Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.01.2011 07:21 | Šport | Hokej

Slovenská dvadsiatka skončila ôsma: S Čechmi opäť prehrali!

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali vo svojom poslednom súboji na MS tejto vekovej kategórie v USA s českými rovesníkmi 2:5.

Obsadili tak konečné 8. miesto. Zverenci trénera Štefana Mikeša tak skončili rovnako ako pred rokom v Kanade, keď taktiež v poslednom zápase podľahli Česku.

Do I. divízie zostúpili Nemci a Nóri, ktorých na budúci rok medzi elitou nahradia Lotyšsko a Dánsko. V poslednom vzájomnom zápase o 9. miesto zvíťazili Nóri nad Nemeckom 3:1.

V súboji o piatu priečku sa tešili z triumfu Švajčiari, ktorí v dramatickom zápase zdolali Fínsko 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Skupina o záchranu:
Česko - Slovensko 5:2 (2:0, 3:2, 0:0)
Góly: 17. Holík (Palát, Jeřábek), 20. Culek (Tůma), 21. Rachůnek (Frk, Honejsek), 21. Nestrašil (Orsava), 35. Frk (Jeřábek, Nestrašil) - 24. Pánik (Riečický), 39. Pánik (Jánošík). Rozhodcovia: Boman (Fín.), Claesson (Švéd.) – Wilmot (Kan.), Winge (Švéd.), vylúčení: 4:9 na 2 min, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, 1080 divákov.
ČR: Novotný - Řezníček, Jeřábek, Šenkeřík, Sedlák, Horák, Pláněk - Frk, Rachůnek, Honejsek - Hlinka, Nestrašil, Orsava - Holík, Palát, Straka - Culek, Soudek, Tůma
Slovensko: Hollý (21. Riečický) - Jánošík, Jaborník, Čerešňák, Hraško, Kozák, Trška - Majdan, Bortňák, Pánik - Šišovský, Hrivík, Šťastný - Preisinger, Jurčo, Kudrna - Jokeľ, Simčák, Matoušek

Českí hokejisti mali od úvodu prevahu a v 5. minúte po faule Matoušeka mali k dispozícii aj prvú presilovku. Vypracovali si niekoľko príležitostí, no Hollý v slovenskej bránke odolal. V 10. minúte sa dostal do veľkej šance Culík, ale gól nedal. Podarilo sa to až pri druhej početnej výhode Česka v 17. minúte Holíkovi, ktorí spomedzi kruhov rozvlnil sieť. O tri minúty neskôr išiel na trestnú aj Kudrna a Česi opäť trestali, na 2:0 zvýšil Culek.

Slováci mali katastrofálny štart do druhého dejstva, keď už v prvej minúte inkasovali dvakrát. Najprv Rachůnek dorazil Frkovu strelu a o 30 sekúnd neskôr pridal už štvrtý gól Nestrašil. Hneď na to sa zo slovenskej bránky porúčal Hollý, ktorého nahradil Riečický. Mizerný začiatok aspoň trošku zvrátil v 24. minúte počas presilovky kapitán Richard Pánik, ale Česi si svoj pohodlný náskok už bez problémov strážili. Navyše v 35. minúte doplatili Slováci na ďalší zbytočný faul a Frk pri dvojnásobnej presilovke zvýšil už na 5:1. Krátko pred koncom dejstva ešte znížil Pánik, keď využil prihrávku Jánošíka.

V záverečnej časti si zverenci trénera Mikeša vypracovali viacero príležitostí, svojho súpera prestrieľali 12:6, no ich snaha gólové ovocie nepriniesla. Česi zápas už iba dohrávali a na konci sa tešili zo zaslúženého víťazstva i konečnej siedmej priečky.

druhý zápas:
Nemecko - Nórsko 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Góly: 23. Kuhnhackl - 2 Weberg, 49. Hollstedt, 60. Roste Fossen. Rozhodcovia: Kadyrov (Rus.), KONC (SR) - Bláha (ČR), Brown (USA). vylúčení: 10:6 na 2 min, navyše: Plachta (Nem.) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1108 divákov

konečná tabuľka o záchranu:
1. ČR 3 3 0 0 0 10:4 9
2. Slovensko 3 1 1 0 1 9:6 5
3. Nórsko 3 1 0 0 2 3:8 3
4. Nemecko 3 0 0 1 2 4:8 1

o 5. miesto:
Fínsko - Švajčiarsko 2:3 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 1. Pulkkinen (Haula, Pakarinen), 19. Haula (Tallberg, Vatanen) - 3. Pestoni, 26. Camperchioli (Niederreiter, Trutmann), rozh. nájazd Herren. Rozhodcovia: Sjöberg (Švéd.), Smith (Kan.) - Kiča (Ukr.), TVRDOŇ (SR), vylúčení: 7:7 na 2 min, navyše: Salomäki (Fín.) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, 14.052 divákov

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?