Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.12.2011 12:00 | Správy | Domáce správy

Mestá šetria na oslavách: Nový rok privítame skromnejšie!

Oslavy príchodu Nového roku budú vo väčšine slovenských miest oproti minulosti oveľa skromnejšie.

Najviac to pocítia ľudia oslavujúci na námestiach. V niektorých mestách pristúpili k radikálnym opatreniam, inde len znížili rozpočet na celovečerný program. V Trenčíne museli dokonca silvestrovský ohňostroj zrušiť, na námestí v Žiline a Nitre sa domáci musia zaobísť bez vystúpení známych kapiel. Najviac sa však plesla po vrecku Bratislava, silvestrovské oslavy ju vyjdú až na 100 000 €. Aj hlavné mesto však v porovnaní s minulým rokom ušetrilo 50 000 €.

Košice: 10 000 €

1139840:gallery:false:false:false

Silvestrovská zábava v Košiciach štartuje už o 20. hodine. Zaspieva Katka Knechtová so svojimi hudobníkmi a do tanca zahrajú aj skupiny Chiki Liki Tu-a a Senzus. O polnoci sa zabávajúcim Košičanom prihovorí primátor mesta. Hymnu zaspieva Jaroslav Dvorský a chýbať nebude ani pyromuzikálny ohňostroj.

Prešov: 10 000 €

1139835:gallery:false:false:false

Prešovčania začnú s oslavami Silvestra o 21. hodine. Zaspievať si môžu so skupinami Heľenine oči, BB country a Ščamba. Po privítaní Nového roku pyromuzikálnym ohňostrojom ich čaká diskotéka, ktorá potrvá do 1. hodiny po polnoci.

Banská Bystrica: 12 500 €

1139838:gallery:false:false:false

Tohtoročné silvestrovské oslavy na Námestí SNP v Banskej Bystrici budú oproti vlaňajšku programovo chudobnejšie. Začiatok je naplánovaný na 23. hodinu. Na námestí vystúpi vokálne trio Trjof a skupina Xplosion, novinkou bude hudobný ohňostroj. Príchod Nového roku budú môcť osláviť Bystričania aj na najväčšom sídlisku Sásová tradičnou oper-air diskotékou, ktorá začne hodinu pred polnocou.

Nitra: 2 000 €

1139839:gallery:false:false:false

Slávnostný večer sa začína o 22:30 hod. a potrvá do jednej po polnoci. Na námestí budú hrať dvaja DJ, celý program bude sprevádzaný rôznymi súťažami a cenami pre účastníkov silvestrovských osláv. O polnoci, samozrejme, nebude chýbať ani ohňostroj.

Trnava: 7 000 €

1139836:gallery:false:false:false

Od 16. hod. sa premiérovo uskutoční Detský Silvester s programom pre deti, vyvrcholením bude malý ohňostroj. Hlavný silvestrovský program začína o 20.00 hodine. Na pódiu vystúpia Bukasový masív a kapela Kochanski. Okolo desiatej večer začne veselica, súčasťou ktorej budú aj mestský ohňostroj a diskotéka. Silvestrovský program na Trojičnom námestí oživili organizátori po trojročnej odmlke.

Bratislava: 100 000 €

1139837:gallery:false:false:false

Ani hlavnému mestu sa nevyhli úsporné opatrenia a na oslavy sa vyčlenilo o 50 000 € menej ako zvyčajne. Organizátori však sľubujú bohatý program. Na Hviezdoslavovom námestí sa začne o 16. hod. divadelným predstavením, o 21. hod. zahrajú Cigánski diabli. Na Hlavnom námestí vystúpia skupiny A.M.O. či Para, po polnoci sa na pódium dostane Hex. Z Námestia Ľ. Štúra presne o polnoci odpália tradičný silvestrovský ohňostroj.

Trenčín: 330 €

1139841:gallery:false:false:false

Tento rok budú silvestrovské oslavy v Trenčíne skromné. Po prvýkrát v histórii mesto zrušilo silvestrovský ohňostroj! Na námestí nevystúpia ani žiadne skupiny či zabávači. Jedinou silvestrovskou zábavou bude diskotéka s dídžejom na hlavnom Mierovom námestí.

Žilina: 1 992 €

1139843:gallery:false:false:false

V meste pod Dubňom ani tento rok silvestrovský program nebude. Žilina je v ťažkej finančnej situácii a vedenie mesta sa preto rozhodlo, že koniec roka oslávia len polnočným ohňostrojom, na ktorý v rozpočte našli 1 992 €.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustr. foto)
Telo mŕtvej horolezkyne a jej sprievodcu sa podarilo nájsť: Pátranie trvalo takmer rok
Foto
Hviezda zápasu Hudáček: Komu posielal pozdravy do hľadiska?
Herečka mala v živote šťastie na skvelých ľudí.
Foto
O čom sníva Karin Haydu? Takú odpoveď by ste nečakali! Herečka v úprimnej spovedi
Veštkyňa Zana
Týždenný HOROSKOP: Komu sa do vzťahu zapletie PRÍBUZNÝ?! Osudová zmena môže nastať pre toto znamenie
Grumpy Cat sa preslávila po celom svete.
Foto
FOTO Má slávna Grumpy Cat nástupcu? Táto mačka je HITOM internetu: Na jej výraz nezabudnete
Herec Brad Pitt
Foto
Fešák Brad Pitt na obede s... Fíha! Aha, ako sa spolu zabávali
Počas skúšobnej doby je dôležité aj skamarátiť sa s novými kolegami.
Prvé tri mesiace v novej práci sú kľúčové! Ako úspešne zvládnuť skúšobnú dobu?
Z Rafahu utiekli už stovky tisíc ľudí: Dôvodom je pokračujúca ofenzíva izraelskej armády
Foto
Hudáček perlil v priamom prenose: Bol som na záchode...
Izraelský minister hrozí demisiou: Toto je dôvodom!
Foto
Slováci žiadne prekvapenie nedopustili: Dvojgólovým hrdinom Hudáček!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Tragický postup Izraela: V Pásme si vyžiadal desiatky obetí a zranených