Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2011 11:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Gabika naletela milencovi: Láska ju vyšla na viac ako 86-tisíc eur

Láska ju vyšla poriadne draho! Od mája do polovice augusta tohto roku Martinčan Róbert (36) kruto využíval sympatie zamilovanej Gabiky (40).

Z dôverčivej ženy, ktorej sľuboval lásku, len ťahal peniaze. Zaslepená Gabika si brala v banke úvery a tvrdí, že peniaze dávala Róbertovi. Prišla tak o viac ako 86 000 €. Muž napokon zmizol, Gabika však pre pôžičky prišla o strechu nad hlavou. Polícia začala prípad vyšetrovať ako podvod a po Róbertovi pátra.

Gabika (40) sa počas majstrovstiev sveta v hokeji zoznámila na autobusovej zastávke s Martinčanom Róbertom (36). Pozval ju na pivo a tvrdil, že pracuje ako tréner vo Viedni. Párkrát si potom telefonovali a neskôr sa opäť stretli. „Išli sme k nemu. Vravel, že byt patrí sestre a že ho chce predať, no nedarí sa mu. Chcel, aby som mu požičala 9 000 €. Spočiatku som nechcela, ale keď naliehal, vzala som si úver. Tvrdil, že ich potrebuje, aby zariadil záležitosti ohľadom predaja,“ opísala Gabika spôsob, ako prvýkrát prišla o peniaze.


Róbert bol podľa jej slov zúfalý a chcel si požičať peniaze od mafiána so 100 % úrokom. „Napokon ma presvedčil, že potrebuje aj ďalšie peniaze. Vzala som si preto ďalší úver a požičala mu ešte 15-tisíc. Sľuboval, že mi ich vráti, keď sa byt predá,“ tvrdila. Neskôr jej začal rozprávať, že si chce otvoriť fitnes centrum v Prahe a že môže pre jej syna vybaviť školu v Nemecku. „Vzťah s ním sa mi páčil. Verila som tomu, čo hovorí a nechcela som ho stratiť,“ zdôvodňovala svoju zaslepenosť Gabika.

Róbert však stále pýtal peniaze. Zamilovaná žena dokonca založila byt, aby si vzala úver 92 000 €! Po splatení predchádzajúcich úverov a vyrovnaní vlastných záležitostí jej ostalo 42 000 €. Róbertovi dala súhlas, aby disponoval jej účtami. „Verila som mu, vždy hovoril v množnom čísle, tým ma presvedčil, že ma má rád. Nechával mi odkazy a písal lístočky, že ma miluje,“ spomenula Gabika, ktorá sa tešila na spoločnú budúcnosť. „Keď som chcela, aby mi ukázal zmluvu z futbalovej školy, vysmial ma. Žiadal ďalšie peniaze a vtedy som začala tušiť, že niečo nie je v poriadku. V banke som zistila, že na účte mám nulu,“ dodala oklamaná žena. Dozvedela sa, že Róbert robil podozrivé výbery. Dokonca v deň, keď bol úver schválený, vybral maximálnu možnú sumu.


Od Róbertovho známeho sa neskôr dozvedela, že bol viackrát trestaný pre úverové podvody a že mal vziať nejakým ženám kreditky. „Potom mi už nedvíhal telefón a prestal úplne komunikovať,“ posťažovala sa Gabika, ktorá v septembri podala trestné oznámenie. „Mal dokonalý plán. Zmierila som sa s tým, že peniaze neuvidím, ale nechápem, ako je možné, že človek môže takto fungovať,“ dodala Gabika.

Nový Čas Róberta hľadal na adrese jeho trvalého bydliska. Vo výškovom dome na sídlisku Košúty v Martine však o ňom nikto nič nevie. Ani na jednom zo zvončekov nefigurovalo jeho priezvisko. Obyvateľom bytovky jeho meno nič nehovorilo. V katastrálnom portáli nie je ani jeden byt na tejto adrese napísaný na Róberta. Polícia pátra po jeho pobyte na základe žiadosti žilinského okresného súdu od 12. mája 2011.


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!