Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.12.2011 12:00 | Šport | Futbal

Podnikateľ Šurina postavil v Korni halu na škandinávsky spôsob

Znie to takmer neuveriteľne. Podnikateľ Vladislav Šurina (49) nie je stavbár a nikdy nehral futbal.

Napriek tomu vybudoval pre futbalistov na slovensko-českom pohraničí v oblasti Beskýd modernú halu s umelým trávnikom na škandinávsky spôsob. „Do Nórska som chodil na ryby a videl som, ako tam využívajú kryté haly. Tak som si povedal, prečo takú nepostaviť aj u nás,“ hovorí absolvent Vysokej školy dopravy a spojov v Žiline.

Rodáka z Kysuckého Lieskovca niektorí považovali za podnikateľského kaskadéra. Už predtým sa však dokázal presadiť aj v brandži, ktorá nesúvisela s jeho odbornosťou. Imanie získal po revolúcii, keď sa začal zaoberať výrobou kŕmnych zmesí, rastlinnou a živočíšnou výrobou v spoločnosti Poľnonákup SPIŠ. „Kým som bol na Spi­ši, manželka sa zatiaľ veno­ vala prevádzkovaniu penzi­ónu Kriváň v obci Korňa ne­ ďaleko známejšej Turzovky. Kúpou Kriváňa a pozemkov okolo neho sa vytvoril priestor, ktorý som chcel vy­užiť. Najprv som uvažoval nad ihriskom s prírodným trávnikom, nakoniec som si však povedal, že toto sú nór­ske podmienky a rozhodol som sa vybudovať halu na škandinávsky spôsob,“ objasnil svoj zámer Šurina.


Postupne odbúral všetky komplikácie súvisiace s profilom terénu, riešením stavby z hľadiska statiky a účelového využitia i zateplenia obrovského priestoru. „Isté ob­dobie som bol investorom, stavbyvedúcim i upratova­ čom v jednej osobe,“ tvrdí muž, ktorý so svojou firmou Aktiv Park, a. s., dokázal takmer nemožné. V obci s asi 2 000 obyvateľmi postavil za necelé dva roky viacúčelovú halu s rozmermi, akými sa môže pochváliť máloktoré európske mesto. Hracia plocha má dĺžku 90 metrov a šírku 47 metrov. Hala disponuje piatimi šatňami a sociálnymi zariadeniami, spoločenskou miestnosťou i kanceláriami.


Bufet je prepojený s herňou bowlingu. „Verím, že sa tento projekt uchytí a hala sa využije najmä pre mládež, hoci nepredpokladám rýchlu návratnosť investícií,“ myslí si V. Šurina, ktorý počíta aj s tým, že možnosť na využitie športoviska s ubytovaním v hoteli Kriváň bude zaujímavá nielen pre Slovákov, ale aj pre Čechov a Poliakov. Na koľko ho vyšla takáto investícia? „Odpoviem takto. Z prostriedkov, za ktoré sa rekonštruoval zimný šta­ dión v Bratislave, by sme do­ kázali vybudovať takúto ha­ lu v každom okrese,“ usmie- va sa kysucký podnikateľ.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Scared woman hiding under blanket. Afraid of the dark. Unable to sleep after nightmare or bad dream. Awake in the middle of the night in bedroom at home.  Monster under the bed or in closet.
Odpoveď na večnú otázku odhalená: Zistili sme dôvody, prečo sa radi bojíme
ilustračné foto
Masívny útok Ukrajiny: Rusko bolo nútené spraviť tento krok! Ide o dôležitý objekt
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (vľavo) odmieta, že by pri tomto útoku zlyhali bezpečnostné zložky.
Aktualizované
Atentát na Fica: Mohlo by byť s páchateľom všetko inak? Na toto upozorňuje Šutaj Eštok
Ebráhím Raísí.
Mimoriadna situácia pre Irán: Jeden z prezidentských vrtuľníkov havaroval!
Vodič opakovane prekročil povolenú rýchlosť.
Nepoučiteľný cestný pirát: Od dupnutia na plyn ho neodradila ani mastná pokuta!
Foto
Tréner Ramsay reaguje na kritiku: Mňa to netrápi, lebo to tak nefunguje
Dara je po boku Pavla šťastná.
Foto
Po Dare Rolins čelí kritike aj partner Nedvěd: Je tiež po PLASTIKE? Neuveriteľné, čo mu napísali
Vyberte si kávovar, ktorý vám uľahčí prípravu chutnej rannej kávy.
Prevratný výskum: Neuveriteľné, na čo sa môžu využiť zbytky kávy! Zmení to svet?
Dodržiavanie zdravej stravy je kľúčové.
Chcete žiť dlhšie? Stačí zmeniť TÝCHTO 6 vecí: Predĺžite si život o desiatky rokov
Predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka.
Zasadnú všetky politické strany za okrúhly stôl? Šimečka sa vyjadril, v čo verí
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku na budovy v blízkosti oddeľujúceho múru medzi Egyptom a Rafahom na juhu pásma Gazy.
Došlo k veľkému odhaleniu? Izraelskí vojaci oznamujú nález pri ofenzíve v Rafahu
Elon Musk spustil v Indonézii satelitný internet Starlink
Foto
Vysmiaty Elon Musk: Slávnostne spustil, na čo sa čakalo! Ktorú krajinu miliardár navštívil?