Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.11.2011 08:09 | Šport | Hokej

Hossa sa stal s tromi asistenciami druhou hviezdou večera

Forma slovenského útočníka Mariána Hossu sa stále zlepšuje. Na prvé miesto v tabuľke produktívnosti v NHL stráca už len štyri body.

V štyroch stretnutiach NHL v noci na štvrtok si zo slovenských hokejistov svoje bodové konto vylepšil iba Marián Hossa, ktorý trikrát asistoval pri víťazstve Chicaga na ľade Vancouveru 5:1. Hossa má na konte už 21 bodov (8+13) a je na šiestej priečke v hodnotení produktivity zámorskej súťaže, pričom na lídra Phila Kessela z Toronta stráca len štyri kanadské body.

Vancouver síce v dueli proti Chicagu viedol po góle Jannika Hansena, no Blackhawks dvomi gólmi v presilovkách ešte v druhej tretine otočili skóre. Na víťazný gól Patrickovi Kaneovi prihrával Marián Hossa. Slovenský útočník pridal ďalšie dva body v záverečnej časti, keď po jeho akciách najprv Jonathan Toews zvýšil na 3:1 a v závere Steve Montador po prihrávke slovenského útočníka pečatil víťazstvo Chicaga 5:1.

Hossa odohral v zápase takmer 16,5 minúty, počas ktorých trikrát ohrozil bránku Canucks, zaznamenal plusový bod a v záverečnej tretine si odpykal aj dvojminútový trest. Hráči domácich kosatiek v zápase nehrali ani jednu presilovku. "Rozprávali sme sa o tom na rannom rozkorčuľovaní i pred zápasom," povedal Hossa. "Najdôležitejšie bolo hrať disciplinovane a to sa nám aj podarilo."

Do zostavy New Jersey sa po päťzápasovej absencii spôsobenej zranením nohy vrátil Iľja Kovaľčuk a Devils zvíťazili na ľade Buffala 5:3. "Je lepšie hrať ako sedieť počas zápasu s novinármi," vyjadril sa ruský útočník, ktorý sa pri svojom návrate prezentoval aj tretím gólom v sezóne, keď v 6. minúte v presilovke zvýšil vedenie New Jersey na 2:0. "Nepozerám sa na jeho štatistiky, ale na jeho hru," povedal tréner "diablov" Peter DeBoer. "Myslím si, že body mu časom pribudnú. Bolo vidieť, že nehral úplne ideálne, ale napriek tomu je to dobrý hráč."

V bránke Sabres bol namiesto zraneného Ryana Millera opäť Jhonas Enroth, no ten nielenže okúsil prvú prehru v riadnom čase za posledný rok, ale navyše ani nedohral duel, keď ho v závere striedal Drew MacIntyre. "Nestalo sa po prvý raz, že sme zle začali. Musíme sa nad tým zamyslieť," skonštatoval obranca Buffala Jordan Leopold. "Zápas sa nerozhodol v druhej či tretej tretine – prehrali sme ho už v úvodnej časti." Obranca Sabres Andrej Sekera strávil na ľade takmer 18 minút a okrem jedného streleckého pokusu zaznamenal i plusový bod.

Montreal zdolal Carolinu 4:0, hoci obrane Habs chýbali zranený Jaroslav Špaček a s chrípkou bojujúci Hal Gill. Montreal sa tak po najhoršom vstupe do sezóny za posledných 70 rokov po prvý raz bodovo dotiahol na priečku zaisťujúcu postup do play off. "Samozrejme, po takom štarte sme museli poriadne zabojovať. Nechceme však byť na ôsmom mieste, chceme ísť vyššie," mieni brankár Habs Carey Price, ktorý si po 25 úspešných zákrokoch pripísal na svoje konto prvý shutout v sezóne a 13. v kariére.

"Tento shutout nepatril medzi najťažšie, za čo vďačím najmä svojim spoluhráčom." Tréner Montrealu Jacques Martin nepredpokladá, že by sa už vo štvrtkovom zápase na ľade NY Islanders do zostavy vrátil niektorý zo zranených hráčov, ale existuje "možnosť", že by v bránke nastúpil od začiatku Peter Budaj.

Carolina prehrala šiesty z posledných siedmich zápasov. "Ak budeme ďalej prehrávať, nebudeme v boji o play off," hneval sa kapitán "hurikánov" Eric Staal. "Nič sme nepredviedli a dostali sme to, čo sme si zaslúžili. Vedeli sme, že Montrealu chýbajú hráči základnej zostavy. V prvých dvoch tretinách sme sa však nedostali k puku a keď nemáte puk, je ťažké atakovať súperovu obranu."

Hokejisti Los Angeles zdolali Anaheim 2:1 po nájazdoch, keď o ich triumfe rozhodol až v siedmej sérii rozstrelu Justin Williams. Kings dostal do vedenia v presilovke o dvoch hráčov Mike Richards, no brankár Jonathan Quick napokon nedosiahol svoj 18. shutout v NHL, keď ho 3,5 minúty pred koncom riadneho hracieho času v početnej výhode pri vylúčení Williamsa prekonal Teemu Selänne svojím 643. gólom v NHL. Brankár "káčerov" Jonas Hiller zaznamenal 36 úspešných zákrokov, no ani jeho výkon nezabránil 11. prehre Anaheimu z posledných 13 zápasov.

Výsledky NHL:

MONTREAL – CAROLINA 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Góly: 8. Cammalleri, 16. Weber, 27. Subban, 40. Moen. Brankári: Price - Ward. Strely na bránku: 36:25. Diváci: 21.273.

BUFFALO – NEW JERSEY 3:5 (1:2, 0:2, 2:2)

Góly: 19. a 48. Myers, 56. Leopold – 3. Parise, 6. Kovaľčuk, 29. Fayne, 44. Eliáš, 49. Clarkson. Brankári: Enroth (51. MacIntyre) - Brodeur. Strely na bránku: 32:21. Diváci: 18.690.

VANCOUVER – CHICAGO 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)

Góly: 21. Hansen - 26. Brunette, 31. Kane (HOSSA), 53. Toews (HOSSA), 55. Sharp, 57. Montador (HOSSA). Brankári: Schneider - Crawford. Strely na bránku: 29:27. Diváci: 18.860.

LOS ANGELES – ANAHEIM 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 28. Richards, rozhodujúci nájazd Williams – 57. Selänne. Brankári: Quick - Hiller. Strely na bránku: 37:24. Diváci: 18.118.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali