Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2011 10:34 | Správy | Domáce správy

Slota Dzurindovi: Ukážte konečne Maďarom, že nie ste handra!

Ján Slota vyzýva Mikuláša Dzurindu, nech sa zdvihne zo stoličky a ukáže, že je chlap, a nie handra, s ktorou Maďari utierajú špinavú podlahu parlamentu v Budapešti.

"Je ponižujúce, akým spôsobom naša diplomacia reaguje na pľuvance do tváre slovenskej vlády i celého slovenského národa," povedal Slota dnes pre agentúru SITA v súvislosti s odmietnutím maďarskej strany slovenského návrhu riešenia dvojakého občianstva. "SNS sa nečuduje reakcii Budapešti. Ich jednoznačne odmietavé stanovisko sme predpokladali," dodal.

Slovenský národ podľa Slotu nikdy nebude akceptovať urážlivé gestá maďarského parlamentu a Orbánovej neofašistickej vlády, ktorá robí všetko pre to, aby dosiahla svoj cieľ, a to zrušenie Trianonskej mierovej zmluvy, čiže povojnového usporiadania v strednej Európe. Na rade je ako prvá Slovenská republika, najslabší článok tejto reťaze. "Toto by si mali ujasniť všetci predstavitelia SR, nebagatelizovať tento vážny problém a riešiť trestuhodne zanedbanú obranyschopnosť Slovenska, čo považujem až za vlastizradu. Budapešť sa s našimi nesvojprávnymi politikmi hrá ako mačka s myšou, a ak si niekto myslí, že myš presvedčí kocúra, aby ju nezhltol, je na omyle. Lebo keď sa budeme škvariť v žalúdku tohto pohrobka aziatskych hord, bude už neskoro," vyhlásil Slota.

Slota upozornil, že Viktor Orbán ihneď po skončení maďarského predsedania Európskej únii pritvrdil rétoriku a povedal smerom k aktivitám Bruselu voči Maďarsku, že Brusel nie je veliteľským mostíkom Maďarska. "Odvážne tvrdenie na krajinu, ktorá je súčasťou EÚ, a teda by mala Brusel rešpektovať. Hoci je to smutné, je mi zároveň aj sympatické, ako zareagoval predseda vlády MR na Brusel - a to preto, že odkryl svoju pravú tvár agresora a netvári sa už zbytočne distingvovane, ako sa to snažil pol roka hrať pred verejnosťou i médiami."

 

Maďarská ústava má podľa Slotu jasné črty horthyovskej fašistickej ústavy, ktorá mala veľmi veľa spoločného so zákonmi, aplikovanými v Tretej ríši Hitlerom. "Bruselská centrála EÚ si však za tieto narážky môže aj sama, pretože maďarskú ústavu a iniciatívy Orbána síce kritizuje, ale tak jemne, že má Orbán istotne pocit, že ho láskyplne hladia po tvári. Orbán prestane zo seba robiť malého veľkého diktátora strednej Európy až vtedy, keď sa spamätajú európske inštitúcie a odhodlajú sa k tvrdším krokom a jasne pomenujú konkrétne problémy s Maďarskom, ktoré sú hrozbou pre ďalšie mierové spolunažívanie národov v strednej Európe," dodal Slota.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu