Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2011 11:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Gabika naletela milencovi: Láska ju vyšla na viac ako 86-tisíc eur

Láska ju vyšla poriadne draho! Od mája do polovice augusta tohto roku Martinčan Róbert (36) kruto využíval sympatie zamilovanej Gabiky (40).

Z dôverčivej ženy, ktorej sľuboval lásku, len ťahal peniaze. Zaslepená Gabika si brala v banke úvery a tvrdí, že peniaze dávala Róbertovi. Prišla tak o viac ako 86 000 €. Muž napokon zmizol, Gabika však pre pôžičky prišla o strechu nad hlavou. Polícia začala prípad vyšetrovať ako podvod a po Róbertovi pátra.

Gabika (40) sa počas majstrovstiev sveta v hokeji zoznámila na autobusovej zastávke s Martinčanom Róbertom (36). Pozval ju na pivo a tvrdil, že pracuje ako tréner vo Viedni. Párkrát si potom telefonovali a neskôr sa opäť stretli. „Išli sme k nemu. Vravel, že byt patrí sestre a že ho chce predať, no nedarí sa mu. Chcel, aby som mu požičala 9 000 €. Spočiatku som nechcela, ale keď naliehal, vzala som si úver. Tvrdil, že ich potrebuje, aby zariadil záležitosti ohľadom predaja,“ opísala Gabika spôsob, ako prvýkrát prišla o peniaze.


Róbert bol podľa jej slov zúfalý a chcel si požičať peniaze od mafiána so 100 % úrokom. „Napokon ma presvedčil, že potrebuje aj ďalšie peniaze. Vzala som si preto ďalší úver a požičala mu ešte 15-tisíc. Sľuboval, že mi ich vráti, keď sa byt predá,“ tvrdila. Neskôr jej začal rozprávať, že si chce otvoriť fitnes centrum v Prahe a že môže pre jej syna vybaviť školu v Nemecku. „Vzťah s ním sa mi páčil. Verila som tomu, čo hovorí a nechcela som ho stratiť,“ zdôvodňovala svoju zaslepenosť Gabika.

Róbert však stále pýtal peniaze. Zamilovaná žena dokonca založila byt, aby si vzala úver 92 000 €! Po splatení predchádzajúcich úverov a vyrovnaní vlastných záležitostí jej ostalo 42 000 €. Róbertovi dala súhlas, aby disponoval jej účtami. „Verila som mu, vždy hovoril v množnom čísle, tým ma presvedčil, že ma má rád. Nechával mi odkazy a písal lístočky, že ma miluje,“ spomenula Gabika, ktorá sa tešila na spoločnú budúcnosť. „Keď som chcela, aby mi ukázal zmluvu z futbalovej školy, vysmial ma. Žiadal ďalšie peniaze a vtedy som začala tušiť, že niečo nie je v poriadku. V banke som zistila, že na účte mám nulu,“ dodala oklamaná žena. Dozvedela sa, že Róbert robil podozrivé výbery. Dokonca v deň, keď bol úver schválený, vybral maximálnu možnú sumu.


Od Róbertovho známeho sa neskôr dozvedela, že bol viackrát trestaný pre úverové podvody a že mal vziať nejakým ženám kreditky. „Potom mi už nedvíhal telefón a prestal úplne komunikovať,“ posťažovala sa Gabika, ktorá v septembri podala trestné oznámenie. „Mal dokonalý plán. Zmierila som sa s tým, že peniaze neuvidím, ale nechápem, ako je možné, že človek môže takto fungovať,“ dodala Gabika.

Nový Čas Róberta hľadal na adrese jeho trvalého bydliska. Vo výškovom dome na sídlisku Košúty v Martine však o ňom nikto nič nevie. Ani na jednom zo zvončekov nefigurovalo jeho priezvisko. Obyvateľom bytovky jeho meno nič nehovorilo. V katastrálnom portáli nie je ani jeden byt na tejto adrese napísaný na Róberta. Polícia pátra po jeho pobyte na základe žiadosti žilinského okresného súdu od 12. mája 2011.


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Juraja Cintulu držali do neskorých nočných hodín na Obvodnom oddelení policajného zboru v Handlovej.
Atentát na premiéra Fica: Súd rozhoduje o väzbe! Zostane obvinený za mrežami?
Zložitá situácia vládne aj v nemeckom meste Lebach.
Apokalypsa v Európe: Viaceré krajiny zasiahli husté lejaky, mestá zatopila voda
Rocket launch with fire clouds. Nuclear Missiles With Warhead Aimed at Gloomy Sky at night. Balistic Rockets War Backgound.
Severná Kórea odpálila novú balistickú raketu: Blíži sa vojna? Kim Čong-un vyzval na urýchlenie produkcie!
Kapitán Tatar o medaile: Sila na papieri je, ale...
Brunetka navštívila  krásne miesta.
Foto
Herečka Viki Ráková zbalila kufre a opustila Slovensko: O TOTO sa podelila s fanúšikmi!
Vyhrážky už dostal Branislav Becík, Michal Šimečka a aj Matúš Šutaj Eštok.
Foto
Násilie a nenávisť dosahujú extrémnu úroveň: Politici sa boja o ŽIVOT! NAKA už niekoľkokrát zasahovala
Policajt zatýkajúci klimatického aktivistu.
Prilepili sa k dráhe a odmietali odísť: Klimatickí aktivisti ochromili prevádzku mníchovského letiska!
Robert Fico a Robert Kaliňák (vpravo) sú dlhoroční stranícki spolupracovníci.
Kaliňák prehovoril o premiérovi: Každá hodina rozhoduje, ale je to extrémne silný človek
Príslušníci ruských záchranných zložiek zasahujú pred čiastočne zrútenou bytovkou po nedeľňajšom útoku v ruskom meste Belgorod 12. mája 2024.
Ozval sa letecký poplach, potom došlo k explózii: Belgorodská oblasť bola opäť pod útokom!
Bývalý kriminalista vraví, že je dobré počkať si na výsledky vyšetrovania.
Útočník bol počas atentátu obklopený niekoľkými ľuďmi: Odborníci varujú! Priami svedkovia potrebujú tiež pomoc
Wisterovej exmanželovi mal pomôcť Jopo.
Foto
Wisterovej ex Jeremy je na Slovensku: TAKTO mu pomohol Jopo! Aha, čo preňho vybavil
Policajti prehľadávali byt aj chatu atentátnika Juraja Cintulu.
Foto
RAZIA v domove atentátnika Juraja: Prekvapivé svedectvá známych! Trápi ho zdravie a čo odniesli kukláči?