Tento rok je na sviatočné stoly pripravených viac ako 2 000 ton rýb. Cena by mala byť oproti minulému roku nezmenená - 3,65 € za kilogram. Skôr, ako sa tradičný kapor dostane na trh, čaká ho dlhá cesta. V trnavských rybníkoch ich vylovili už pred mesiacom. „Nasleduje očistná kúra v bazénoch, ktorá trvá zhruba mesiac. Po takejto procedúre ryby menej cítiť bahnom,“ vysvetlil majiteľ farmy František Porkert (35).
Zákazníkom jednoznačne odporúča ryby domácej produkcie. „Ryby zo slovenského chovu sú oveľa kvalitnejšie ako zo zahraničia. Kŕmia sa kvalitnou stravou, čo sa odzrkadlí na výbornej chuti mäsa,“ dodáva Porkert. Podľa slovenského zväzu chovateľov sa tento rok dostane na trh viac ako 2 000 ton rýb. Ryby už v týchto dňoch začínajú expedovať na predaj. Dobrou správou je, že cena najobľúbenejšej štedrovečernej pochúťky by nemala presiahnuť 3,65 € za kilogram.