Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.11.2011 20:39 | Šport | Tenis

Šou v NTC! Wozniacka s Cibulkovou zabávali divákov

Podanie na kolenách, kuriózne údery, tanečné kreácie a množstvo úsmevov. To všetko prinieslo exhibičné tenisové stretnutie v Bratislave.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková si v ňom užila už tretie tohtoročné víťazstvo nad svetovou jednotkou Caroline Wozniackou.

V rámci 4. ročníka exhibície Tennis Classic v bratislavskom NTC zdolala svoju súperku 6:4, 4:6 a 10:4. Sľubovaná odveta Dánky sa tak nekonala, no svetová jednotka to brala samozrejme s úsmevom na perách a spolu s divákmi si predstavenie náramne užívala.

Úvod prvého setu síce vyzeral akoby patril na niektorý z turnajov okruhu WTA, no obe hráčky čoskoro začali plniť hlavný účel exhibície a to zabávať divákov. Cibulková si vyskúšala niekoľko smečov, na ktoré jej Wozniacka rada "nabila" a aj s prispením pásky sa ujala vedenia. Dánka sa však nenechala zahanbiť a domácu tenistku presnými údermi niekoľkokrát popreháňala po kurte.

Voľné chvíle si tenistky krátili tanečnými kreáciami a dostalo sa aj na imitáciu Rusky Marie Šarapovovej, s patričnými "zvukovými efektmi", či Novaka Djokoviča a Daniely Hantuchovej. Prvý set vyhrala Cibulková 6:4, po čom jej súperka vyzvala divákov, aby jej doniesli šampanské. O chvíľu si už obe pripíjali.

V druhom sete si Dánka vybehla na rozhodcovskú stoličku a miesto na kurte prepustila mladému fanúšikovi, ktorý si zahral výmenu s Cibulkovou. Wozniacka sa s pomocou vypchávok z uterákov zahrala aj na Serenu Williamsovú. Keď už bolo takmer isté, že Cibulková druhý set prehrá, prepustila raketu podávačovi loptičiek. Síce sa snažil, ale proti svetovej jednotke nemal šancu. Od divákov si aj tak vyslúžil potlesk.

"Kto chce, aby som vyhrala?" pýtala sa pred rozhodujúcim tajbrejkom Wozniacka. Diváci ju odmenili veľkým potleskom, no keď sa opýtala rovnakú otázku smerom na svoju súperku, z hľadiska sa ozvalo burácajúce povzbudzovanie. Dánka tak vypočula želanie fanúšikov a domácej hostiteľke prepustila triumf.

Po úvodnom zápase prišla na rad miešaná štvorhra Caroline Wozniacka, Henri Leconte proti Dominike Cibulkovej a Mansourovi Bahramimu.

Skúsení šoumeni sa hneď na úvod postarali o zábavu, keď pri rozcvičke trénovali svoje súperky. "Dobre. Pozeraj na loptičku. Nepozeraj sa na mňa, je nie som taký atraktívny," navigoval Cibulkovú Francúz Leconte. Dámy sa vzápätí zahrali na roztlieskavačky, keď si s nimi vymenili "náradie" a potom dostal divákov do varu iránsky rodák Bahrami, ktorý s raketou predvádzal vskutku neuveriteľné kúsky.

Dánku prišiel na kurt povzbudiť aj jej krajan Patrick Galbraith, hokejový brankár Slovana, ktorý si vyskúšal, ako sa chytajú podania svetovej jednotky. Wozniacka sa však ukázala ako nie príliš dobrá spoluhráčka. Pri Leconteho podaní sa predklonila, nadvihla si sukňu, čo jej partner nezvládol a minul loptičku.

Za stavu 3:1 po výzve Cibulkovej navyše prešla na druhú stranu siete. To nenechal len tak Dominik Hrbatý, vyskočil z tribúny a Lecontemu prišiel na pomoc. Vydržal však iba jednu loptičku a Francúz hral zrazu sám proti štyrom. Z víťazstva 6:5 sa nakoniec tešili Wozniacka a Leconte.

Tréning s deťmi

Ešte pred samotnou exhibíciou si obe tenistky, spolu s mužskými legendami, Francúzom Henrim Lacontem a iránskym tenistom Mansourom Bahramim zatrénovali s deťmi. Tie sa na kurtoch striedali, aby využili možnosť zahrať si aspoň chvíľu s ozajstnými tenisovými hviezdami.

"Som rada, že som si mohla zahrať s najlepšou tenistkou na svete. Veľmi sa mi páči jej hra, má dobrý servis. Chcela by som raz hrať ako ona," povedala iba 7-ročná Erika z Bratislavy.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!