Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.12.2011 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ľubomír Feldek o boji s ťažkou chorobou: Som rád, že žijem

Ľubomír Feldek (75) dokázal, že je večný optimista. Napriek tomu, že mu život strpčuje vážna choroba a on sa musí zdržovať hlavne doma, myslí pozitívne.

Dožil som sa skoro konca decembra, tak sa mám výborne,“ odpovedal umelec deň pred Silvestrom na otázku Nového Času, ako sa mu darí. Feldekov zdravotný stav však vníma oveľa vážnejšie jeho manželka Oľga (68). A dokonca aj samotnému Feldekovi sa zdá, že jeho milovaná žena má úsmev na tvári čoraz zriedkavejšie...

Známeho spisovateľa Ľubomíra Feldeka neopúšťa humor ani v ťažkých životných chvíľach. Napriek tomu, že už dlhý čas bojuje s nepríjemnou chorobou, svoj osud berie tak, ako mu bol nadelený. Uznávaný umelec však netají, že aj jeho občas prepadnú negatívne myšlienky. Viete, narodil som sa 9. októbra a tí, čo sa narodia v októbri, musia sa báť decembra. Aj John Lennon sa narodil 9. októbra a v decembri zomrel. Takže mne chýbajú ešte dva dni a od 1. januára som znova živý,“ vzdychol si Feldek a jedným dychom dodal: „Dožil som sa skoro konca decembra, tak sa mám výborne.“


Feldekov zdravotný stav nie je práve najlepší a choroba mu viditeľne ubrala na hmotnosti. Dokonca v poslednom čase obmedzil aj spoločenské akcie, na ktorých sa vždy veľmi rád objavoval, a veľa času trávi doma. „No,“ vzdychol si umelec, keď sa ho Nový Čas opýtal, ako je na tom zdravotne a svoju odpoveď poňal svojsky - s humorom: V najlepšej perspektíve, pretože moje zdravie sa môže iba zlepšovať, čo úplne zdravý človek nemôže povedať, tomu sa totiž zdravie môže iba zhoršovať. Čiže moje zdravie sa bude zlepšovať, lebo nie je ešte dokonalé.“ Feldek tvrdí, že kvôli svojej chorobe len nedávno skončil s infúziami a najnovšie pravidelne chodí na injekcie k lekárovi. Najväčšou oporou mu je manželka Oľga. Keď sa Nový Čas Feldeka opýtal, ako sa má ona, spisovateľ opäť stavil na svojský humor. Opýtam sa jej, ale tá bude zasa vážna... Viete, ona je úplne zdravá, tak nemá o čom žartovať,“ zasmial sa Feldek. Oľga sa však jeho slová snažila okamžite vyvrátiť. „Nie som nikdy vážna, iba keď sa menej smejem, tak sa mu zdá, že som vážna. Ale ja sa smejem veľa a nahlas. Tak asi sa mu to teraz máli,“ snažila sa pôsobiť optimisticky Feldeková. Manželov zdravotný stav jej totiž stále spôsobuje veľkú bolesť v srdci.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Stovky sôch majú zmiznúť! Vláda sa zaviazala k drastickému kroku: Čo je za tým?
Polícia v prípade obvinila 45-ročnú ženu.
Foto
Vražda v Petržalke: Desivý pohľad na miesto činu a posun vo vyšetrovaní
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Blanár tvrdí, že vojna nie je riešením k dosiahnutiu mieru: Pomôžu podľa neho rokovania
Vodička jazdu pod vplyvom alkoholu nezvládla.
Foto
Opitá vodička napálila do múru: Neuveriteľné, koľko nafúkala ráno pred ôsmou!
Boj o stoličku šéfa parlamentu sa zamotáva.
Boj o stoličku predsedu NR SR: Čo charakterizuje Danka a Rašiho? Politológ hodnotí stabilitu koalície
(ilustračná foto)
Muž († 72) mal COVID 613 dní! Desivé, čo sa v jeho tele udialo: Vedci varujú
(ilustačné foto)
Trnavčanka venčila psov v parku, pozrela do húštiny a tam... Na VÝJAV do smrti nezabudne!
Ak nemôže otec, robí Sebastianovi navigátorku kamarátka Karin.
FotoVáš Tip
Z 11-ročného Sebastiana vyrastá hviezda rely: Toto sú najväčšie úspechy malého pretekára za volantom!
(ilustračné foto).
Nočný požiar vystrašil ľudí vo Výbornej pod Tatrami: Čo sa stalo na dvore domu?!
Foto
Legenda futbalového Slovana vymenila loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...
Riaditeľ RTVS Ľ. Machaj by po rozdelení prišiel o svoju stoličku.
Vláda rozhoduje o osude RTVS: Zásadná vec zostala, príde Machaj o stoličku riaditeľa?
Vlkolínec
Obyvatelia Vlkolínca už sú ZÚFALÍ: Sme ako opice v zoo, bodaj by sa na nás zabudlo!