Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.12.2011 11:26 | Šport | Šport mix

Lakers v NBA zvíťazili až na tretí pokus, porazili Utah

Na tretí pokus sa basketbalisti Los Angeles Lakers dočkali premiérového víťazstva v novej sezóne zámorskej NBA, keď  deklasovali Utah 96:71.

Basketbalisti Los Angeles Lakers odohrali na úvod skrátenej sezóny NBA tri zápasy v troch dňoch, ale až v tom poslednom sa radovali z prvého víťazstva. V utorok doma zdolali Utah jednoznačne 96:71 a podarilo sa im tak vyhnúť najhoršiemu štartu do ligy za posledných 33 rokov.

Leví podiel na tom mali Kobe Bryant s 26 bodmi a Pau Gasol, ktorý k 22 bodom pridal deväť doskokov a päť blokov. Utah nastúpil prvýkrát od roku 1988 bez trénera Jerryho Sloana, ktorého na lavičke nahradil Tyrone Corbin.

V napínavom zápase na Floride zvíťazilo Miami nad Bostonom 115:107. Kľúčom k výhre bola pre domácich druhá štvrtina, v ktorej súperovi nastrieľali 39 bodov. Miami viedlo až o 17 bodov, ale Celtics v poslednej štvrtine začali brániť zónovo, s čím mali hráči Heat problémy. "Našu hru proti zóne určite vylepšíme," povedal po zápase tréner Miami Erik Spoelstra.

Boston sa dokonca súperovi priblížil až na tri body, ale domáci tím v rozhodujúcich chvíľach podržal nečakaný hrdina. Nováčik Norris Cole v poslednej časti nastrieľal 14 zo svojich 20 bodov.

Tradičné miamskej hviezdy LeBron James (26 bodov) a Dwayne Wade s 22 bodmi zahrali opäť skvele, ale dôležité koše v koncovke dával práve Cole. Boston ťahal skúsený ostrostrelec Ray Allen, ktorý trafil šesť trojok a dostal sa na 28 bodov.

Neúspešnú stíhacie jazdu predviedla aj Minnesota v Milwaukee. Timberwolves prehrávali už o 20 bodov, ale dve minúty pred koncom sa priblížili na rozdiel jediného koša. Viac už im ale súper nedovolil. Milwaukee zvíťazilo 98:95, na čom sa podieľali najmä Brandon Jennings s 24 bodmi a prekvapivo tiež nováčik Jon Leuer, ktorý dal 14 bodov a v koncovke predviedol dôležitú trojbodovou akciu.

"Draftovali sme Jona z nejakého dôvodu a dnes preukázal, že je schopný hrať na úrovni NBA. Zaslúži si hrať viac minút," povedal k Leuerovu výkonu tréner víťazov Scott Skiles. Sledovaný nováčik v drese Minnesoty Ricky Rubio si za 27 minút pripísal šesť bodov, štyri asistencie a tri doskoky.

Atlanta v New Jersey deklasoval domáce mužstvo 106:70. Hawks predviedli tímový výkon, hneď šestica hráčov nastrieľala 11 alebo viac bodov. New Jersey porazilo v prvom zápase sezóny Washington, ale proti Atlante sa Nets vôbec nedarilo. Domáci trafili len 22 z 71 striel a pripísali si iba deväť asistencií.

Výsledky:

New Jersey - Atlanta 70:106, Miami - Boston 115:107, Milwaukee - Minnesota 98:95, Portland - Sacramento 101:79, LA Lakers - Utah 96:71

Autor: Blesk.cz

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Radoslava obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy vlastného syna.
Foto
Radoslav obvinený z vraždy syna Samuela († 19): Tri dni triezvel a na súde stratil reč
Putin s portrétom otca počas pochodu v roku 2016.
Pochod, ktorého sa zúčastnil aj Putin, tento rok nebude: Narástli obavy!
Peter Pecha
FotoVáš Tip
Markizácky herec sa nezdá: V Dunaji slušný farár, mimo kamier výstrih takmer po pupok!
Drvivá väčšina vodičov v Košiciach si nesadla za volant
Autobus sa na Pereši zrazil s nákladným autom: Vodič bezočivo ušiel! Vie už polícia, o koho ide?
Ilustračné foto
Rozhodnuté: Toto už v štátoch EÚ nekúpite! Nezoženiete to ani online
Tragická nehoda neďaleko Šale: Pri zrážke dvoch áut zahynul vodič († 40) a manželský pár
Interiér žiari luxusom.
Foto
Zo slov Olivera Andrásyho mrazí: Pripravuje sa na NAJHORŠIE?!
(ilustračné foto)
Čo sa deje? Zásah stoviek stovky policajtov: Na nohách je celé Nemecko!
Polícia obvinila dvoch mužov, ktorí sprejovaním poškodili budovu v Bratislave.
Foto
Polícia v Bratislave dolapila dvoch mladíkov: Sprejovaním poškodili bytový dom!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Francúzi kvôli OH sťahujú migrantov z táborov: Zdvihne vás zo stoličky, čo robí polícia
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka na tlačovej konferencii počas volebnej noci v centrále hnutia.
PS má vyzývu Druckera a vládu: Dôvodom je reedukačné centrum v Bystričanoch
George tušil, že výprava nepôjde úplne hladko.
Foto
Horolezec († 38) zmizol v roku 1924: Tušil, že zomrie? Záhadný list manželke ODHALENÝ