Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.12.2011 11:00 | Správy | Krimi | Nehody

Mladík obvinený z usmrtenia Zuzany († 24): Ešte stále šoféruje!

Pri nehode usmrtil spolujazdkyňu, no vodičák má stále vo vrecku. Podľa znalca Róbert pri šialenej jazde prekročil rýchlosť o viac ako 60 km/h!

Róbertovo auto najprv narazilo do vozidla, ktoré išlo pred ním, potom do obrubníka, následne sa trikrát prevrátilo a na štvrtý raz zostalo ležať na streche. Zuzana († 24), ktorá sedela na mieste spolujazdca, na mieste zomrela. Tragédia sa stala ešte v lete. Hoci Róberta obvinili z usmrtenia, vodičský preukaz mu nezadržali.

Polícia v prípade takýchto dopravných nehôd dôsledne využíva svoje oprávnenie zadržať vodičský preukaz,“ tvrdí hovorkyňa Policajného prezídia Denisa Baloghová. Toto však nie je ten prípad. Aj keď sa nehoda stala na ceste medzi Vrábľami a Nitrou ešte 20. júla večer, Róbert má vodičák stále pri sebe. Mama zosnulej Zuzany je z toho, že Robert stále jazdí, zaskočená. Zomrela som spolu s mojou dcérou. Päť mesiacov prakticky nežijem. Zuzkina smrť je krutá a bolestivá. Všetkým sa nám ťažko žije a Robo obvinený z usmrtenia si jazdí autom a chodí po diskotékach, akoby sa nič nestalo,“ plače matka nad svojou dcérou. Zuzana a Róbert sa zoznámili v Španielsku.Javil sa ako pozorný chlapec, džentlmen, gavalier. Mrzí ma, že doteraz neprišiel a nepovedal ani prepáčte,“ dodala.

1132785:gallery:false:true:false

Podľa zákona ak má policajt dôvodné podozrenie, že k nehode došlo porušením pravidiel cestnej premávky konkrétnym vodičom, je oprávnený mu zadržať vodičák priamo na mieste. „Ide o zákonné oprávnenie, nie povinnosť. Zákonodarca prihliadal aj na princíp prezumpcie neviny. Okolnosti konkrétneho prípadu musí posúdiť policajt. Vodičský preukaz je oprávnený zadržať aj neskôr, až do právoplatného skončenia veci,“ vysvetlila hovorkyňa Policajného prezídia Denisa Baloghová. Vyšetrovanie dopravnej nehody stále prebieha.

1132784:gallery:false:true:false

Keď sa Nový Čas pýtal, ako je možné, že Róbert má aj päť mesiacov po smrteľnej nehode vodičák, nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová odpovedala: „Vodičský preukaz mu bude odobratý pri najbližšom vyšetrovacom úkone.“ Nový Čas sa snažil spojiť aj s Róbertom, doma sme ho však nezastihli. „Syn pracuje v Prievidzi, na políciu má ísť tento týždeň, ja to za neho urobiť nemôžem. A na aute jazdí, ale iba keď sedím vedľa neho, povedal otec obvineného šoféra.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Ústnu hygienu by ste nemali zanedbávať.
Toto miesto si v ústach ZABÚDATE umyť: Kvôli tomu vám SMRDÍ z úst!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko
Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu
M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy
Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Uniforma vojaka NATO (ilustračná foto)
V Česku sa schyľuje k veľkému cvičeniu: Kvantum techniky a stovky vojakov, o čo im ide?
Foto
Anastasiia má najväčšie líca na svete: Ľudia jej píšu odporné veci! Zarazí vás, čo plánuje