Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.11.2011 19:43 | Šport | Hokej

Žilina suverénne zdolala Zvolen, Košice otočili zápas v Nitre

19. kolo hokejovej Extraligy prinieslo víťazstvo Košiciam, ktoré troma gólmi porazili HC Nitru. Na domácom ľade sa darilo Žiline, ktorá zdolala Zvolen 3:0.

MsHK DOXXbet Žilina - HKm Zvolen 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 8., 23. Róbert Huna, 60. Rozhodovali: Lauff - M. Korba, P. Korba, vylúčení: 7:2, navyše: L. Jurík (Zvolen) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, striedania: 45.-47. R. Kurali za Škrečka (Zvolen), 1259 divákov

Obe mužstvá vstúpili do zápasu opatrne. Ojedinelé strelecké pokusy Richarda Hunu na jednej a Zuzina na druhej strane zostali nevyužité. V 8. minúte Žilinčania pritlačili, Róbert Huna sa dostal k puku pred bránou, položil si Škrečka a otvoril skóre stretnutia. Za Zvolen mohol odpovedať Lukáš Jurík, ale Mareka Laca ani na dvakrát neprekonal. V 16. minúte našiel Sivák presnou prihrávkou Devečku, ktorý však nikým nekrytý spomedzi kruhov tesne minul pravú žrď.

Druhé dejstvo začali aktívnejšie domáci. Michajlov zblízka ešte neuspel, o malú chvíľu však vo vlastnom oslabení unikli bratia Hunovci, Richard nezištne poslal puk Róbertovi a ten zaznamenal svoj druhý presný zásah v stretnutí. Hostia mohli výsledok skorigovať v 43 sekundovej početnej výhode o dvoch hráčov, ale vlci sa ubránili. V 36. minúte nenašiel recept na strážcu žilinskej svätyne Lukáš Jurík a z dorážky ani Baláž.

V prvých minútach tretej časti mohol prikrášliť vedenie žltozelených Nemec, spomedzi kruhov však tesne minul Škrečkovu bránu. Na opačnej strane mal gól na hokejke Brabenec, ale úplne voľný z bezprostrednej blízkosti puk za Lacov chrbát nepretlačil. V ďalšom priebehu pokračovala snaha Zvolenčanov, proti zodpovedne hrajúcej obrane súpera sa ale presadiť nedokázali. 13 sekúnd pred sirénou gólom do prázdnej brány prikrášlil žilinské víťazstvo Sivák.


HC Nitra - HC Košice 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Góly: 13. Štefanka - 23., 28. Miklík, 43. Dravecký. Rozhodovali: Lokšík - Brath, M. Novák, vylúčení: 3:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2299 divákov

V Nitre sa diváci od prvej minúty nenudili. Oba tímy mali dobrý pohyb a o šance nebola núdza. Viac ich mala domáca Nitra. Po góle volala hlavne Korhoňova príležitosť, na druhej strane musel Čiliak riešiť dobrú šancu Jenčíka. V 12. minúte sa do ideálnej pozície dostal Uhnák, no v poslednej chvíli mu zakončenie znemožnili košickí obrancovia. Prvý gól priniesla 13. minúta a pomohla mu početná výhoda domácich. Hruška svojou strieľanou prihrávkou našiel hokejku Štefanku a ten otvoril skóre. Ešte pre odchodom do kabín mal výbornú šancu na druhý gól S. Saliji, ale dobrú príležitosť nevyriešil ideálne.

Kým v prvej tretine mali navrch domáci, druhú ovládli Košičania. Pomohli im k tomu dva lacné góly, ten prvý v 23. minúte, keď Čiliak zaváhal za bránkou a Gronova prihrávka na Miklíkovu hokejku bola jasným signálom na vyrovnanie. Miklík do prázdnej bránky nemohol nedať. V 28. minúte opäť spolupráca týchto dvoch hráčov, keď Gronovu ľahkú strelu Čiliak iba vyrazil a opäť odkrytá bránka pred Miklíkom znamenala vedúci gól Košíc.

V záverečnej tretine sa domáci snažili o vyrovnanie, ale zbytočné vylúčenie Arvaya hostia tvrdo trestali. V 43. minúte prihrával Zálešák Draveckému, ktorý krásnou strelou nedal Čiliakovi šancu. Bol to zlomový moment zápasu, na ktorý Nitrania už nenašli adekvátnu odpoveď. Napriek veľkým príležitostiam Šumichrasta, Korhoňa alebo Garipa Salijiho sa skóre 1:3 v prospech hostí už nezmenilo.


HC'05 B. Bystrica - Dukla Trenčín 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Góly: 47. Sýkora, 49. Tománek, 54. Hričina. Rozhodcovia Baluška - M. Oroilin, Tvrdoň, vylúčení 5:7, navyše Jokila a Kristoffersson (obaja Bystrica) 10 min za nešportové správanie, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1517 divákov.

O napínavý záver prvej tretiny sa postarala bitka v podaní Kokavca a Šťastného, ktorá aj najlepšie odrážala, čo sa na ľade dovtedy dialo. Obaja súperi s agresívnym prístupom do seba narážali, v obrane sa výraznejších chýb nedopustili, aj preto si brankári dlho predlho udržali čisté konto. Domáci s obrovskou chuťou potvrdiť svoj prerod po nástupe trénera Milana Staša sa snažili nadviazať na predchádzajúce víťazstvo so Skalicou podobným spôsobom. Akonáhle sa puk prešmykol pred bránku, tak sa vrhli za ním a snažili sa ho dotlačiť do siete. Kombinačných akcií vznikalo málo, aj strely pôsobili dosť propagačne a čisté šance sa dali zrátať na prstoch jednej ruky. Prvá strela na bránku sa zrodila až v 6. min po Štastného pokuse z uhla, v 15. min Kokavec trafil v nádejnej pozícii len betón Kováča a po chybe Chovana bol blízko ku gólu aj na konci tretiny.

V druhej obe mužstvá nastúpili so zbožným želaním na gól, ktorý by im poskytol jasnú výhodu, no 'modlili' sa zbytočne. V 25. min mrzela Radulaya neúčinná strela, potom na opačnej strane Jokilu zbytočné váhanie. V 31. min pritlačili, ako sa na 'baranov' patrí, Češík a Kútny, no aj s ich strelami si Kováč bez problémov poradil. Najviac vzruchu vznikalo pri presilovkách, ktoré pomáhali vytvoriť väčší tlak, a pri každom vylúčení vycítili počas tpyických kolotočov svoju chvíľu aj strelci oboch súperov. Aj preto zaradili na vyšší rýchlostný stupeň, no bránky popri spŕške neúčinných striel dobýjali márne.

V 45. min Tvrdoň spálil jednu z mála jasnejších príležitostí Trenčanov, až prišiel veľký moment Sýkoru v 47. min, keď po jeho pohotovom bekhende pod žŕdku sa konečne rozvlnila sieť. Trenčanov gól natoľko otriasol, že o necelé dve minuty, prensejšie 1:25, inkasovali ďalší, Tománek sa natlačil do streleckej kolmice a trafil medzi nohy Kováča. Dvojgólová strata už bola pre hostí priveľká, a pre domácich vydretý náskok naopak, dostačujúci na ďalší cenný zisk troch bodov. Korunu nezlomnej bojovnosti nasadil v 54. min Hričina po tom, čo mu brankár Kováč pri úspešnom zákroku narazil puk rovno na hokejku. A to ešte Kútny nepremenil tri minúty pred koncom samostatný nájazd. V samom závere sa prevalila nervozita do viacerých strkaníc a šarvátok.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka