Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.12.2011 11:26 | Šport | Šport mix

Lakers v NBA zvíťazili až na tretí pokus, porazili Utah

Na tretí pokus sa basketbalisti Los Angeles Lakers dočkali premiérového víťazstva v novej sezóne zámorskej NBA, keď  deklasovali Utah 96:71.

Basketbalisti Los Angeles Lakers odohrali na úvod skrátenej sezóny NBA tri zápasy v troch dňoch, ale až v tom poslednom sa radovali z prvého víťazstva. V utorok doma zdolali Utah jednoznačne 96:71 a podarilo sa im tak vyhnúť najhoršiemu štartu do ligy za posledných 33 rokov.

Leví podiel na tom mali Kobe Bryant s 26 bodmi a Pau Gasol, ktorý k 22 bodom pridal deväť doskokov a päť blokov. Utah nastúpil prvýkrát od roku 1988 bez trénera Jerryho Sloana, ktorého na lavičke nahradil Tyrone Corbin.

V napínavom zápase na Floride zvíťazilo Miami nad Bostonom 115:107. Kľúčom k výhre bola pre domácich druhá štvrtina, v ktorej súperovi nastrieľali 39 bodov. Miami viedlo až o 17 bodov, ale Celtics v poslednej štvrtine začali brániť zónovo, s čím mali hráči Heat problémy. "Našu hru proti zóne určite vylepšíme," povedal po zápase tréner Miami Erik Spoelstra.

Boston sa dokonca súperovi priblížil až na tri body, ale domáci tím v rozhodujúcich chvíľach podržal nečakaný hrdina. Nováčik Norris Cole v poslednej časti nastrieľal 14 zo svojich 20 bodov.

Tradičné miamskej hviezdy LeBron James (26 bodov) a Dwayne Wade s 22 bodmi zahrali opäť skvele, ale dôležité koše v koncovke dával práve Cole. Boston ťahal skúsený ostrostrelec Ray Allen, ktorý trafil šesť trojok a dostal sa na 28 bodov.

Neúspešnú stíhacie jazdu predviedla aj Minnesota v Milwaukee. Timberwolves prehrávali už o 20 bodov, ale dve minúty pred koncom sa priblížili na rozdiel jediného koša. Viac už im ale súper nedovolil. Milwaukee zvíťazilo 98:95, na čom sa podieľali najmä Brandon Jennings s 24 bodmi a prekvapivo tiež nováčik Jon Leuer, ktorý dal 14 bodov a v koncovke predviedol dôležitú trojbodovou akciu.

"Draftovali sme Jona z nejakého dôvodu a dnes preukázal, že je schopný hrať na úrovni NBA. Zaslúži si hrať viac minút," povedal k Leuerovu výkonu tréner víťazov Scott Skiles. Sledovaný nováčik v drese Minnesoty Ricky Rubio si za 27 minút pripísal šesť bodov, štyri asistencie a tri doskoky.

Atlanta v New Jersey deklasoval domáce mužstvo 106:70. Hawks predviedli tímový výkon, hneď šestica hráčov nastrieľala 11 alebo viac bodov. New Jersey porazilo v prvom zápase sezóny Washington, ale proti Atlante sa Nets vôbec nedarilo. Domáci trafili len 22 z 71 striel a pripísali si iba deväť asistencií.

Výsledky:

New Jersey - Atlanta 70:106, Miami - Boston 115:107, Milwaukee - Minnesota 98:95, Portland - Sacramento 101:79, LA Lakers - Utah 96:71

Autor: Blesk.cz

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Ruský prezident Vladimir Putin.
Slovensko bude na inaugurácii ruského prezidenta! Kto nás tam zastúpi?
(ilustračné foto)
Držíte diétu? Pozor, zvyšujete riziko týchto porúch až päťkrát!
Balistická raketa (ilustračná fotografia).
Moskva ide rozširovať svoj arzenál: Pripravuje sa na niečo?! Desivé slová diplomata
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Medveď útočil v TOMTO okrese! Buďte opatrní: Zásahový tím reaguje
V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Eurovoľby sa blížia: Potrebujete hlasovací preukaz? Požiadať oň môžete do tohto termínu
Polícia v nedeľu riešila vodičov pod vplyvom alkoholu, obvinila ich
Foto
Z FOTO sa vám zastaví rozum: Otrasné, koľko vodiči cez víkend nafúkali! Polícia vyzýva verejnosť
Miroslav Imrich († 71) zrejme spáchal samovraždu.
ŠOK! Známeho českého speváka († 71) našli mŕtveho: Mrazivé, kde skonal... Prekliate miesto?
Putin nariadil cvičenie, ktoré bude zahŕňať nácvik použitia taktických jadrových zbraní!
Aktualizované
Putinov krok všetkých vydesil: Rusi majú nacvičovať odpálenie JADROVÝCH zbraní! Reakcia na Macronove výroky?
Makhmud Muradov
Tvrdá rana pre ex-Bagárovej: Po tomto zostal Muradov v šoku!
Umelcovu dcéru Renátu (vpravo) mrzí, že o ňu otec počas života neprejavil záujem.
Boj o dedičstvo po Grúňovi († 81): Vdova ženie právnikov na dcéru, ktorú spevák 39 rokov nevidel
(ilustračné foto)
Český farár vyvolal ŠKANDÁL vo Vatikáne: Hrôza, čo mal pri sebe! Polícia zakročila
(ilustračné foto)
Obmedzenia na diaľnici D2: V tomto úseku buďte trpezliví! Prejazdný je len jeden pruh