Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.11.2011 18:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Herečka Kristína Farkašová: Rada počúvam, že som sexi!

Napriek tomu, že vyštudovala celkom iný odbor, rozhodla sa Kristína Farkašová (29) kráčať v šľapajach svojho otca, herca Borisa Farkaša.

Momentálne žiari v novom romantickom seriáli Nevinní, kde hrá poriadnu mrchu. Aká je ale v súkromí a prečo ju týra jej priateľ? Aj to prezradila v nasledujúcom rozhovore.

Váš otec je známy herec. Stali ste sa práve preto aj vy herečkou? Neodhováral vás, že je to predsa len ťažký chlebíček?

Môj otec je predovšetkým veľmi, veľmi dobrý herec. A neovplyvnil ma ani tak on, ako skôr to, že ma bavilo chodiť pozerať sa naňho do divadla a skúmať divadlo a učiť sa ho vnímať. A mala som veľkú výhodu – doma vynikajúcu divadelnú knižnicu.

Neodhováral vás, že je to predsa len ťažký chlebíček?

Neodhováral ma, nemal kedy. Stala som sa herečkou, ani neviem ako. Samozrejme, že ma upozornil, že to nie je jednoduché. Veď som to aj videla. Ale osud bol tvrdohlavejší ako ja a ocko dokopy.

Pamätáte sa, kedy vás videl prvýkrát hrať? Aká bola jeho reakcia?

Myslím, že prvýkrát bol dojatý, keď ma videl v muzikáli Producenti. Aspoň to tak hovorí, že zostal v šoku, našťastie príjemnom. Vtedy som to ani nejako intenzívne nevnímala. To až teraz. Som dojatá, že som mu dokázala spôsobiť dojatie. (smiech) A aj na mojej nominácii na cenu Český lev ma najviac bavila radosť mojich rodičov.

Kristína Farkašová

1086010:fullwidth:false:false:true

Radíte sa s ním, keď sa pripravujete na novú úlohu?

Nie. Ale ak by som mala naozaj veľké pochybnosti, nemám problém obrátiť sa naňho. Potešil by sa.

Od roku 2004 pôsobíte v Radošinskom naivnom divadle nielen ako herečka, ale zároveň aj ako dramaturgička. Čo vás napĺňa viac?

Na stránke divadla sa to síce tak píše, ale dramaturgiu som tam robila len v jednej inscenácii. A momentálne hrám u radošincov len v Hre o láske, ktorú sme naskúšali ešte v roku 2005. Ale všetci ju veľmi ľúbime a tešíme sa vždy, keď ju hráme. Teraz sa napĺňam predovšetkým herecky, ale plánujem sa opäť vrátiť aj k dramaturgii a venovať sa písaniu. Chýba mi to. Môj mozog sa stal pri tom herectve príliš pohodlným.

V novom seriáli Nevinní hráte veľkú mrchu. Ako ste sa zžili s touto postavou?

Myslím, že sa do úloh nevžívam, ja sa skôr hrám. Hrať v takomto seriáli je pre mňa celkom nová skúsenosť a tempo nakrúcania som vnímala ako šialené. Človek si musí zapamätať na každý nakrúcací deň obrovské množstvo textov, takže čo sa týka herectva, asi sa treba niekedy spoliehať len na režiséra, samotný text a intuíciu. Herecky sa veľmi špekulovať nestíha. Ale mrcha sa mi hrá veľmi fajn.

V poslednom čase vás často vídať hlavne v úlohach sexi žien. Neštve vás to? Alebo si to, naopak, užívate?

Je to moja práca, takže to nejako neriešim. Netriedim to tak, či sexi, alebo nesexi, hrám rada čokoľvek, pokiaľ je tá postava dobre napísaná. Každá žena, ktorú hrám, je iná, aj keď sú to možno podobné typy. A niekedy ma popritom aj pekne nastajlujú a z toho viem mať chvíľkovú radosť.

1085994:fullwidth:false:false:true

Pri filmovaní teda stvárňujete mnoho charakterov. Aká ste ale v súkromí?

Kamarát mi povedal, že sa na mňa v Nevinných bál pozerať, keď videl, čo moja Zuzana stvára za zloby. To, aká som v súkromí, je na psychologickú štúdiu. Ale mrcha stopercentne nie som. A sexi možno niekedy. To hodnotím ale len podľa toho, že mi to povie môj frajer. A je to príjemné, keď to povie, ale rozhodne sa do niečoho takého neštylizujem. Som taká obyčajne čudná, čudne obyčajná.

Robíte aj taký náročný žáner, ako je stand up comedy. Ako ste dostali k sólovému vystupovaniu pred publikom? Baví vás to?

Áno, rozhodne ma to baví, len nie vždy mi to ide a naučiť sa to môžem iba tak, že to budem skúšať. Občas nejaký fór vyjde. (smiech). Chvalabohu sme na Silných rečiach Jana Gorduliča dobrá partička a snažíme sa konštruktívne kritizovať, aj keď sme absolútne rozdielni. Rozhodne stand up netreba pozerať na internete. Treba prísť, pretože je to veľmi svojská a neopakovateľná atmosféra. Na videu to rozhodne nie je ono.

Nie je náročné zaujať diváka, ak stojíte len tak sama na pódiu? O čom najčastejšie rozprávate?

Pred stand up prežívam najväčšiu trému v živote. Nemám síce problém stáť sama na pódiu, ale rozosmiať plnú sálu a udržať tých ľudí v pozornosti, to je teda silné kafe. Nikdy nemám konkrétnu tému, hovorím o čomkoľvek, z čoho sa dá urobiť sranda. A nájsť tú tému je niekedy najťažšie zo všetkého. Pocit ,,standupistu“ sa nedá opísať. To treba zažiť. A prajem to aj nepriateľovi. (smiech)

Okrem seriálu Nevinní v televízii takisto moderujete hudobný projekt Legendy popu. Máte k hudbe blízko?

Môj hudobný vkus málokto chápe. Na gymnáziu som fičala na muzikáloch, Hegerke, Hapkovi, Edith Piaf a v princípe mi toto ostalo dodnes. Najradšej mám albumy Dana Bártu, Andreja Šebana, album Roba Rotha, 100 Múch, Dana Heribana. Hudba v Legendách popu ma väčšinou rozospieva a roztancuje, mám rada tieto staršie pesničky, vážim si muzikantov, ktorí sú našimi hosťami a je mi cťou stáť vedľa nich. Je mi sympatické, že sa týmto legendám venuje večer o nich a ich tvorbe.

Vaším priateľom je moderátor Juraj Hajdin. Hodnotí niekedy váš výkon? Alebo nemáte rada kritiku?

Chvíľu trvalo, kým som sa odhodlala podeliť sa so svojou domácou prípravou. Hanbila som sa. Dnes už z toho máme rituál. Juraj sa so mnou učí texty a strašne ma týra! (smiech) Je to pedant. A je na mňa hrdý a mne sa potom, samozrejme, lepšie improvizuje, keď mám v základných veciach istotu. Dám si poradiť, ale nemám rada kritiku. Teda mám, ale až spätne. (smiech)

Takto vyzerali Kamil a Kristína, keď sa brali

781330:fullwidth:false:false:true


Pracovne ste teda veľmi vyťažená. Čo robievate vo voľnom čase?

Ako kedy. Niekedy mám rada ničnerobenie. Relaxujem pri varení, rada chodím na trhovisko na Miletičku, čítam, píšem blogy. Ono asi najdôležitejšie na trávení voľného času je to, s kým ho trávite. A to si starostlivo vyberám. Väčšinou mi je vo voľnom čase veľmi príjemne. Ďakujem všetkým, čo ho so mnou trávia.

V minulosti ste priznali, že ste sa liečili antidepresívami. Je už toto ťažké obdobie za vami?

Dúfam, že áno, aj keď sa vie, že sa depresia môže vrátiť. Budem veriť a robiť všetko pre to, aby sa nevrátila. Hlavne jej už pre to neurobím takú kvalitnú pôdu. Bolo to poučné obdobie a prinieslo mi veľa nových kamarátov, ktorí sú dnes už tiež, dúfajme navždy, zdraví. Nedávno som sa dopočula, že som duševne chorá. Tak by som chcela odkázať, že som o. k. a že žijem normálny plnohodnotný život. A že netreba mať takéto predsudky. Obyčajná depresia je choroba, ktorá sa dá liečiť.

1078982:fullwidth:false:false:true

Takmer pred rokom ste sa po krátkom manželstve rozviedli s Kamilom Mikulčíkom. Ste s ním po rozvode v kontakte, alebo ste spálili všetky mosty?

Sme v kontakte, a tak to bude aj naďalej a teším sa z toho. Ale viac sa mi túto tému nechce rozoberať.

Čo pracovné vás čaká v nabližšej budúcnosti a na čo sa najviac tešíte?

Ešte nás čaká pár kôl Legiend popu, ich vianočné a silvestrovské vydanie, potom nejaké moderovačky a hádam sa dostanem aj k tomu písaniu. Teším sa aj na reláciu pre internetovú televíziu, ktorú budem moderovať a stretávať sa tam so zaujímavými ľuďmi. Ale ja sa v princípe teším na úplne všetko. Mňa baví veľmi veľa vecí. A som vďačná za každú peknú príležitosť. Hlavne sa teším na Vianoce. Už teraz ježiškujem. (smiech)

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej