Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.01.2011 09:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Dobodaná Dominika († 18): Bola v štvrtom mesiaci tehotenstva!

Dobodanie gymnazistky Dominiky († 18) z obce Turie sa dotklo všetkých, ktorí ju poznali. Z vraždy polícia obvinila Andreja B. (19). Hrozí mu až doživotie!

Hrôza! Dominiku († 18) našiel brat dobodanú v dome rodičov!>>

V dedine Turie (okres Žilina), kde v utorok popoludní Andrej B. (19) deviatimi ranami na smrť dobodal Dominiku Pirošíkovú († 18) žije približne 2000 obyvateľov. V dedine si ani najstarší ľudia nespomínajú na takýto hrozný čin. "Bitky chlapov v krčme, to sa občas stalo. Chlapi si dali jeden druhému po papuli, ale nič viac. Ale takéto čosi?! Na také niečo si nespomínam. Ten chlapec, čo ju zabil, bol podľa ľudí nervák. Nechápeme, prečo také niečo urobil. To sa ani nedá pochopiť... Taká mladá žena..." povedal pre Čas.sk Cyril Lonc (69), bývalý poslanec Obecného zastupiteľstva Turie.

Pred Gymnáziom v Rajci, do ktorého chodila zavraždená Dominika († 18) postávali v stredu ráno hlúčiky spolužiakov z jej triedy. "Najmä dievčatá veľmi plakali. Všetci sme z toho šokovaní, ťažko to znášame. Je to strašná udalosť. Na budovu školy už dávame čiernu zástavu. Triedna učiteľka aj spolužiaci pôjdu na Dominikin pohreb. Bola dobrá kamarátka svojich rovesníčok. V škole s ňou neboli problémy," povedala pre Čas.sk riaditeľka rajeckého Gymnázia Henrieta Melišová, ktorá o tehotenstve Dominiky vedela. "Bola za mnou. Povedala, že požiada o individuálny študijný plán, pokým bude na materskej dovolenke," dodala riaditeľka.

Dominiku (†18) našiel jej starší brat ležať na zemi v kotolni rodinného domu. Bola v štvrtom mesiaci tehotenstva! "Zadržaného muža vyšetrovateľ obvinil z vraždy. Je v cele policajného zaistenia," povedal pre Čas.sk žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík. Podrobnejšie informácie poskytne polícia v stredu popoludní. Počas vyšetrovania bude polícia skúmať aj motív. Podľa názoru viacerých ľudí z Turia motívom bola žiarlivosť mladého muža. Ľudia v dedine hovoria, že spolu chodili, ale  pred časom sa nepohodli a rozišli.

Dominika svoj rozchod s priateľom Andrejom rozoberala aj na facebooku.


Dominika († 18) riešila svoj vzťah aj na facebooku

Dominika (†18) sa so svojím priateľom Andrejom (19) rozišla iba pár dní pred smrťou. Svoje rozhodnutie zverejnili aj na známej sociálnej sieti facebook. Rozchod tam verejne komentovali, dokonca Dominika verejne poprela, že by s Andrejom chystali svadbu.

Andrej (19) môže dostať až doživotie

Obvinenému z vraždy Andrejovi B. (19) v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo až doživotie. Policajný vyšetrovateľ odporučil jeho väzobné stíhanie.

"Poznám Andreja a nechápem, že niečo také mohol urobiť. Dobrému dievčaťu vzal život a sebe si ho natrvalo pokazil," povedal pre Čas.sk rovesník obvineného mladíka.

V takmer všetkých domácnostiach obce Turie sa dnes hovorí o tejto tragickej udalosti. "Je to strašná udalosť, nevieme sa z toho spamätať," povedala dôchodkyňa Anastázia Pohančeníková (66), ktorá s Andrejovou starou mamou chodila do školy. "Andrejov starý otec bol predsedom združenia rodičov a priateľov školy. Jeho mama je dobrá žena, v nedávnych voľbách kandidovala na starostku. Asi to bol nejaký skrat," dodala dôchodkyňa. Podľa informácií na zverejnených na internete Andrejova získala v komunálnych voľbách menej hlasov ako zvolený starosta a nestala sa ani členkou obecného zastupiteľstva.

Celý príbeh a viac o smutnom osude Dominiky čítajte zajtra v Novom Čase!


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustr. foto)
Klimatická zmena má na čmeliaky katastrofálny vplyv: Hrozí im... Toto neveští nič dobré
Na archívnej snímke z 22. apríla 2024 turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo obchod s Izraelom: Nechceme tu vidieť konflikt, krv a slzy, vysvetľuje Erdogan
Foto
Fastfood do seba tlačila 5-krát denne: Vyjedla sa na 127 kilogramov! Uvidíte ju teraz, odpadnete
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v stíhačke F-16, ktorú ovládala umelá inteligencia.
Foto
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v unikátnom stroji: Pozrite sa, čo dokáže! Reakcia hovorí za všetko
Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Ústnu hygienu by ste nemali zanedbávať.
Toto miesto si v ústach ZABÚDATE umyť: Kvôli tomu vám SMRDÍ z úst!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko
Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu
M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti