Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.11.2011 16:15 | Správy | Domáce správy

Policajti podozrievali z vraždy Valka († 57) aj bývalého siskára!

Exsiskár, ktorého podozrievali z vraždy Ernesta Valka († 57), figuruje vo firme, v ktorej mal aktivity aj vysokopostavený človek z ministerstva vnútra.

Policajti krátko po vražde právnika podozrievali bývalého príslušníka SIS s iniciálami P. F. a aj osoby, ktorých mená sa objavili na mafiánskych zoznamoch a patria do rôznych skupín podsvetia. Nový Čas už v máji informoval, že jedna z vyšetrovacích verzií unikla k podsvetiu a informácie sa dostali k podozrivým.

"V prvej fáze vyšetrovania figurovali ako podozrivé osoby všetky, ktoré prišli s pánom Valkom do kontaktu. Následne sa tento okruh osôb redukoval. Polícia z okruhu podozrivých vylúčila postupne viaceré osoby podľa zadovážených dôkazov, okrem iných aj P. F. ," potvrdila pre Nový Čas hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Zdroj Nového Času tvrdí, že exsiskár Ernesta Valka často navštevoval a nosil mu USB kľúč, na ktorom boli zaujímavé informácie.

Za bývalej vlády, keď SIS mal pod palcom Smer, ho od tajných prepustili. P. F. je podľa aktuálneho výpisu z obchodného registra spoločníkom v dvoch firmách. V jednej z nich mal donedávna aktivity aj Martin Pčolinský, ktorý je v kontakte so záujmovými osobami polície. V minulosti vo firme, ktorá sa venuje predaju a servisu mobilov, figurovalo aj meno jeho brata - Vladimíra Pčolinského. Ten je teraz riaditeľom organizačného odboru kancelárie ministra vnútra.

Vladimír Pčolinský osobu menom P. F. nepozná, nikdy sa s danou osobou nestretol, nikdy s ňou nemal žiadne kontakty a nemá informácie o tom, že bol záujmovou osobou polície,“ uviedol tlačový odbor ministerstva vnútra. V stanovisku však priznali, že Vladimír Pčolinský bol v minulosti spolumajiteľom predajne s použitými mobilnými telefónmi v bratislavskej Petržalke, avšak z majetkového podielu nikdy nemal príjem. Policajti pri vyšetrovaní preverovali, či Valkova dcéra Jana mala v minulosti priateľské vzťahy s osobami z podsvetia a aj bratom Vladimíra Pčolinského - Martinom.

Ernesta Valka našli 8. novembra 2010 večer o 22.45 hod. v jeho dome v Limbachu mŕtveho v kaluži krvi exmanželka Oľga a dcéra Jana. Do domu sa prišli pozrieť preto, lebo sa im nezdalo, že dlhší čas nedvíhal mobil. Právnika zabila jedna rana z krátkej guľovej zbrane v čase od 18.47 do 22.45 hod. zo vzdialenosti niekoľkých metrov. Je pravdepodobné, že k Valkovi do domu sa vlámali a išlo o lúpež, ktorá sa skončila jeho smrťou.

Kto je Vladimír Pčolinský?

1088604:article:true:true:true

Krátko po voľbách sa stal riaditeľom organizačného odboru Kancelárie ministra vnútra. Okrem iného rieši aj disciplinárne priestupky policajtov, zabezpečuje úlohy súvisiace s ich prípravou na fyzickú zdatnosť, obranu a bojovú prípravu. Hneď po nástupe na ministerstvo ho prijali do radov polície, má hodnosť kapitána. V minulosti pracoval na tlačovom odbore KDH. Počas ministrovania Vladimíra Palka bol šéfom jeho kancelárie. Keď sa Palko stal poslancom, robil mu asistenta. Má výborné vzťahy s funkcionármi SIS.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Trpia ženy nespavosťou častejšie ako muži? Zlé správy vedcov! Problémov je viac
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Vojna v Gaze trvá už takmer sedem mesiacov: Izraelský činiteľ o tom, aké sú šance na prímerie
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
V Tunise sa búria proti prílevu migrantov: Sila, čo sa v posledných týždňoch deje
Britský premiér Rishi Sunak.
Londýnčania si volili starostu, Sunak neskrýva sklamanie: Víťazovi sa podarilo čosi nevídané
Súčasný manžel Štefan Margita.
Foto
Štefan Margita sa po 35 rokoch vrátil na vychytené miesto: Pozrite sa, čo žiada od fanúšikov!
V lotérii Powerball sa hrá o rozprávkový jackpot.
Stala sa milionárkou NÁHODOU! Pri kúpe žrebu si dajte pozor: TAKTO prídete o majland
Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať