Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.07.2011 16:07 | Šport | Motorizmus

Víťazom VC Británie je Alonso! Pre Ferrari získal premiérový triumf

Veľkú cenu Veľkej Británie formuly 1 na okruhu v Silverstone pohodlne vyhral Španiel Fernando Alonso. Pre Ferrari tak získal premiérový triumf v sezóne.

Na druhom mieste skončil úradujúci majster sveta Sebastian Vettel z Nemecka (Red Bull), tretí jeho tímový kolega, víťaz kvalifikácie a minuloročný víťaz podujatia Austrálčan Mark Webber. Vettel síce prišiel o siedme víťazstvo v aktuálnej sezóne, no jeho náskok v priebežnom poradí opäť narástol a od Webbera ho delí už osemdesiat bodov. Na tretej priečke figuruje Alonso, ktorá na druhého Austrálčana stráca dvanásť bodov.

Bezprostredne po štarte sa pred víťaza kvalifikácie Webbera dostal jeho tímový kolega Vettel. Austrálčana v úvodnom kole niekoľkokrát neúspešne atakoval tretí Alonso. Na piatu priečku z desiatej sa prepracoval Hamilton, no v 4. kole vyšiel z trate a stratil niekoľko sekúnd. Už kolo predtým musel pre technickú chybu predčasne skončiť Fín Heikki Kovalainen.

950711:gallery:false:false:false

Michael Schumacher sa v 10. kole pokúsil predbehnúť Japonca Kamuiho Kobajašiho, prišlo však ku kolízii a Nemec prišiel o predné krídlo. V boxoch mu ako prvému vymenili aj pneumatiky za hladné. Traťoví komisári ho za incident potrestali desaťsekundovou zastávkou v boxoch.

Hamiltonovi sa podarilo prepracovať pred Alonsa na tretiu priečku. O pár kôl si pozície opäť vymenili, keďže Brit na ojazdených gumách nestíhal a musel do boxov. Po problémoch v boxoch prišiel v 28. kole o prvenstvo Vettel a v poradí sa prepadol až na tretiu priečku za Alonsa a Hamiltona. Rovnako v boxoch stratil aj Webber.

950710:gallery:false:false:false

Úradujúci majster sveta začal okamžite útočiť na Hamiltona a šancu na prvenstvo mu mohol zachovať iba rýchly úspech. Pomohla mu až výmena pneumatík v 38. kole, po ktorej Hamilton spadol na tretiu priečku. V 40. kole sa s domácou Veľkou cenou rozlúčil Jenson Button, ktorému mechanici zle upevnili pravé predné koleso a Brit skončil hneď za boxovou uličkou.

Alonsa od druhého Vettela delil rozdiel viac ako desiatich sekúnd a Španiel pohodlne kontroloval situáciu až do konca. Štyri kolá pred koncom sa na pódium prepracoval minuloročný víťaz podujatia Webber, ktorého atakovanie Hamiltona napokon slávilo úspech.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Islamský štát sa prihlásil k útoku v Afganistane: Zahynulo niekoľko ľudí
Lotyšský brankár Kristers Gudlevskis (vpravo) zachraňuje pred slovenským hráčom Milošom Kelemenom.
Foto
Slovensko - Lotyšsko ONLINE: Spečatia Slováci postup do štvrťfinále?
Ebráhím Raísí.
Aktualizované
S iránskym prezidentom za zrútil vrtuľník: Nové informácie v pátraní!
Ilustračné foto.
Nehodu vrtuľníka v Iráne sleduje celý svet: Zrútil sa neďaleko štátnej hranice s Azerbajdžanom
Harlow Gardner
Foto
Princezná má vzácne genetické ochorenie: Je jediná na svete! Detaily vám vtisnú slzy do očí
Generálna prokuratúra
Muž sa mal vyhrážať ministrovi a dvom poslancom: Súd ho vzal do väzby
Jozef Majský
Aktualizované
Zomrel Jozef Majský († 78): Podnikateľ len nedávno slávil narodeniny
Otília zomrela rukou beštiálneho vraha.
V breznianskom múzeu ožije mrazivá história: Brutálnu vraždu Otílie († 22) riešili 90 rokov!
Foto
FOTO len pre silné žalúdky: Tínedžera stála drobná chyba takmer život! TÚTO vec má každý z nás doma
Young couple man and woman at home kitchen. An alcoholic man drinks vodka, a woman covers her face with her hands and cries. Family quarrel, addiction problem
Neviete skoncovať s alkoholom? Myslite na svoje zdravie! Skúste doma tento TRIK
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Polícia eviduje desiatky prípadov schvaľovania trestného činu: Takto sa vyjadril minister vnútra
Foto
Hral za veľkoklub, skončil predčasne a konvertoval na islam: Exfutbalista teraz zarába milióny!