Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.11.2011 20:56 | Šport | Šport mix

Slovenskí volejbalisti prehrali finále predkvalifikácie OH 2012

Slovenskí volejbalisti prehrali v Poprade vo finálovom stretnutí predkvalifikácie o postup na budúcoročné OH v Londýne s výberom Španielska 2:3.

Slováci však majú ešte teoretickú šancu postúpiť do hlavnej fázy kvalifikácie o postup na OH, ktorá sa uskutoční v máji v bulharskej Sofii, no budú sa musieť spoliehať na vývoj vo Svetovom pohári.

Finále predkvalifikácie OH 2012:
Slovensko - Španielsko 2:3 (-20, 21, -23, 21, -15)
Rozhodovali: D. Stipaničev (Chor.), A. Di Giacomo (Bel.), 2400 divákov.
SR: Nemec, Skladaný, Piovarči, Chrtiansky ml., Kmeť, L. Diviš st., libero Ondrušek (Bencz, Zaťko, M. Sopko st., Hupka). Tréner: Š. Chrtiansky st.
Španielsko: Hernán, Sugraňes, Noda, Sevillano, Fernández, Pérez, libero Llenas (Arranz, Rocamora, Palharini). Tréner: F. Muňoz.

Oproti prvému duelu nastúpili Slováci na finálový duel proti Španielsku v pozmenenej zostave aj z dôvodu zranenia Kohúta a krok so súperom držali iba do stavu 2:3, keď za domácich korigoval po presnom smeči Chrtiansky ml. Do prvého technického oddychového času boli úspešnejší Španieli, ktorí si vypracovali trojbodové vedenie (8:5). Slovákom potom robil so svojim servisom problém Pérez a aj vďaka nemu sa hostia ujali vedenia 13:7. Domácim nevychádzal servis ani zakončenie na sieti, naopak hosťom vychádzali bloky, hra v poli a postupne zvýšili svoje vedenie (19:12). Tento náskok sa neskôr ukázal ako rozhodujúci, pretože slovenský výber napriek obrovskej snahe zmazať manko (20:22) nedokázal otočiť vývoj prvého setu vo svoj prospech a prehral ho v pomere 20:25.

Do druhého setu vstúpil aktívnejšie slovenský tím a po bloku Kmeťa a následnom úspešnom plachtiacom podaní Skladaného sa ujal vedenia 7:4. Súperi predvádzali obojstranne dobrú hru na sieti, ako i v poli, ale Španieli boli o niečo úspešnejší a znížili manko na rozdiel jediného bodu (10:11). Po smeči domáceho Nemca však svietil na radosť fanúšikov v Poprad Aréne na ukazovateli skóre stav 15:13. Hostia síce ešte zrovnali (16:16), no po smeči Martina Sopka st. už viedlo Slovensko 21:17. Tento náskok si už slovenskí reprezentanti udržali až do záveru druhého dejstva a po zlom servise Španielov sa tešili z jeho zisku (25:21).

Dobrý vstup reprezentácie Španielska do tretieho setu na krátku chvíľu prerušil tvrdým smečom Martin Sopko st. (1:3), no vysoko koncentrovaní zverenci trénera Muňoza pokračovali v úspešnom bodovom ťažení - 6:1. Napriek dlhým, ale divácky atraktívnym výmenám sa šťastena priklonila na ich stranu a po druhom technickom oddychovom čase už vyhrávali 16:10. Súperi sa veľmi dobre poznali i preto bojovali o každú loptu, najprv sa domácim podarilo znížiť (14:17) a po aute Španielov už bolo vyrovnané - 19:19. Tí sa opäť dostali do menšieho trháku (22:20), ale po Nemcovom ese bolo opäť vyrovnané. Následne však pokazil druhý servis, ku ktorému Španieli pridali úspešný trojblok a viedli o dva body 24:22. Slováci ešte korigovali, no strate setu po vlastnej chybe nezabránili (23:25).

Vyrovnaný zápas pokračoval aj vo štvrtom sete. Jeho úvod patril domácim, ktorí po dvojbloku viedli 3:0. Rovnakým rozdielom schádzali z palubovky na prvý technický oddychový čas (8:5). V ďalšom priebehu sa tímy striedali v bodových zápisoch až do stavu 17:13, keď Lukáš Diviš st. trafil po smeči do hracieho poľa. Tento náskok si Slováci udržiavali do konca setu a setbal pre nich zariadil kapitán Kmeť (24:20) a zisk setu v pomere 25:21 Nemec.
Stretnutie vyvrcholilo v tajbrejku, v ktorom išli Slováci po prvý raz do vedenia po smeči Lukáša Diviša st. (3:2). Španielskemu výberu sa však podarilo odskočiť na rozdiel dvoch bodov (6:4), ale slovenský výber manko zmazal a ujal sa opäť vedenia 9:8. Na rozdiel dvoch bodov zvýšil Nemec (11:9), ale súper vyrovnal po úspešnom dvojbloku na 13:13. Napokon mali viac šťastia Španieli, ktorí získali tajbrejk v pomere 17:15 a zápas 3:2 na sety.

Štefan Chrtiansky st., tréner SR: "Ukázali sme srdce, celý zápas sme bojovali a mali sme piaty set takmer rozhodnutí. Bohužiaľ sme im pomohli svojimi chybami a to ma veľmi mrzí. Dúfam, že bodík, ktorý sme dnes získali nám pomôže v celkovom bilancovaní, keďže ešte existuje možnosť postupu do hlavnej časti kvalifikácie."

Lukáš Diviš st., smečiar SR: "Veľmi málo nám chýbalo k postupu. Bohužiaľ taký je šport, taký je volejbal. Dúfam, že nám to naši fanúšikovia a diváci odpustia. Myslím si, že rozdiel bol predovšetkým v obrane, Španieli hrali dobre v poli a právom im to patrí."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov