Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.04.2011 06:40 | Šport | Futbal

Liga majstrov: Do semifinále ide Manchester a FC Barcelona

Poznáme prvé dve mená! Manchester United a FC Barcelona sa stali prvými semifinalistami futbalovej Ligy majstrov.

"Červení diabli" potvrdili v anglickom derby víťazstvo z prvého duelu s londýnskou Chelsea (1:0) a triumfovali aj v odvete na vlastnom ihrisku (2:1).

"The Blues" sa teda nepodarilo revanšovať svojmu tradičnému súperovi za prehru vo finále najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov z roku 2008. Domáci futbalisti sa z gólu tešili v polovici prvého polčasu, po signalizácii asistenta rozhodcu však presný zásah Javiera Hernándeza napokon neuznali.

Zverencom Alexa Fergusona sa však podarilo skórovať ešte do polčasovej prestávky - v 43. min sa 22-ročný Mexičan predsa len mohol tešiť z presného zásahu po prihrávke pred bránku od Ryana Giggsa a predchádzajúcej kombinácii Manchestru.

Londýnčanom sa podarilo zdramatizovať priebeh duelu v 77. min, keď striedajúci Didier Drogba napriek početnej nevýhode po červenej karte pre Ramiresa rozvlnil sieť za chrbtom Edwina van der Sara. Osemnásťnásobní anglickí majstri však odpovedali najlepším možným spôsobom a niekoľko sekúnd po inkasovanom góle pridali druhý presný zásah. Po ďalšej z milimetrových prihrávok waleského virtuóza Giggsa prekonal Petra Čecha Park Ji-sung. Domáci už potom kontrolovali hru a postup si nenechali ujsť. United víťazstvom vylepšili vzájomnú bilanciu s Chelsea a pripísali si 69. výhru v meraní síl s týmto mužstvom.

Tím okolo kapitána Nemanju Vidiča potvrdil svoju nezdolanosť na vlastnom štadióne a postúpil medzi najlepšie kvarteto v Lige majstrov štvrtýkrát za ostatných päť rokov. Manchester United sa v semifinále stretne s úspešnejším z dvojice Inter Miláno - Schalke 04. Bližšie k postupu má gelsenkirchenské mužstvo vďaka víťazstvu 5:2 na milánskej pôde.

Ukrajinský Šachťor Doneck nestačil na španielsky veľkoklub z Barcelony ani v odvete (0:1) a ukončil svoje pôsobenie v európskych pohárových súťažiach. Tím, v ktorého štruktúrach pôsobí bývalý slovenský rozhodca Ľuboš Micheľ, mohol v odvetnom súboji po prehre na Nou Campe (1:5) iba dúfať v zázrak, ten sa však nekonal.

Tesne pred odchodom do šatní vsietil jediný gól stretnutia najlepší futbalista súčasnosti Lionel Messi a definitívne pochoval nádeje Ukrajincov. Mužstvo zo štadióna Donbass Arena prehralo na vlastnej pôde vôbec prvý duel v tomto ročníku Ligy majstrov, "Barca" si pripísal iba druhé víťazstvo vonku v aktuálnej sezóne tejto súťaže.

Katalánci si pripísali šiesty triumf v súbojoch s týmto súperom a svoju gólovú bilanciu v LM zaokrúhlili Argentínčanovým presným zásahom na číslo 300. Fenomenálny "malý veľký muž" si pripísal 51. presný zásah v 52. tohtosezónnom súťažnom stretnutí.

FC Barcelona bude o účasť vo finále bojovať s postupujúcim z dvojice Real Madrid - Tottenham Hotspur. Výsledok prvého duelu 4:0 pre Real nasvedčuje, že sa schyľuje k španielskemu súboju.

Výsledky:

Manchester United (Angl.) - FC Chelsea (Angl.) 2:1 (1:0)

Góly: 43. J. Hernández, 77. Park Ji-sung - 77. D. Drogba, ČK: 70. Ramires (Chelsea), rozhodoval: Olegário Benquerenca (Portug.).

Zostavy:

Manchester: Van der Sar - O'Shea, R. Ferdinand, N. Vidič, Evra - Nani (75. Valencia), Carrick, Giggs, Park Ji-sung - Rooney, J. Hernández.

FC Chelsea: P. Čech - Ivanovič, Alex (82. Ferreira), Terry, Ashley Cole - Ramires, Essien, Lampard - Anelka (61. Kalou), F. Torres (46. D. Drogba), Malouda.

Šachťor Doneck (Ukr.) - FC Barcelona (Šp.) 0:1 (0:1)

Gól: 43. Messi, rozhodoval: Florian Meyer (Nem.).

Zostavy:

Šachťor: Pjatov - Kobin, Iščenko, Rakickij, Viačeslav Ševčuk - Hübschman (75. Fernandinho), G. Mchitarjan - Douglas Costa (58. Eduardo), Jadson, Willian - Luiz Adriano (66. M. Moreno).

FC Barcelona: Víctor Valdés - Dani Alves, Busquets, Piqué (70. G. Milito), Adriano Correia - Xavi Hernández (66. Pedro Rodríguez), Mascherano, S. Keita - Afellay, Messi, D. Villa (75. Jeffren).

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Zuzana Košecká je nezvestná od 17. mája.
Tínedžerka Zuzana odišla ráno do školy, tam však už nedorazila: Policajti prosia o pomoc
Juraja Cintulu držali do neskorých nočných hodín na Obvodnom oddelení policajného zboru v Handlovej.
Atentát na premiéra Fica: Súd rozhoduje o väzbe! Zostane obvinený za mrežami?
Zložitá situácia vládne aj v nemeckom meste Lebach.
Apokalypsa v Európe: Viaceré krajiny zasiahli husté lejaky, mestá zatopila voda
Rocket launch with fire clouds. Nuclear Missiles With Warhead Aimed at Gloomy Sky at night. Balistic Rockets War Backgound.
Severná Kórea odpálila novú balistickú raketu: Blíži sa vojna? Kim Čong-un vyzval na urýchlenie produkcie!
Kapitán Tatar o medaile: Sila na papieri je, ale...
Brunetka navštívila  krásne miesta.
Foto
Herečka Viki Ráková zbalila kufre a opustila Slovensko: O TOTO sa podelila s fanúšikmi!
Vyhrážky už dostal Branislav Becík, Michal Šimečka a aj Matúš Šutaj Eštok.
Foto
Násilie a nenávisť dosahujú extrémnu úroveň: Politici sa boja o ŽIVOT! NAKA už niekoľkokrát zasahovala
Policajt zatýkajúci klimatického aktivistu.
Prilepili sa k dráhe a odmietali odísť: Klimatickí aktivisti ochromili prevádzku mníchovského letiska!
Robert Fico a Robert Kaliňák (vpravo) sú dlhoroční stranícki spolupracovníci.
Kaliňák prehovoril o premiérovi: Každá hodina rozhoduje, ale je to extrémne silný človek
Príslušníci ruských záchranných zložiek zasahujú pred čiastočne zrútenou bytovkou po nedeľňajšom útoku v ruskom meste Belgorod 12. mája 2024.
Ozval sa letecký poplach, potom došlo k explózii: Belgorodská oblasť bola opäť pod útokom!
Bývalý kriminalista vraví, že je dobré počkať si na výsledky vyšetrovania.
Útočník bol počas atentátu obklopený niekoľkými ľuďmi: Odborníci varujú! Priami svedkovia potrebujú tiež pomoc
Wisterovej exmanželovi mal pomôcť Jopo.
Foto
Wisterovej ex Jeremy je na Slovensku: TAKTO mu pomohol Jopo! Aha, čo preňho vybavil