Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.11.2011 19:37 | Správy | Domáce správy

Kaliňák: Som ochotný ísť pre VOS na detektor lži!

Podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák je ochotný ísť pre kauzu s odpočúvaním novinárov Vojenským obranným spravodajstvom (VOS) na detektor lži.

"Ja sa so žiadnym živým dôstojníkom VOS nepoznám, nie som s nikým v kontakte," povedal dnes Kaliňák v diskusnej relácii TV Markíza Na telo.
"Jednoducho nastala situácia, keď padla vláda a zhodili odposluchy, došlo všetkým, ktorí na VOS robia, že sú zneužívaní na politické ciele," povedal Kaliňák na margo kópie spisu VOS s prepismi odpočúvaní, ktorého obsah prezentoval na tlačovej konferencii 24. novembra.

"Začali tie informácie dávať, či už novinárom alebo nám preto, aby sa začali brániť," doplnil. "Kópiu spisu som dostal potom, čo Galko zverejnil všetky nezákonne urobené súkromné hovory (rozhovory Kaliňáka s novinárkou Pravdy Vandou Vavrovou anonymne zaslané médiám, pozn. TASR). Dostal som mailovú komunikáciu, ktorú si môže polícia preveriť," zdôraznil Kaliňák.

Pripomenul, že zákon zakazuje aj prepis nahrávky hovoru na papier, ak sa netýka trestnej činnosti. V prípade jeho rozhovorov s novinárkou Vandou Vavrovou došlo k prepisu rozhovorov, aj keď v nich žiadny náznak trestnej činnosti nebol. Navyše ich niekto poskytol médiám. Kaliňák je presvedčený, že za zverejnením prepisov jeho telefonátov s Vavrovou je exminister obrany Ľubomír Galko (SaS), ktorý v minulosti naznačoval prepojenia medzi denníkom Pravda a opozičným politikom a dokonca avizoval ich medializáciu.

Galko dnes v TV Markíza opäť poprel, že by mal niečo spoločné so zverejnením prepisov telefónnych rozhovorov Roberta Kaliňáka s Vavrovou. "To posledné, čo sa zverejnilo, tieto prepisy, výpisky alebo čo to bolo, kde sa podpredseda strany Smer vyhrážal redaktorke, veď to mohlo uniknúť od hocikiaľ, od niekoho, kto sa už na to nemohol pozerať," vyhlásil. Galko poprel aj tvrdenia, že Ministerstvo obrany (MO) SR riadil aj po zrušení svojho poverenia v stredu 23. novembra. Tvrdí, že sa na ministerstve zdržiaval len minimálne a aj to len s cieľom dať si do poriadku veci.

"Od stredy som nepodpísal žiaden dokument," povedal. Na námietku redaktorky, že sa oboznamoval s utajenými skutočnosťami VOS, keďže v piatok 25. novembra medializoval podozrenie z úniku informácií od konkrétneho staršieho dôstojníka VOS, reagoval Galko negatívne. "Ja tvrdím, že som sa s utajovanými skutočnosťami neoboznamoval," vyhlásil.

"Vojenské obranné spravodajstvo nemá čo stíhať korupciu, to má robiť polícia," reagoval Kaliňák, podľa ktorého mohlo VOS takýmto postupom v jednom prípade v minulosti prekaziť vyšetrovanie polície. "To, čím sa pán Galko chváli, že dal 14 trestných oznámení, myslím, že 12 z nich vôbec nesúvisí s prácou VOS. A čo hovorí o tom, že sa niekto stíha, že bol dokonca odsúdený, to je prípad, ktorý sme začali stíhať ešte my. On len rozpráva o tom, že niekomu stúpil na otlak, že odhalil nejaké korupčné veci, ale z toho sa nepotvrdilo nič. A sám sa začal korupčne správať. Toho sa zľakol a začal odpočúvať novinárov," vyhlásil Kaliňák. Dodal, že sudca, ktorý tieto odpočúvania povolil, bol podľa jeho názoru uvedený do omylu.


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Pláž v Chorvátsku s nebezpečným TAJOMSTVOM: Dovolenkári o tom netušia, domáci ZÚRIA!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
(ilustračné foto)
Havarovalo vzácne lietadlo, neprežil nik: Na svete ostalo takých strojov len pár
Na archívnej snímke 2. marca 2019 Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una
Sestra Kim Čong-una ostrejšia ako brat: Jej slová prehlbujú obavy!
(ilusrtračné foto)
Po streľbe na škole pritvrdili: Učitelia si môžu do práce nosiť zbraň!
Dubayovej tanečník Matyáš si nekládol servítku pred ústa.
Foto
Petru Dubayovú nabonzoval tanečný partner: Čo sa deje, keď sa vypnú kamery? To snáď nie!
Napravo: Toto je posledná fotografia, na ktorej je miliardár zachytený pred zmiznutím.
Foto
Nemeckého miliardára vyhlásili za mŕtveho: Je všetko inak?! Vyšetrovanie vedie k prekvapivému odhaleniu
Vo filme dýchal na krk malému Kevinovi, ktorý si v mene otca sám objednal hotelovú izbu
Foto
Herec z filmu Sám doma po mŕtvici takmer nevychádza von: Najväčšiu neresť si neodpustí ani na vozíku
Knight Rider: Kitt (1982 Pontiac Trans-Am)
Foto
Vždy ste túžili po tátošovi z Knight Ridera či Batmana? Reálne trhanie asfaltu by vás vyšlo pekne draho!
O pohodlie havkáčov sa postará vyškolený personál.
Cestovanie so psom môže byť problémom: Spoločnosť našla riešenie! Havkáči sa budú mať ako v bavlnke
(ilustračné foto)
Muž, ktorý útočil mačetou v knižnici na Ekonomickej fakulte bol zneškodnený: Polícii bol páchateľ známy
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja