkyňa košickej nemocnice. Marek dostal od košického primátora hračky, mama Blanka 300 eur.

1141449:gallery:false:false:false

Prvé dieťa, ktoré prišlo dnes na svet v Košiciach na tej istej klinike sa volá Henrieta Gáborová. Na svet prišlo pol hodinu po polnoci. Rodičia nie sú Košičania, bývajú v okolí. Hovorkyňa UNLP uviedla, že dievčatko váži 1970 g a meria 43 cm. "Mama Mária sa narodila v roku 1989, býva v Kecerovciach, ide o jej druhé dieťa. Prvé má takisto dievčatko," spresnila Oravcová.

Kristínka sa narodila päť minút po polnoci

Prvé dieťa v Banskobystrickom kraji dievčatko Kristínka sa narodilo v žiarskej nemocnici. Na svet prišla päť minút po polnoci. TASR to uviedla Silvia Víglašská, sestrička na novorodeneckom oddelení Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom. Kristínka má 2900 gramov a 48 centimetrov. "Mamička je prvorodička, rodila v epidurálnej anestézii." Pochádza z obce Žirany v okrese Nitra, dodala sestrička.

Prvým dieťaťom narodeným v roku 2012 v prešovskej Fakultnej nemocnici J. A. Reimana je Samuel. Na svet prišiel o 9.40 h cisárskym rezom. "Narodil sa 29-ročnej Prešovčanke. Malý váži 3600 gramov a meria 51 centimetrov," informovala dnes TASR hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková. Ako dodala, matka bola prvorodička.

Prvými Bratislavčanmi sú dvojičky Alex a Amélia

Ako prvé novoročné deti v roku 2012 sa v Bratislave narodili dvojičky. Prišli na svet o tretej hodine a 17. minúte v Univerzitnej nemocnici v Bratislave (UNB).

Chlapček dostal po narodení meno Alex a dievčatko sa volá Amélia. Na dvojičky čaká doma dvojročná sestrička Olívia. Šťastnými rodičmi novorodeniatok sú Martina a Roman, ktorí nie sú pôvodom z Bratislavy, no žijú v hlavnom meste už dlho.

"Chlapček vážil po narodení 2280 gramov a meral 49 centimetrov a dievčatko 2450 gramov a 45 centimetrov," priblížila hovorkyňa UNB Danica Lehocká.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?