Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.11.2011 10:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Zápasník Stoklas o pobyte vo väzení: Sedel som so Sčurkom!

Vo vyšetrovacej väzbe strávil vyše 950 dní. Pre súdne prieťahy ho prepustili. Jaroslav Stoklas je však stále obžalovaný z vraždy prostitútky Ivety († 18).

Jeho prípad sa pritom podobá aj kauze ďalšieho košického športovca - hokejistu Ladislava Ščurka, ktorý je obžalovaný z vraždy rozhodcu Marka Liptaja ( 28). Obaja sa spoznali v cele, strávili tam spolu vyše pol roka a potom ich prepustili. Stoklas (22) opustil brány väznice v stredu, Ščurko zhruba pred dvoma týždňami.


„Bolo to nepredstaviteľné. Uveril som tomu, až keď som sedel doma na gauči,“ hovorí náhlym získaním slobody zaskočený Stoklas, ktorý z košického väzenia odkráčal len naľahko v košeli. „Prvá noc doma bola hrozná. Mal som žalúdočné problémy, asi som sedel viac na záchode, ako ležal v posteli,“ pokračuje v rozprávaní bývalý reprezentačný zápasník.


Tak ako vo väzení aj doma vstáva ráno o piatej. Svoje prepustenie z väzby berie ako prvý krok na očistenie svojho mena. „Celý čas žijem s tým, že som nič nespáchal a som nevinný. Neviem, za čo som bol vo väzbe, lebo k žiadnej vražde nedošlo. S nebohou som mal pohlavný styk, ale zomrela po záchvate, lebo sa neliečila na už skôr zistenú epilepsiu,“ tvrdí mladík obžalovaný z vraždy prostitútky. Po mladej dievčine zostal teraz už štvorročný chlapček.

V Stoklasovom prípade je zaujímavé aj to, že vyše pol roka obýval celu s Ladislavom Ščurkom, takisto obžalovaným z vraždy. „Boli sme si oporou, lebo obaja sme športovci telom a dušou, a nie vrahovia. Naše prípady sa však odlišujú aj v tom, že pokým u Laca príčinu smrti obete stanovili znalci, v mojom prípade to nebol patológ, ale rozhodol sa tak sám vyšetrovateľ!“ vysvetľuje Stoklas, ktorý už má za sebou aj prvý zápasnícky tréning a priznáva, že v base úplne stratil kondičku.


„Už po pár schodoch mám jazyk na podrážke. Ďakujem však zápasníckemu klubu Košice 1904 a vedeniu, že sa za mňa zaručili a dali mi druhú šancu,“ hovorí dvojnásobný seniorský majster Slovenska Stoklas. Našu krajinu reprezentoval na troch európskych šampionátoch a pred obžalovaním z vraždy prostitútky pôsobil v nemeckej bundeslige.

Na priamu otázku, či by v živote niečo zmenil, odvetil: „V osudnú noc by som radšej zostal doma. Aj po zadržaní mi však silu vlievala veľká láska - návrat k zápaseniu. Nikdy sa totiž nevzdávam! Veľmi ma trápi, čo si o mne isto myslia mnohí ľudia, no som iný a očistím svoje meno!“


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!