Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.11.2011 20:39 | Šport | Tenis

Šou v NTC! Wozniacka s Cibulkovou zabávali divákov

Podanie na kolenách, kuriózne údery, tanečné kreácie a množstvo úsmevov. To všetko prinieslo exhibičné tenisové stretnutie v Bratislave.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková si v ňom užila už tretie tohtoročné víťazstvo nad svetovou jednotkou Caroline Wozniackou.

V rámci 4. ročníka exhibície Tennis Classic v bratislavskom NTC zdolala svoju súperku 6:4, 4:6 a 10:4. Sľubovaná odveta Dánky sa tak nekonala, no svetová jednotka to brala samozrejme s úsmevom na perách a spolu s divákmi si predstavenie náramne užívala.

Úvod prvého setu síce vyzeral akoby patril na niektorý z turnajov okruhu WTA, no obe hráčky čoskoro začali plniť hlavný účel exhibície a to zabávať divákov. Cibulková si vyskúšala niekoľko smečov, na ktoré jej Wozniacka rada "nabila" a aj s prispením pásky sa ujala vedenia. Dánka sa však nenechala zahanbiť a domácu tenistku presnými údermi niekoľkokrát popreháňala po kurte.

Voľné chvíle si tenistky krátili tanečnými kreáciami a dostalo sa aj na imitáciu Rusky Marie Šarapovovej, s patričnými "zvukovými efektmi", či Novaka Djokoviča a Daniely Hantuchovej. Prvý set vyhrala Cibulková 6:4, po čom jej súperka vyzvala divákov, aby jej doniesli šampanské. O chvíľu si už obe pripíjali.

V druhom sete si Dánka vybehla na rozhodcovskú stoličku a miesto na kurte prepustila mladému fanúšikovi, ktorý si zahral výmenu s Cibulkovou. Wozniacka sa s pomocou vypchávok z uterákov zahrala aj na Serenu Williamsovú. Keď už bolo takmer isté, že Cibulková druhý set prehrá, prepustila raketu podávačovi loptičiek. Síce sa snažil, ale proti svetovej jednotke nemal šancu. Od divákov si aj tak vyslúžil potlesk.

"Kto chce, aby som vyhrala?" pýtala sa pred rozhodujúcim tajbrejkom Wozniacka. Diváci ju odmenili veľkým potleskom, no keď sa opýtala rovnakú otázku smerom na svoju súperku, z hľadiska sa ozvalo burácajúce povzbudzovanie. Dánka tak vypočula želanie fanúšikov a domácej hostiteľke prepustila triumf.

Po úvodnom zápase prišla na rad miešaná štvorhra Caroline Wozniacka, Henri Leconte proti Dominike Cibulkovej a Mansourovi Bahramimu.

Skúsení šoumeni sa hneď na úvod postarali o zábavu, keď pri rozcvičke trénovali svoje súperky. "Dobre. Pozeraj na loptičku. Nepozeraj sa na mňa, je nie som taký atraktívny," navigoval Cibulkovú Francúz Leconte. Dámy sa vzápätí zahrali na roztlieskavačky, keď si s nimi vymenili "náradie" a potom dostal divákov do varu iránsky rodák Bahrami, ktorý s raketou predvádzal vskutku neuveriteľné kúsky.

Dánku prišiel na kurt povzbudiť aj jej krajan Patrick Galbraith, hokejový brankár Slovana, ktorý si vyskúšal, ako sa chytajú podania svetovej jednotky. Wozniacka sa však ukázala ako nie príliš dobrá spoluhráčka. Pri Leconteho podaní sa predklonila, nadvihla si sukňu, čo jej partner nezvládol a minul loptičku.

Za stavu 3:1 po výzve Cibulkovej navyše prešla na druhú stranu siete. To nenechal len tak Dominik Hrbatý, vyskočil z tribúny a Lecontemu prišiel na pomoc. Vydržal však iba jednu loptičku a Francúz hral zrazu sám proti štyrom. Z víťazstva 6:5 sa nakoniec tešili Wozniacka a Leconte.

Tréning s deťmi

Ešte pred samotnou exhibíciou si obe tenistky, spolu s mužskými legendami, Francúzom Henrim Lacontem a iránskym tenistom Mansourom Bahramim zatrénovali s deťmi. Tie sa na kurtoch striedali, aby využili možnosť zahrať si aspoň chvíľu s ozajstnými tenisovými hviezdami.

"Som rada, že som si mohla zahrať s najlepšou tenistkou na svete. Veľmi sa mi páči jej hra, má dobrý servis. Chcela by som raz hrať ako ona," povedala iba 7-ročná Erika z Bratislavy.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Ruský prezident Vladimir Putin a francúzsky prezidenta Emmanuel Macron.
Rusko si zavolalo na koberček francúzskeho veľvyslanca: Slová Macrona ich pobúrili
Ryan († 25) zomrel iba pár hodín po svadbe s Rosie.
Foto
Plánovali spolu veľkú budúcnosť, osud to videl inak: Posledné želanie snúbenca († 25) vám zlomí srdce
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
To, čo chce Izrael od ľudí v Rafahu, pobúrilo OSN: Okamžite reagujú! Je to nehumánne, tvrdia
Na snímke zľava minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) nad obcou Stavanisko.
Ministri hovorili pod Poľanou o návrhu zákona o ochrane prírody: Slovensko má výborné podmienky na ...
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Pneuservis v Rimavskej Robote zachvátili plamene: Zasahovať muselo vyše 30 hasičov!
Mužovi už pomôcť nedokázali.
Foto
Na Záhorí vedľa cesty našli ležať muža († 54): Záhadné okolnosti nešťastia
Foto
Nová hymna slovenských hokejistov: Na rockovom hite Tublatanky sa podieľal aj Šatan!
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
PREHOVORILA žena, ktorá priviezla do banky mŕtveho strýka († 68): Nie som monštrum!
Americký prezident Joe Biden a izraelský prezident Benjamin Netanjahu.
Biden o útoku na Rafah: Nalieha na Izrael, s týmto musia podľa neho skoncovať
Obľúbená herečka Jennifer Aniston.
Foto
Jennifer Aniston zobrala fanúšikov do kúpeľne: Ukázala oveľa VIAC! Nespustíte z nej oči
(ilustračné foto)
Staré rany sú otvorené: Ako zomreli ľudia v bunkri Vlčia hradba? Znalec to povedal narovinu
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Na Trumpa sa valia problémy zo všetkých strán: Sudca má toho dosť, urobil mu škrt cez rozpočet