Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.11.2011 16:25 | Šport | Futbal

Na čele tabuľky prezimujú napokon futbalisti Žiliny

V poslednom jesennom kole futbalovej Corgoň ligy prehrala Trnava v Trenčíne a keďže Žilina doma nezaváhala, prezimuje na čele tabuľky tím spod Dubňa.

AS Trenčín - Spartak Trnava 4:2 (1:0)

Góly: 20. Mazan, 50. Godál, 61. Salinas, 69. V. Horváth - 55. Čvirik, 68. Ciprys. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Čögley - Koubský, Ciprys, Hanzel, 3419 divákov.
zostavy a striedania:AS Trenčín: Volešák – Čögley, Godál, Kleščík, Holúbek - V. Horváth - Mazan (37. Mondek) - Štefánik, Salinas, Hlohovský (72. Ďusriška) - Depetris (90. Malec)
Spartak Trnava: Raška - Gross, Koubský, Čvirik, Ľ. Hanzel - Karhan - R. Procházka (40. J. Petráš), Vyskočil, Oravec, Mikovič (76. Mikinič) - Ciprys

Domácim sa vydarila fáza po štvrťhodine hry, kedy najskôr Mazan trafil brvno a onedlho už umiestenou strelou do horného rohu brány otvoril skóre. Hostia nedovolili súperovi udržať si trvalejšiu prevahu, Procházka taktiež vystrelil do brvna, takže na ihrisku prebiehala vyrovnaná taktická partia.

Po zmene strán sa však hra viac rozprúdila a začalo padať aj množstvo gólov. Na trenčianske odskočenie na dvojgólový rozdiel hostia dvakrát vždy vzápätí dokázali odpovedať znížením, najmä Čvirikov a Salinasov presný zásah peknými delovkami z väčších vzdianelostí potešili oči divákov. V 69. minúte Trenčín Horváthovou dorážkou do odkrytej brány skóroval po štvrtý raz a viac už nedovolil súperovi gólovo sa priblížiť a pokúsiť sa o zvrat. Dramatický a kvalitný zápas sa preto skončil zaslúženým trenčianskym víťazstvom.


1. FC Tatran Prešov - FC Nitra 1:1 (0:0)

Góly: 90.+ Piter-Bučko - 79. Boszorád. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Krob, Katona, Piter-Bučko - Čirik, Držík, Šimončič, ČK: 54. Čirik po 2 ŽK, 920 divákov.
Zostavy a striedania:
1. FC Tatran Prešov: Plánička - Kolbas, Piter-Bučko, Krajník, Krob - Petráš, Lipták (60. Guba) - De Oliveira (83. Tribula), Katona, Papaj - Bernardo
FC Nitra: Chudý - Kotora, Kaspřák, Kolmokov, Čirik - Držík (90.+ Moravčík) - Zelenický, Šimončič, Gajdoš (65. Boszorád), Kolár - Mikuš (86. Šimonek)

V chladnom počasí hŕstku divákov v hľadisku predvedený futbal zahriať nemohol. Domáci ukázali veľmi málo a hostia prakticky nič. Bol to futbal bez akejkoľvek gólovej príležitostií. Za zmienku stálo iba zopár momentov. Krobova strela zblízka tesne vedľa v 10. minúte, a v 28. minúte zakončenie toho istého hráča z dobrej pozície, avšak veľmi nepresne. Prvá strela medzi žrde z kopačky domáceho Liptáka bola skôr propagačným pokusom. V závere polčasu protiútok Katonu a De Oliveiru zakončil prvý menovaný hráč slabou strelou do stredu brány, kde stál nitriansky gólman Chudý. V nadstavenom čase ohrozil tvrdou strelou domáceho brankára Pláničku Zelenický. Pláničkovi vypadla lopta z rúk, ale nik z Nitranov nebol na blízku.

V druhom polčase od 54. minúty hrali domáci presilovku, keď po faule na Katonu videl druhú ŽK Čirik. Od tohto momentu sa Šarišania zahryzli do súpera, často zakončovali, mnohokrát bez želaného efektu. Katona z 20 m strelou tesne nad zemou vystrašil Chudého, Petráš po rohu hlavičkoval nad a po chvíli opäť Petráš zdiaľky iba tesne minul a bránku netrafil ani De Oliveira. V 79. minúte prešovský štadión zmĺkol, Plánička odkopol loptu rovno na nohu Mikuša, ktorý ju prihral Bozsorádovi a striedajúci Nitran zakončil poľahky do opustenej brány. Východniari nezložili zbrane, ale stále mierili zle, Piter-Bučko zo 7 metrov hlavou nad, rovnako tak Krajník. Vykúpenie pre domácich prišlo v nadstavenom čase, Krob zahral štandardku rovno na hlavu Pitera-Bučka, ktorý vyrovnal.


FK Senica - ViOn Zlaté Moravce 1:0 (1:0)

Gól: 31. Piroska. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Valenta, Gorosito, Strnad - Brčák, Pavlenda, Paur, 1138 divákov.
Zostavy a striedania:
FK Senica: Bolek - Gorosito, Pillár, Gajdošík, Leal, - Križko, Kóňa - Valenta (71. Strnad), Piroska, Kalabiška - Bolinha (90.+ Kroupa) ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Janečka, Majerník (76. Pavelka), Candrák - Pavlovič - Orávik (46. Paur), Kuračka, Babic, Hruška - Brčák (55. Hodek)

Na domácich bolo vidieť, že majú v nohách stredajší ťažký zápas s Trnavou. Prvú peknú akciu predviedli domáci v 15. minúte, keď po Piroskovom centri zakončoval Valenta vedľa. Na druhej strane tvrdo strieľal z 25 m Kuračka, senický obranca tečoval loptu do protipohybu brankára Boleka, ale ten našťastie stačil loptu vyraziť na roh. Jediný gólový moment zápasu priniesla 31. minúta. Po dlhom aute Gorosita a predĺžení Pilára využil pošmyknutie Orávika v pokutovo území Juraj Piroska a zoči-voči brankárovi sa nezmýlil. Po vedúcom góle sa Seničania osmelili a až do polčasu boli lepším tímom.

Po prestávke vystúpili aktívnejšie hostia, ktorí mali prevažne loptu na svojich kopačkách, do zakončenia sa však nedostávali, pretože senická obrana pôsobila veľmi kompaktne. Záhoráci sa snažili hrať na brejky, z ktorých viackrát mohli poistiť svoje vedenie. V 71. minúte po Valentovom centri hlavičkoval Pilár len do Kuciakovho náručia. Sľubne vyzerajúca šanca Pirosku prišla v 79. minúte, keď išiel z pravej strany sám na hosťujúceho brankára, ten si však s jeho trvdou strelou poradil. Strelecky to skúšal ešte domáci Gorosito, ale úspešný už nebol. V záverečných minútach sa ViOn snažil mohutne o vyrovnávajúci gól, ale nakopávané lopty spoľahlivo riešila obrana Záhorákov na čele s výborným Bolekom a jednogólové víťazstvo už ubránila.


MFK Košice - DAC 1904 Dunajská Streda 3:0 (0:0)

Góly: 54. Šinglár, 64. Pačinda, 76. Novák. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Viazanko, Šinglár, Čonka - Matúš, Majus, Kováč, Konečný, 680 divákov.
Zostavy a striedania:
MFK Košice: Tofiloski - M. Tóth, Djokovič, Dobias, Čonka - Šinglár, K. Kuzma (77. Skvašík), Isola, Viazanko - Pačinda (67. Novák), Škutka (46. Jurčo)
DAC 1904 Dunajská Streda: Kováč - Helísek (90. Lénárth), Struhár, Majus, Konečný (72. Tomčák) - Kabele, Boya, Hílek, Matúš (82. Ágh) - Delarge, Čorič

Na veľmi dobrom teréne sa hral priemerný futbal. Viac šancí si v prvom polčase vypracovali Košičania. V 16. minúte sa Viazanko dostal pred bránu hostí, ale z dobrej pozície trafil len vybiehajúceho brankára Kováča. Aj v ďalších minútah si domáci vypracovali tri vyložené šance, ale ani jednu nedokázali premeniť. V 20. minúte Škutka mieril vedľa, v 26. minúte ten istý hráč hlavou usmernil loptu z dobrej pozície nad a v 37. minúte sám pred brankárom Isola strelil vedľa.

Do druhého polčasu nastúpili Košičania oveľa aktívnejšie a neustále zamestnávali obranu hostí. V 54. minúte po chybe dunajskostredskej obrany k lopte sa dostal Viazanko, prihral Šinglárovi a ten otvoril skóre. V 58. minúte to už mohlo byť 2:0. Po faule Konečného na Isolu hlavný rozhodca nariadil pokutový kop, lenže strelu Pačindu z bieleho bodu brankár Kováč kryl. Tlak domácich naďalej pokračoval, v 64. minúte Jurčo odcentroval a Pačinda svoju chybu napravil, keď strelil druhý gól Košíc. Na druhej strane sa mohli do streleckej listiny zapísať aj hostia, keď z 20 metrov tvrdo vypálil Delarge, brankár Tofiloski zázračne jeho strelu vyrazil. V 76. minúte ušiel obrane hostí Kuzma, ideálne prihral voľnému Novákovi a ten zvýšil na konečných 3:0.


 

MŠK Žilina - Dukla Banská Bystrica 3:1 (1:1)

Góly: 2. Barčík, 55. Ondráš, 88. Pečovský – 44. Ľupták. Rozhodoval Jaška, 1812 divákov. ŽK: 50. Ondráš, 53. Deza, 90. Štrba – 55. Hučko, ČK: 28. Rejdovian.
Zostavy a striedania:
Žilina: Krnáč - Angelovič, Piaček, Ondráš, Mráz (76. Leitner) - Štrba - Pich, Barčík, Pečovský, Deza (62. Gergel) – Ceesay (86. Mihálik)
B. Bystrica: Belic - Pančík, Poljovka, Chupáč, Hučko - Hlinka, Ľupták (83. Faško) - Rejdovian, Považanec (82. Uškovič), Brašeň (71. Turňa) – Jakubko.

Úvod stretnutia bol pre hostí šokujúci. Pečovský hneď pri prvom útoku vysunul Barčíka, na ktorého obrancovia úplne zabudli a ten pohodlne popod vybiehajúceho Belica otvoril skóre. Po rohu a odrazenej lopte potom z voleja pálil Pich do žrde. Hostia boli v úvode takmer bezzubí, keď už aj vzadu Piaček „zluftoval“ a do prečíslenia išla dvojica vojakov, nebezpečenstvo vkĺzačkou zažehnal Ondráš. Potom sa strelou spoza šestnástky prezentoval agilný Pečovský, lopta tesne minula brvno, tak isto ako na opačnej strane priamy kop Považanca. V 28. minúte Rejdovian v čistej šanci stiahol Angeloviča a videl červenú kartu, nariadenú penaltu však Mrázovi gólman hostí vyrazil a Pich bol pri dorážke neúspešný. Na konci polčasu vyskúšal pozornosť Belica peknou ďalekonosnou strelou Ceesay. Ešte pred polčasom však domáci štadión zarmútil nevinnou strelou Ľupták, ktorú do protipohybu Krnáča tečoval Piaček.

Do vedenia išli po zmene strán opäť domáci, keď trestný kop Mráza takmer od autovej čiary prešiel cez celé pokutové územie až k Ondrášovi, ktorý už nemal problém doraziť do odkrytej brány. Potom prišli tri tutovky, najprv predviedol parádu Ceesay, keď sa preštrikoval cez obrannú líniu vojakov až pred Belica, ale v čistej šanci mal vychýlenú mušku. Na opačnej strane na dvakrát zachraňoval pred osamoteným Jakubkom Krnáč a do tretice Gergelovu hlavičku len s námahou vyškriabal Belic. Domáci potom prestali hrať, mohol ich za to potrestať Hlinka, ale spoza šestnástky trafil do brvna. V 83. minúte vysunul hlavičkou Leitner do čistej šance Ceesaya, ten si obišiel brankára, ale jeho slabú strelu do prázdnej brány stihol ešte na čiare dobehnúť Chupáč. Na konci ešte prišlo parádne predstavenie najlepšieho hráča zápasu Viktora Pečovského, ktorý sa pri rozohrávke hostí zmocnil lopty a z 20 metrov to nechytateľne napálil do horného rohu brány.


Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 2:0 (2:0)

 

Góly: 13. Halenár, 39. Šebo. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Had, Milinkovič - Pekár, Vavrík, Ďubek, Huber, 1643 divákov.
Zostavy a striedania:
Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Jánošík, Had, Kolčák - Kladrubský, Guédé - Lačný (77. Hartig), Žofčák, Halenár (88. Grendel) - Šebo (66. Milinkovič)
MFK Ružomberok: Hrdlička – Pekár, Huber, Greššák, Gallo - Ďubek, Vavrík, Sloboda (77. Chovanec), Skalák – Masaryk, Serečin (46. Hoferica)

Domáci začali pred riedko zaplneným hľadiskom aktívne, prvá vážnejšia šanca sa však zrodila na opačnej strane, keď Serečin z hranice šestnástky netrafil bránu. Skóre stretnutia otvoril v 13. minúte Halenár, ktorý z ľavej strany poslal loptu k vzdialenejšej žrdi a otvoril tak už svoju druhú stovku ligových gólov - 1:0. O tri minúty neskôr mohol zvýšiť Guédé, s jeho slabým zakončením si však brankár Hrdlička poradil rovnako ako s nebezpečnou Šebovou hlavičkou. Kanonier "belasých" si zmarenú šancu vynahradil efektným gólom v 39. minúte, keď po Bagayokovej prihrávke z pravej strany poslal loptu pätičkou do protipohybu ružomberského gólmana - 2:0.

Hostia vybehli do druhého polčasu ako vymenení a v krátkom slede mali na dosah kontaktný gól, no najprv Masaryk nedosiahol v malom vápne na loptu a vzápätí Putnocký zneškodnil stopercentnú šancu Slobodu. Na opačnej strane mohol skórovať Žofčák, pokus o technický obstrel mu však nevyšiel. Nádeje súpera mohol v 71. minúte pochovať Lačný, ktorý sa rútil sám na Hrdličku a hoci ho prekonal, lopta skončila tesne vedľa pravej žrde. Hostia sa už v závere nedostali do žiadnej veľkej šance a keďže ani Had nevyužil svoju príležitosť, aj po 90 minútach zostal v platnosti polčasový rezultát 2:0. Slovan vďaka tomuto víťazstvu prezimuje na druhom mieste za MŠK Žilina.

Tabuľka

1 Žilina 18 9 6 3 29:19 33
2 Slovan 18 9 5 4 26:20 32
3 Trnava 18 9 5 4 22:17 32
4 Senica 18 8 7 3 25:14 31
5 Z.Moravce 18 8 6 4 20:16 30
6 Ružomberok 18 7 7 4 25:16 28
7 Nitra 18 4 10 4 18:17 22
8 B.Bystrica 18 6 3 9 24:26 21
9 Trenčín 18 4 7 7 21:26 19
10 Košice 18 4 6 8 19:26 18
11 Prešov 18 2 6 10 9:23 12
12 D.Streda 18 4 0 14 11:29 12
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Samuel L. Jackson
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu
"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!
Ilustračné foto
Kyjev získa obrovskú podporu: Krajina sa rozhodla zvýšiť sumu na vojenskú pomoc
Polícia zadržala vnuka obete krátko po čine. Podľa susedov nejde o žiadne neviniatko.
Krvavý kúpeľ v Dlhej nad Váhom: Zabil Marek dedka Ernesta († 67) valčekom na cesto?!
Zviera skrýval pod sakom a počas prejavu ho pustil do rokovacej sály.
Najprv prevážal guľovnicu, teraz vypúšťa holubicu mieru v europarlamente: Odborníci reagujú na Radačovského
8:48 hod. Zakrátko vyšiel a veľmi mu nebolo do reči.
Foto
Na súd s Černákom prišla aj jeho krásna priateľka Monika: Mikuláš povedal len 2 strohé slová