Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.05.2011 19:02

Súboj Dánsko - Lotyšsko rozhodol o treťom súperovi Slovákov

Hokejisti Dánska zvíťazili v stredu vo svojom poslednom zápase v D-skupine MS nad Lotyšskom 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Zabezpečili si tak účasť v osemfinálovej fáze. Na jej záver sa v pondelok o 12.15 stretnú so Slovákmi.

Hrdinom zápasu bol Mads Christensen, ktorý v riadnom hracom čase strelil oba góly svojej krajiny a ako jediný aktér premenil samostatný nájazd. Lotyši tak budú bojovať len v skupine o záchranu.

Dánsko - Lotyšsko 3:2 pp a sn (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 2. Christensen (Jakobsen, Mads Bodker), 29. Christensen (Nielsen, Hardt), rozhodujúci nájazd: Christensen - 24. Cipulis (Cibulskis, Niživijs), 36. J. Redlihs (Niživijs, M. Redlihs). Rozhodcovia: BALUŠKA (SR), Burchell (Kan.) - Arm (Švaj.), Hollenstein (Rak.), vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

Zostavy:

Dánsko: Andersen - Nielsen, Lassen, K. Jensen, Jesper Jensen B, Mads Bodker, Hersby - Green, Starkov, Hardt - Madsen, Dresler, Jesper Jensen - Jacobsen, Christensen, Mikkel Bodker - Storm, Degn

Lotyšsko: Masalskis - Rekis, Pujacs, K. Redlihs, Cibulskis, Sotnieks, J. Redlihs - Niživijs, Vasiljevs, Cipulis - Darzinš, Džerinš, M. Redlihs - Saulietis, Kenins, Ankipans - Bukarts, Berzinš, Meija - Pečura

Súboj o poslednú postupovú priečku v D-skupine odštartovali lepšie Dáni, ktorí na svojho súpera hneď po úvodnom buly vybehli a v 2. minúte sa dostali do vedenia. Lotyši nepokryli pri ľavom kruhu voľného Madsa Christensena a ten presnou strelou vymietol pravý horný roh Masalskisovej bránky. V prvej polovici úvodného dejstva mali viac z hry severania, no postupne sa prebrali aj Lotyši.

Lotyši veľmi dobre forčekovali, z čoho plynuli dánske chyby v rozohrávke a aj faul na začiatku druhej tretiny. Hostia síce početnú výhodu ešte nezúročili, no hneď po jej konci sa po tvrdej strele Cibulskisa a pohotovému teču Cipulisa dočkali vyrovnania na 1:1. Vlastnou nedisciplinovanosťou sa však pripravili o vedenie, keď zbytočnými faulmi ponúkli súperovi dve presilovky po sebe a tú druhú potrestal opäť Christensen. Aj ďalšie minúty rozkúskovali zbytočné útočné fauly a chyby. V 36. minúte tak počas ďalšej presilovky vyrovnal Jekabs Redlihs na 2:2.

Úvod tretej tretiny priniesol infarktové chvíle pre lotyšského brankára Masalskisa. Najprv pohotovo zlikvidoval strelu Mikkela Bodkera, ktorá mierila do šibenice a vzápätí sa iba prizeral delovke z hokejky Madsa Bodkera, ktorá opečiatkovala žŕdku. Postupne však prevzali iniciatívu Lotyši, chýbali im však gólové šance. Dáni sa sústredili hlavne na defenzívu a keď prečkali aj oslabenie v samom závere a gól nepadol ani v predĺžení, o víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy. V nich mali viac šťastia Dáni, keď sa ako jediný aktér presadil Mads Christensen.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bojový dron
Ukrajina stupňuje útoky na Rusko: Ďalší výbuch pri vojenskej akadémii
Na snímke pápež František.
Pápež František poslal list Čaputovej: Týka sa premiéra Roberta Fica
(ilustračné foto).
Šokujúci nález v tele pacienta! Našli mu tam živého tvora: Ako sa tam dostal?!
MHD začína využívať čoraz viac cestujúcich.
Dráma v bratislavskej MHD: Muž škrtil ženu priamo v autobuse!
Bámján je zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO (ilustračné foto).
V známej turistickej lokalite zahynuli traja zahraniční turisti
(ilustračné foto)
Chlapec († 5) sa na dovolenke vykradol z izby, keď rodičia spali: Desivý koniec! Ako sa to mohlo stať?
Robert Kaliňák vo videu ohľadom aktuálnej situácií na Slovensku.
Robert Kaliňák sa vyjadril k situácií na Slovensku: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť
Hudobná legenda Paul McCartney
Paul McCartney má dôvod na oslavu: To, čím sa pýši, nemá žiaden hudobník v Británii
Britský kráľ Karol III.
Karol III. oznámil prvú zahraničnú cestu po liečbe rakoviny: Jeho návšteva bude symbolická
Na snímke minister obrany SR Robert Kaliňák.
Tempo štátu sa nemôže podľa Kaliňáka zastaviť: Uskutoční sa mimoriadne zasadnutie vlády! Čoho sa bude týkať?
Foto
Cenné podpisy pre Slovan! Kucka a Weiss ml. pokračujú v belasom drese
(ilustračné foto)
Rakovinu pľúc môže odhaliť tento jednoduchý TEST! Potrebujete na to len svoje prsty