Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.12.2011 19:05 | Šport | Hokej

Sme tretí! Slovenskí hokejisti v Klagenfurte zdolali Rakúsko 2:1

Slovenskí hokejoví reprezentanti vyhrali dnes v Klagenfurte zápas o 3. miesto na miniturnaji o Rakúsky pohár nad domácim výberom 2:1.

O víťazovi akcie sa rozhodovalo večer medzi mužstvami Bieloruska a Švajčiarska. Proti Rakúšanom sa namiesto Jána Lašáka postavil do bránky Ján Laco. Tréner Vladimír Vůjtek zmenil aj zloženie útočných formácií, oproti piatkovému zápasu s Bieloruskom zostala rovnaká len prvá a vo štvrtej Radoslav Tybor nahradil Patrika Lušňáka.

Rakúsko - Slovensko 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Góly: 53. Mairitsch (Oberkofler, Reichel) - 7. Radivojevič, 30. Hossa. Rozhodcovia: Falkner, Smetana - Mathis, Trattnig (všetci Rak.), vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1650 divákov.
Rakúsko:
Swette - Ulmer, Reichel, Trattnig, Mitterdorfer, Oraze, Kirisits - S. Geier, Hundertpfund, M. Geier - T. Raffl, Koch, Welser - Fischer, Oberkofler, Mairitsch - Pirmann, Heinrich, Schellander
SR:
Laco - Starosta, Stehlík, Kudroč, Sersen, Mihálik, Tabaček, Ďaloga, Švarný - Radivojevič, Cibák, Hossa - Bartovič, Mikúš, Ružička - Dravecký, Miklík, Haščák - Tybor, Bližňák, Bakoš

1129781:gallery:false:true:false

Už úvodné kolo striedaní naznačilo, kto by mal byť na ľade pánom. Slováci začali aktívne a v druhej šichte trafil Ružička žŕdku. Následne si tlak a dve-tri veľmi dobré príležitosti vytvorila aj Miklíkova formácia. Favorit pokračoval v rytme, ktorého solídna kvalita stratila na lesku v komornej atmosfére. Keď po vtipne rozohratej akcii Radivojevič z pravej strany pohotovo zavesil, gól akoby na chvíľu pomohol k letargickým sklonom slovenských hokejistov. Laco sa párkrát ocitol v zložitých situáciách a aj keď jeho spoluhráči mali prevahu, v závere tretiny trochu zažiarili aj Rakúšania. Lenže brankár bol proti gólovému ohňostroju, o ktorý sa pokúsili najprv Koch a potom M. Geier, pričom na druhej strane z podobne vyložnej pozície kontroval Tybor. Gól nepadol ani dve minúty pred koncom prvej časti, keď najprv Mairitsch na dvakrát neuspel sám zoči-voči Lacovi a ten potom ležiac na ľade vertikálne vysunutými betónmi fantasticky vyrazil aj Reichelovu dorážku.

1129770:gallery:false:true:false

Druhá časť odštartovala nádejne - Cibák mal šancu po pár sekundách a o čosi neskôr Bakoš nevyužil chybu súpera, keď nepremenil sólo. Rakúšania akoby sa zabudli v šatni a keď aj sem-tam skusmo zaútočili, opäť ich hra prepadla. Lenže úmerne súperovmu (ne)vzdoru i nehanebnej kulise klesal aj obraz hry Slovákov. Tí sa síce dostali ešte do niekoľkých šancí, ale ináč ich snahy a dôraz upadali. Ešteže sa Rakúšania "rozhodli" vyniknúť aspoň iným spôsobom a dvaja za sebou vyhodili puk v obrannom pásme za mantinel. Tieto vylúčenia za zdržiavanie patrili k vrcholom tretiny a okorenil ich gól Hossu. Padol sekundu pred uplynutím prvého trestu, napriek tomu rozhodcovia v spolupráci s časomeračni poslali z "lavice hanby" späť do hry oboch Rakúšanov. V tretej časti mali šance Miklík i Švarný s Bakošom a Slováci si v závere riadne skomplikovali situáciu. Po vyrovnávajúcom góle mal jeho strelec ešte jdnu šancu a v závere bola dramatická domáca power play.

Vladimír Vůjtek, tréner SR: "Chlapci boli dobre naladení, chceli odohrať dobrý zápas, bohužiaľ, nie všetko v ňom vyšlo. Spokojní sme s brankárom, chytal veľmi dobre a aj na konci nás podržal. Spokojní sme aj s obrannou činnosťou, mám na mysli celý systém. Ale nešla nám vôbec útočná činnosť, chýbala tam finálna prihrávka, chytrosť, dôraz pri streľbe."

Ján Laco, brankár SR: "Zbytočne sme sa v tretej tretine stiahli a skomplikovali sme si život. Ináč ale chalani hrali v obrane veľmi dobre a pomáhali mi aj pred bránkou, preto sa mi chytalo dobre."

Juraj Mikúš, útočník SR: "Nepresadili sme sa v koncovke a tým pádom sme si nevytvorili dostatočný náskok vo fázach, keď sme mali jasne navrch. Nemali sme náš deň, snažili sme sa, ale niečo tomu chýbalo."

Milan Bartovič, kapitán SR: "Opäť sme mali obrovské množstvo šancí a nejako nám to tam nepadalo. Naozaj to bolo o tých góloch, lebo tlak sme si vedeli vytvoriť."

Finále:

Švajčiarsko - Bielorusko 4:3 pp a sn (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 7. Sprunger, 23. Pestoni, 45. Sprunger (Hirschi), rozhodujúci nájazd Sprunger - 17. Stepanov, 39. Stasenko (Drozd), 59. Demagin. Rozhodcovia: Lesniak - Potocan, Ettlmayer, Podlesnik, vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Štefan Harabin, Tibor Gašpar.
Nezhodne sa koalícia na nominácii Harabina do Súdnej rady SR? Tibor Gašpar má obavy
Hands holding mobile phone on blurred background
Foto
Ľudia šírili HOAX: Nenormálne, aká lož koluje na internete
(ilustračné foto)
Rusi tvrdia, že Západ sa zúčastňuje vojny na Ukrajine: Toto má byť DÔKAZ!
Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Aktualizované
Rudolfovi Schusterovi udelili významné ocenenie: Ide o vôbec prvé v histórii
David Beckham a Mark Wahlberg riešia spor.
Hviezdna vojna: Beckham žaluje slávneho herca o 10 miliónov dolárov!
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba potvrdil to, čo sa šepkalo: Ukrajina pristúpila k ráznemu kroku!
(ilustr.foto)
Vodiči, v Nitre si dávajte pozor: TU je cesta obmedzená zátarasami! Čo sa tam stalo?
Hana († 77) žila posledné roky v ústraní.
Foto
Skonala Hana Brejchová († 77): So sestrou sa zmieriť nestihla! Zvláštne, čo povedala jej neter
Ilustračné foto
Slováci, túto ZNÁMU aplikáciu si za žiadnu cenu nesťahujte! Predstavuje obrovské RIZIKO
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Odstrel medveďa, ktorý mal útočiť v Liptovskom Mikuláši: Iniciatíva podala trestné oznámenie! Prípad rieši polícia
Peter Pellegrini
Aktualizované
Web českej agentúry napadli hackeri: Vydali nepravdivú správu o Pellegrinim
Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum