Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.12.2011 13:02 | Správy | Krimi | Zahraničné krimi

Mama obete z Liége: Mala som zomrieť namiesto Gabrielka!

Belgické mesto Liége žije od včera obeda v hrôze. Pri útoku prišlo o život aj 17-mesačné bábätko. Nik zatiaľ nevie, prečo sa Nordine Amrani rozhodol zabíjať…

Na námestí Saint-Lazare prišli o život piati ľudia, medzi nimi aj útočník Nordine Amrani. Šiestu obeť našli v jeho dome na ulici Bonne nouvelle, podľa medializovaných správ išlo o upratovačku, ktorá sa starala o domácnosť jeho susedov. Kto sú Amraniho († 33) obete a čo robili predtým, ako im jeho šialené vyčíňanie zobralo životy ?

Gabriel, † 17 mesiacov

Hrozná dráma, ktorá sa odohrala v utorok o 12 :30, sa stala ešte krutejšou, keď vražednému vyčíňaniu podľahlo aj malé bábätko. Gabriel bol práve v náručí svojej mamy Olivie (29), keď ho zasiahla guľka do hlavy. Dieťa a jeho rodičia boli na zastávke autobusu, tam, kde sa rozhodol zabíjať Amrani. Gabrielka odviezli do nemocnice, ale lekári museli jeho rodičom oznámiť krutú správu – operáciu nie je možné vykonať, dieťa má pred sebou posledné hodiny života. Gabriel zomrel o 22 :45. "Povedali nám, že už nemá žiadnu šancu a máme sa s ním ísť rozlúčiť," hovorí Olivia, ktorá napriek tragédii našla silu prehovoriť. "Držala som ho v náručí, keď som začula streľbu. Nevedela som, že Gabrielka postrelili do hlavy. Bola som v šoku, nejaká pani mi ho zobrala z rúk a utekala s ním k sanitke. Mala som zomrieť namiesto neho," plače Olivia. Za Gabrielkom smútia nielen rodičia, pre ktorých bol vytúženým synom, ale aj tri sestričky.

Mehdi, † 15 rokov

Ďalšou obeťou krvavého šialenstva bol mladý Mehdi, ktorý podľahol svojim zraneniam na mieste činu. Bol to študent neďalekého lýcea : Mehdi bol skvelý chlapec, robil veľa vecí pre ostatných, vždy počúval, keď sa niekto potreboval vyrozprávať, povedala o Mehdim jeho spolužiačka Morgane. Mehdi sa v ten deň vracal zo skúšky a na zastávke spolu s otatnými čakal na autobus. Zabili ho štyri guľky zo zbrane Normana Amraniho.

Pierre, † 17 rokov

Sedemnásťročný Pierre bol tiež stredoškolák a rovnako ako Mehdi sa vracal zo skúšky. Zabijak ho skolil troma guľkami, statočný chlapec sa však napriek tomu doplazil do neďalekého obchodu so sendvičmi. Tam mu pomohli najskôr ľudia a neskôr privolaný záchranári, previezli ho do nemocnice, ale keďže jeho stav bol kritický, zraneniam podľahol.

Starenka, 75 rokov

Žena, o ktorej médiá informovali, že zomrela pri útoku na námestí v centre Liége, v skutočnosti leží v nemocnici v kritickom stave. Informoval o tom jej právnik.

Upratovačka, † 45 rokov

Telo 45-ročnej ženy sa našlo v sklade, v ktorom Amrani býval a kde pestoval marihuanu. Podľa zistení polície išlo o upratovačku, ktorá sa starala o domácnosť u susedov. Podľa niektorých médií vraj v utorok ráno, keď odchádzala od susedov, ju Amrani požiadal, aby šla k nemu, že má pre ňu prácu. Následne ju zabil, polícia zatiaľ nepozná motív tejto vraždy.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bujaré oslavy v šatni! Obrovská radosť hráčov Látok: Malá dedinka vyhrala Prezidentský pohár
Neobyčajná záchrana: Muži si v priehrade všimli uviaznuté zviera. S týmto však nerátali
Muži si v priehrade všimli uviaznutého psíka: Keď podišli bližšie, nastalo prekvapenie! Ako mu pomohli?
Dnešní zlodeji sú veľmi kreatívni.
Zlodej našiel vynaliezavý spôsob, ako kradnúť: Bizarnosť zachytila kamera!
 Americký minister obrany Lloyd Austin
Amerika pozastavila dodávku bômb: Vážne obavy! Čo sa deje?
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár odišiel na pracovnú cestu na Cyprus: S kým sa tam stretne?
(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
Poľsko oznámilo nové hekerské útoky skupiny spojenej s Ruskom
Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto
Ray Houghton
Foto
65-ročný kulturista si nechal potetovať celé svoje telo: Nechal si začierniť aj ... Penis?!
Európsky parlament v Štrasburgu
Vzdala to! Jedna kandidátka odstúpila z boja o europarlament