Čas prípravy: 20 minút. Čas vyprážania: 5 minút.
Hrušky: 2 zrelé pevné hrušky, 60 g hladkej múky, 60 g kukuričných lupienkov, 3 PL strúhanky, 1 vajce, olej na vyprážanie, škoricový cukor na posypanie
Olúpané hrušky pozdĺžne prekrojíme, odstránime jadrovník a stopku. Nakrájame na plátky a prekrojíme na polovicu. Kukuričné lupienky rozdrvíme na menšie kúsky a premiešame so strúhankou. Vajce rozšľaháme. Plátky hrušiek obalíme z oboch strán v múke, vo vajci a nakoniec v strúhanke. Pripravené obalené plátky vypražíme v stredne rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Nakoniec ich horúce rozdelíme a posypeme cukrom.
Jablká: 3 stredne veľké jablká, 80 g hladkej múky, 80 g mletých orechov, 50 g strúhanky, 2 PL mlieka, 1 vajce
Jablká olúpeme, nakrájame na plátky a vykrojíme jadrovník. Orechy premiešame so strúhankou, mlieko rozšľaháme s vajcom. Plátky obalíme najskôr v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Vložíme do rozpáleného oleja a opekáme z oboch strán dozlatista. Nakoniec ich horúce rozdelíme na taniere a ihneď podávame.