Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.03.2011 06:37 | Šport | Futbal

Konečne! Real Madrid sa dostal do štvrťfinále Ligy majstrov

Kvarteto štvrťfinalistov Ligy majstrov skompletizovali podľa očakávania Real Madrid a FC Chelsea.

Rozhodli o tom stredajšie odvetné osemfinálové duely, v ktorých favorizované kluby nenašli premožiteľov. Real a Chelsea sa pridali k šestici už známych postupujúcich z predchádzajúcich dní - Manchester United, Inter Miláno, FC Barcelona, Šachťor Doneck, Tottenham Hotspur a Schalke 04 Gelsenkirchen. Dvojice, ktoré budú bojovať o účasť v semifinále, určí piatkový žreb.

Úradujúci španielsky vicemajster Real Madrid zdolal Olympique Lyon 3:0 (1:0). Francúzskemu tímu odplatil minuloročné osemfinálové vyradenie a prerušil nepriaznivú bilanciu s týmto súperom v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži klubov. Skóre duelu otvoril v 37. min Marcelo po peknej individuálnej akcii a vydarenej narážačke s Cristianom Ronaldom. Po zmene strán poistili víťazstvo "bieleho baletu" najskôr Karim Benzema a vzápätí Angel Di María, ktorí využili chyby v strede obrany Lyonu. Real si po remíze 1:1 v prvom zápase na ihrisku súpera a domácom víťazstve 3:0 v odvete prvýkrát od roku 2004 vybojoval postup do štvrťfinále Ligy majstrov. Zverenci trénera Josého Mourinha navyše v tejto sezóne vyhrali všetkých 23 zápasov na štadióne Santiaga Bernabéua.

Na Stamford Bridge sa diváci gólov nedočkali. Futbalistom FC Chelsea však aj bezgólová remíza stačila na postup, keďže na pôde FC Kodaň dokázali zvíťaziť 2:0. Zverenci kouča Carla Ancelottiho mali počas celého zápasu výraznú prevahu, vytvorili si viacero sľubných príležitostí, no nedokázali dostať loptu za chrbát brankára Wilanda. V I. polčase pustili dánskeho súpera do jedinej šance, keď N´Doyeho pokus z priameho kopu iba zatriasol ľavou žrďou anglického mužstva. Domáci po zmene strán zvýšili tempo, Kodančanov zatlačili do defenzívy, ale poisťovacieho gólu sa nedočkali. Napriek tomu sa mohli so svojimi fanúšikmi tešiť z postupu do štvrťfinále. Chelsea sa v ostatných siedmich sezónach až päťkrát prebojovala minimálne do semifinále európskeho pohára číslo jeden. Ak si bude chcieť túto bilanciu vylepšiť, má pred sebou už len jednu - zatiaľ neznámu - prekážku.

Real Madrid (Šp.) - Olympique Lyon (Fr.) 3:0 (1:0) - prvý zápas 1:1, do štvrťfinále postúpil Real Madrid

Góly: 37. Marcelo, 66. Benzema, 76. Di María, rozhodoval: Skomina (Slov.), 70 034 divákov

Zostavy:
Real Madrid: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Di María (78. Granero), Özil, Cristiano Ronaldo (74. Adebayor) - Benzema (84. L. Diarra)

Lyon: Lloris - Réveillére, Cris, Lovren, Cissokho - Briand (46. Gomis), Gourcuff (69. Pied), Toulalan, Källström, Delgado (80. Pjanič) - Lisandro López

FC Chelsea (Angl.) - FC Kodaň (Dán.) 0:0 - prvý zápas 2:0, do štvrťfinále postúpil FC Chelsea

rozhodoval: Moen (Nór.), 36 454 divákov

Zostavy:
Chelsea: P. Čech - Bosingwa, Ivanovič, Terry, A. Cole - Ramires, Obi Mikel (84. Essien), Lampard, Žirkov (75. Malouda) - Anelka (68. Torres), Drogba

Kodaň: Wiland - Wendt, Jörgensen, Antonsson, Bengtsson (61. Zohore) - Bolaňos (90. Kristensen), Claudemir, Kvist, Vingaard (74. Santin) - N'Doye, Grönkjaer

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Z Rafahu utiekli už stovky tisíc ľudí: Dôvodom je pokračujúca ofenzíva izraelskej armády
Foto
Hudáček perlil v priamom prenose: Bol som na záchode...
Izraelský minister hrozí demisiou: Toto je dôvodom!
Foto
Slováci žiadne prekvapenie nedopustili: Dvojgólovým hrdinom Hudáček!
Cyklistické preteky Okolo Slovenska si vyžiadajú dopravné obmedzenia.
Vodiči pozor! Tomuto úseku sa vyhnite: Budú sa tu konať cyklistické preteky
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Tragický postup Izraela: V Pásme si vyžiadal desiatky obetí a zranených
Foto
Golonka o spore so Šťastným: Vyhral som súd, doteraz sa neospravedlnil
V Indii platí výstraha: Teplo si už vyžiadalo viaceré obete!
Iránska držiteľka Nobelovej ceny za mier Narges Mohammadíová.
Laureátka Nobelovej ceny sa postaví pred súd: Obvinená je z propagandy?
(ilustračné foto).
Vírus vtáčej chrípky sa potvrdil v zaľudnenej metropole: Ako znížiť hroziace RIZIKO?
Pavol Regenda skóroval tri sekundy pred koncom prvej tretiny.
Foto
Francúzsko - Slovensko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Foto
Známe tváre prišli podporiť Slovákov na MS: Dorazil exfarmár alebo syn futbalovej legendy