Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.12.2011 06:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

V Košiciach vybuchla bomba! Zachytila šialenca táto kamera?

Explózia v centre mesta! V stredu večer pred prevádzkou McDonald’s vedľa košickej krytej plavárne v smetnom koši vybuchla bomba.

Neznámy bomber doň umiestnil nástražný výbušný systém a na diaľku ho odpálil. V okolí niekoľkých metrov vzápätí lietali ostré klince a bolo veľkým šťastím, že sa nikto nezranil. Nad smetným košom je priemyselná kamera, ktorá mohla aktéra útoku zachytiť. Polícia videozáznam z kamery odmieta zverejniť.

Zamestnanci i návštevníci prevádzky rýchleho občerstvenia výbuch zaregistrovali, ale mysleli, že len vybuchla väčšia petarda. „Počuli nejaký výbuch. Išli sa pozrieť a zbadali, že smetný kôš je zvalený na zemi a okolo sú roztrúsené klince,“ hovorí zhrozený prevádzkar Tamás Major. „Ten kôš sa vysypáva podľa potreby, pracovníci ho permanentne chodia kontrolovať. Bolo naozaj len šťastie, že sa tam v čase výbuchu nikto nenachádzal, ani zamestnanci, ani zákazníci. V prevádzke bolo vtedy približne 30 ľudí,“ dodal prevádzkar, ktorý ihneď privolal políciu.

Ako o chvíľu vysvitlo, do smetiaka dal ktosi nástražný výbušný systém a z diaľky ho odpálil. Na miesto dorazilo osem policajných áut a hasiči, ktorí okolie budovy a priľahlé parkovisko uzavreli. Prípad so služobnými psami dokumentovali do neskorých nočných hodín. Personál bol v budove a k incidentu sa večer nevyjadroval. „Nezistený páchateľ v nezistenom čase umiestnil do plechového odpadkového koša nástražný výbušný systém naplnený klincami s elektronickým spúšťačom. Aktivoval ho z nezisteného miesta, v nezistenom čase,“ veľmi neurčito sa o explózii vyjadril krajský policajný hovorca Alexander Szabo. Policajti prípad intenzívne vyšetrujú, no bližšie informácie do uzávierky neposkytli. Bomber môže za všeobecné ohrozenie dostať až 10 rokov väzenia. Odhaliť by ho mohol záznam z kamery umiestnenej hneď nad košom.


Zamestnanci i prevádzkar sú stále v šoku. Včera však napriek tomu McDonald’s otvorili. „Sme vydesení, máme strach. Nedostali sme ani varovanie, nič. Človek také veci vidí len v NCIS a teraz sa to stalo v Košiciach. To už vyzeráme ako Kosovo! Veď tu pracuje aj moja dcéra,“ robí si starostí prevádzkar Major. Nemá predstavu, kto by mohol mať útok na svedomí. „K zákazníkom sa správame dobre, pracujú u nás ľudia z Košíc a okolia. Máme s každým dobré vzťahy a nie je dôvod ubližovať nám. Nepriateľov nemám ani ja, som z Budapešti, ešte aj susedov mám dobrých,“ nechápe príčinu útoku prevádzkar.

Nebojíte sa po výbuchu prevádzku navštevovať?
Adrián Gungl (34), obchodník: - Bežne sem nechodím, len som sa zastavil na kávu pred cestou. Nevedel som, že sa tu také niečo stalo. Nabudúce si dobre rozmyslím, či sem ešte prídem.

Milan Frišo (75), dôchodca: - Nechápem, že toto niekto môže urobiť v civilizovanej krajine. Asi nebol v poriadku. O seba sa nebojím, ale nikdy neviete, čo sa stane. Treba mať v živote šťastie.

Madeleine Šebeňová (36), na materskej dovolenke: -  Dosť ma zarazilo, čo sa tu stalo. Ako matka mám hlavne veľké obavy o budúcnosť svojho dieťaťa a záleží mi na tom, v akom prostredí bude vyrastať.

Michaela Bittoová (22): „Doteraz som o tom nevedela. Prečo by to niekto robil? Zatiaľ ma to od návštevy McDonald’s neodradilo.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slávenie pesachu v Izraeli zatienili obavy o rukojemníkov väznených v Pásme Gazy
Foto
V Izraeli vládnu obavy, vystrašené rodiny zakročili: Výzva pre židov po celom svete!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval
obvinený Rado(46)
Foto
Horor v Hlohovci: Rada obvinili z vraždy syna Samuela († 19)! Zlomí vám srdce, kto mal byť svedkom brutálneho činu
Fun rádio obohatí nová moderátorská posila - Peter Expl0ited Altof.
Foto
Známy influencer sa pri moderátorke Fun rádia poriadne zapotil: Tričko išlo DOLE!
Ilustračné foto
Požiar obydlí na východe: Hasiči bojovali s plameňmi niekoľko hodín! Žilo tam 19 ľudí
Podtatranské múzeum v Poprade.
Váš Tip
Skvelé správy z Podtatranského múzea v Poprade: Podarilo sa im zreštaurovať TIETO dve vzácne diela z 18. storočia!
Pád vrtuľníka (Ilustračné foto)
Tragická zrážka vojenských vrtuľníkov: Zahynula celá posádka! Strašné VIDEO z nešťastia
Útočník Stéphane Da Costa, ktorý pôsobí v KHL by mal štartovať na MS v Česku za Francúzsko.
Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci!
(ilustračné foto)
Vláda v Kanade sa obáva katastrofy: Bojujú s niekoľkými požiarmi! Desiatky trvajú ešte od roku 2023
Primátor Bratislavy Matúš Vallo (vľavo) a exminister Milan Krajniak.
Foto
Akcia Teplárne rozhorčila exministra Milana Krajniaka: Vallo, prečo ste toto povolili v kostole?!
ilustračné foto
Rusko tvrdo útočilo na Kyjev a ďalšie oblasti: Požiar obytných budov! To nevyzerá dobre
Britský premiér Rishi Sunak a ruský prezident Vladimir Putin.
Vážne slová britského premiéra: Ohrozená BEZPEČNOSŤ v Európe?! Putin sa podľa neho nezastaví